Ørnene kommer!

I kveld er det duket for ligacupspill på Old Trafford, hvor gjestene fra Crystal Palace skal prøve å snyte United for en plass i semifinalen.

Publisert Sist oppdatert
Ligacupen har aldri klart å vekke opp de helt store følelsene i folket, og bare unntaksvis i de største klubbene. Allikevel, denne sesongen har både United, Liverpool, Manchester City, Chelsea og Arsenal spilt seg frem til kvartfinalene, og dermed bidratt til økt spenning og interesse for turneringen.
I går sikret Liverpool og City seg semifinalebilletter på bekostning av henholdsvis Chelsea og Arsenal, mens overraskelseslaget Cardiff tok seg av Blackburn. Dermed er tre av de fire semifinalistene allerede klare før kveldens kamp mellom United og Crystal Palace på Old Trafford. Cirka klokken 22.30 vet vi hvilken av de to klubbene som slutter seg til de ovennevnte.

Manchester United er klare favoritter, men cup er cup, som en klok mann en gang sa, så ingenting kan tas for gitt. Men….

….det er et faktum at Crystal Palace er inne i en svak periode i Championship. Laget har ikke vunnet en kamp siden 22. oktober, og har i løpet av en drøy måned stupt fra en oppløftende tredjeplass, bare fire poeng bak lederlaget, til 12. plass, hele 16 poeng unna toppen. Nesten enda verre: På de siste fem kampene er keeper Julian Speroni den eneste Palace-spilleren som har hørt suset av nettmasker i bevegelse. «Ørnene» har nemlig gjort kunststykket å famle rundt i 450 minutter uten å finne en eneste farbar vei forbi motstandernes respektive sisteskanser. Det er et faktum som jo må bekymre selv den mest innbitte Palace-fan. I en sådan stund kan det derfor være like greit å få et lite avbrekk fra hverdagen.
I så måte kan jo en tur til Manchester og møte med den regjerende ligamester, være det som skal til for at klubbens manager, Dougie Freedman, skal lykkes i å motivere sine elever til full innsats. Med alt press på hjemmelaget, og helt uten risiko for å tape ytterligere Championship-terreng, kan Palace trygt spasere ut på Old Trafford i visshet om at det kun står 90 minutter i veien for en semifinale. Og hvem vet hva som da kan komme til å skje?

Skadesituasjonen

Ideelt sett skulle Dougie Freedman selvsagt ønske å stable et fullstendig skadefritt mannskap på beina til en kamp mot United. Han må imidlertid klare seg uten Lee Hills og Alex Marrow, samt Jonathan William, som har brukket beinet.

Har denne skjevtflygende ørnen egentlig en sjanse til å lande på beina?

Det gjenstår å se hvilke spillere Sir Alex velger å satse på i kveld. Riktignok er det snakk om Ligacup, noe som skulle borge for en pen kontingent med unge, fremadstormende spillere. Samtidig dreier det seg om en kvartfinale, og i kvartfinaler er det sjelden lurt å ta unødige sjanser.Paul Pogba, Ravel Morrison, Larnell Cole, Jessie Lingard og Ezekiel Fryers har vært nevnt som høyaktuelle til kampen, og vi får ganske sikkert se en eller flere av dem i aksjon i kveld. Fryers, som har spilt i de to foregående rundene, er sannsynligvis den som har størst sjanse til å få vist seg frem, men, mye avhengig av kamputviklingen, kan det sikkert by seg en sjanse også for de øvrige. Uansett skal det bli interessant å se hva som blir resultatet av managerens disposisjoner. Selv har han uttalt at «det vil bli et helt annet lag enn mot Newcastle».

Skadesituasjonen

Dessverre foreligger det ingen opplysninger om situasjonen rundt Danny Welbecks strekkskade. Dersom han er skadefri, vil Palace-kampen representere en glimrende mulighet til å få ham igang igjen. Anderson, Tom Cleverley og Michael Owen er helt uaktuelle.

Veien mot Wembley

UNITED

Runde

PALACE

———-

1.

Crawley Town (H)

2-0

———-

2.

Wigan (H)

2-1

Leeds (B)

3-0

3.

Middlesbrough (H)

2-1

Aldershot (B)

3-0

4.

Southampton (H)

2-0

Dommeren

Mannen som betjente fløyten under Ligacupfinalen mellom United og Tottenham i 2009, velkjente og rutinerte Chris Foy fra Merseyside, har fått fornyet tillit til kveldens oppgjør. Hittil denne sesongen har han dømt ti kamper, og benyttet disse til å dele ut moderate 25 gule kort, mens også alarmerende fire røde.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTEN PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS