Stopperne

Velger Rangnick stopperparet som aldri taper sammen? – Ingen lett avgjørelse å ta

Publisert Sist oppdatert

Raphaël Varane og Harry Maguire har fortsatt ikke tapt en kamp sammen for United, men Ralf Rangnick har likevel ikke tatt noen endelig avgjørelse rundt hvorvidt det er de to som bør starte i midtforsvaret mot Atlético Madrid.

Tyskeren erkjenner at det er bra for laget at Varane – med noen få unntak – har klart å holde seg frisk den siste tiden, etter en trøblete sesongstart. Samtidig er Rangnick klar på at Victor Lindelöf på ingen måte har spilt seg ut av stopperdiskusjonen.

– Det er veldig viktig (at Varane er frisk), men vi har også vunnet ganske mange kamper, spilt bra og holdt nullen med Victor Lindelöf på banen. Vi har toppspillere i midtforsvaret, så det blir ingen lett avgjørelse å ta før morgendagens kamp, sier Rangnick under mandagens pressekonferanse.

Kamper Varane og Maguire har startet sammen denne sesongen

Premier League:

 • Wolves (B): 1-0
 • Newcastle (H): 4-1
 • West Ham (B): 2-1
 • Aston Villa (H): 0-1 (Maguire ut etter 67 på stillingen 0-0)
 • Tottenham (B): 3-0
 • Newcastle (B): 1-1
 • Burnley (H): 3-1
 • Brentford (B): 3-1
 • West Ham (H): 1-0
 • Burnley (B): 1-1
 • Southampton (H): 1-1
 • Tottenham (H): 3-2

Champions League:

 • Young Boys (B): 1-2 (Varane ut etter 46 på stillingen 1-0)
 • Atalanta (B): 2-2
 • Atlético Madrid (B): 1-1

FA-cupen:

 • Middlesbrough (H): 1-1 (8-9 etter straffer) (Varane ut etter 90 på stillingen 1-1)

Utelukker ikke endringer etter Spurs-kampen

Det skal riktignok sies at Varane og Maguire spilte sammen i tapene for Aston Villa, Young Boys og Middlesbrough, men i hver av kampene hadde én av dem blitt byttet ut da avgjørelsen falt.

Lindelöf er mannen med nest flest minutter blant forsvarsspillerne til United denne sesongen og Rangnick påpeker at svensken også gjorde en god og viktig jobb da han kom inn som innbytter mot Spurs.

– Victor spilte bra da han kom inn de siste ti-femten minuttene, sier Rangnick før han slår fast:

– Men som sagt – det er godt å ha «Rapha» kampklar igjen og det er bra at både han og vi passet på at han ikke ble hastet tilbake for tidlig, slik at han nå kan spille for oss regelmessig.

Vigge
KOM INN OG SIKRET SEIEREN: Ralf Rangnick satte inn Victor Lindelöf på stillingen 3-2 mot Spurs. Det ble også sluttresultatet.

I tillegg til at Rangnick har alle midtstopperne sine tilgjengelig, kan tyskeren avsløre at hele stallen for øvrig også er klar til tirsdagens kamp, med et lite forbehold om at Luke Shaw kommer seg tilstrekkelig etter sin coronasmitte.

Det kan by på luksusproblemer for Rangnick, som var særs fornøyd med lagprestasjonen i seieren over Tottenham, men som også har viktige spillere som Bruno Fernandes og Scott McTominay tilbake.

– Det er mulig at vi har noen nye spillere i elleveren, sier Rangnick.

– Men det er ingen grunn til å endre altfor mye. Vi får se. Det er i alle fall et godt utgangspunkt å ha alle klare. Det er bedre enn å mangle spillere.

Forklarer hvorfor Mata ikke spiller

En som antakeligvis ikke starter kampen er spanske Juan Mata, som bare har fått fire opptredener for United hittil denne sesongen, til tross for at han skrev under en ny kontrakt med klubben før sesongen.

The Sun skriver at det ikke pågår noen forhandlinger om en kontraktsforlengelse og ifølge rapportene skal spanjolen være ønsket både hos klubber i hjemlandet og i Italia.

JM
KOSER SEG PÅ TRENING: Men hittil denne sesongen er det stort sett bare der Juan Mata har fått lov til å vise seg frem.

Rangnick får spørsmål om det er fysiske problemer eller at Mata ikke evner å tilpasse seg tyskerens spillestil som er grunnen til at 33-åringen har fått såpass få muligheter.

– Juan er veldig populær innad i gruppa og alle liker ham veldig godt. Han kan fortsatt spille på dette nivået, men det handler også litt om at vi har mye konkurranse om plassene, sier Rangnick.

– Vi har ganske mange spillere på midtbanen. I morgen må jeg eksempelvis velge og vrake mellom fem eller seks spillere bare der.

Telles: – Ronaldo i fyr og flamme fantastisk for laget

Det vil nok derimot overraske om Cristiano Ronaldo ikke er del av startelleveren mot Atlético, gitt portugiserens hat trick og strålende prestasjon mot Tottenham foregående søndag.

Så er det ikke til å komme unna at superveteranen har blitt 37 år gammel – en anselig alder for en profesjonell fotballspiller.

Manchester United Training Session And Press Conference

Rangnick får spørsmål om han er bekymret for Ronaldo, tatt i betraktning at United bare får 72 timer med hvile mellom Spurs-kampen og tirsdagens Champions League-retur.

– Jeg er ikke bekymret for restitusjonen hans. Han er en person som passer godt på seg selv og kroppen sin, så han vet hva som trengs, sier Rangnick, som er noe mer usikker på om Ronaldo kan gjenskape søndagens hat trick mot Atlético:

– Om han kan score tre nye mål? Vi får se, men det er ikke lett å score tre mot dette laget. Prestasjonen hans som helhet var bra, for ikke å si veldig bra. Det er det vi håper på å få fra ham igjen i morgen.

Også venstreback Alex Telles har håp om en ny kjempeforestilling fra spissikonet tirsdag.

– For oss som spiller med ham, er det viktig at han spiller på sitt toppnivå. Vi vet alle hvor mange mål han har scoret og hvilken påvirkning han har på laget. Når han er i fyr og flamme, er det fantastisk for laget. Vi ønsker å hjelpe ham og han ønsker å hjelpe oss, sier brasilianeren.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS