Dette er Uniteds motstandere

PSV, CSKA og Wolfsburg. Her gir vi deg den viktigste informasjonen om Uniteds CL-motstandere.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds motstandere i Champions League-gruppespillet er klare, og her er litt bakgrunn om de ulike lagene.

Lysten på å se en av hjemmekampene live? Her kan du kjøpe billett til kampene. Fredag åpner vi for bestilling av hotellpakker (med kampbillett).

PSV Eindhoven (Nederland):

PSV Eindhoven v Feyenoord - Eredivisie
Slik så Memphis Depay ut for PSV forrige sesong.

Memphis Depay skjøt PSV til nederlandsk seriegull forrige sesong, og laget tok til slutt et overlegent gull – hele 17 poeng foran Ajax.

Depay har imidlertid dratt til United, og lagets nest beste spiller forrige sesong, Georginio Wijnaldum, har dratt til Newcastle.

PSV har erstattet disse med et par kjente navn, blant annet Valencias meksikaner, Andreas Guardado. Nicolas Ismat-Mirin er i tillegg kommet fra Monaco og Davy Pröpper fra Vitesse. Mest penger, seks millioner euro, brukte de imidlertid på uruguayanske Gaston Pereira.

Andre kjente spillere er Jeffrey Bruma, med en fortid fra Chelsea, danske Simon Poulsen, Adam Maher og Luuk de Jong.

Årets ligastart kan kun karakteriseres som ok. De vant hjemmekampen mot Groningen, men det har endt med uavgjort borte mot både Heerenveen og Den Haag.

Forrige sesong kom de til knockout-spillet i Europa League, men røk da med 0-4 sammenlagt for russiske Zenit.

Har du fått med deg at united.no har et nytt forum?
Involver deg og diskuter United på unitedforumet.no.

CSKA Moskva:

CSKA kom seg med nød og neppe til gruppespillet, etter at innbyrdes oppgjør sikret 2. plassen foran Krasnodar i Russland forrige sesong. De endte imidlertid sju poeng bak Zenit.

Hangzhou Greentown v Manchester United
Zoran Tosic i United. Nå er han en nøkkelspiller for CSKA.

Denne sesongen har de imidlertid vært ganske så feilfrie.

Seks kamper i serien har gitt seks strake seirer og en fin serieledelse. I Champions League-kvalifiseringen slo de først ut Sparta Praha (5-4 totalt) og så Sporting Lisboa (4-3 totalt).

Laget er ganske uendret fra forrige sesong, men Roma-spissen Seydou Doumbia har forsterket laget på lån fra Roma. Han står med tre mål på fire kamper, og scoret tre av de fire målene som ble avgjørende mot Sporting Lisboa i kvalifiseringen.

Ellers er det flere kjente navn: Keeper er Igor Akinfeev, Berezutsky-brødrene i forsvar, playmaker Alan Dzagoev og ex United-spiller Zoran Tosic. Legg til farlige Ahmed Musa helt på topp så har man konturene av et godt lag.

Laget ble slått ut av Europa etter gruppespillet i Champions League forrige sesong. De slo Man. City på bortebane, men endte til slutt bak både City, Bayern og Roma i gruppa.

Wolfsburg (Tyskland):

Wolfsburg la faktisk litt press på Bayern i Bundesliga forrige sesong, og var «bare» ti poeng bak da ligaen var ferdigspilt. Årsaken var et meget godt lagspill og at stjerner som Kevin de Bruyne rett og slett var strålende. Spissen Bas Dost scoret også regelmessig hele sesongen.

Everton FC v VfL Wolfsburg - UEFA Europa League
Ricardo Rodrigez – viktig back i Wolfsburg.

Nå er viktige de Bruyne på vei bort, til Manchester City, og spørsmålet er hva det eventuelt gjør med lagets slagkraft.

De har forsterket med Max Kruse fra Mönchengladbach, og har fortsatt stjerner som Andre Schürrle, Luiz Gustavo, Naldo, Perisic og backen Rodriguez, så de kan bli en vrien motstander for de fleste. Kanskje bør vi også nevne Nicklas Bendtner.

Sesongstarten har i alle fall vært positiv nok. De spilte 1-1 mot Bayern i den tyske supercupfinalen, og har tatt fire av seks mulige poeng i sesonginnledningen.

Wolfsburg kom seg til kvartfinalen av Europa League forrige sesong, men røk da 3-6 for Rafael Benitez’ Napoli.

Powered by Labrador CMS