– Ronaldo var aldri aktuell

José Mourinho forklarer hvorfor Cristiano Ronaldo ikke returnerte til Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

– Cristiano var aldri på bordet. Vi var aldri der at jeg kunne si «ja» eller «nei» til at Cristiano skulle komme til oss. Det var aldri en mulighet.

Det var svaret til den portugisiske United-manageren da han etter 2-0-seieren mot Burnley fikk spørsmål om hvorfor landsmannen endte i Juventus og ikke på Old Trafford i sommer.

I flere år ble Ronaldo koblet til en retur til gamleklubben, men i stedet endte det gjerne med ny kontrakt i Real Madrid.

Derfor var det mange som ble overrasket da 33-åringen i sommer valgte å gå til Juventus.

Det var derimot ikke Mourinho.

– Kjøper for å vinne Champions League

– Juventus er et av lagene i Europa som har investert for å vinne Champions League. De trenger ikke å kjøpe for å vinne «Scudettoen». Den har de vunnet seks eller sju år på rad, sa Mourinho.

«Scudettoen» er det populære kallenavnet på Serie A-tittelen, som Juventus har vunnet sju ganger på rad.

– Det er åpenbart at målet deres er å vinne Champions League, noe de har vært nære ved å gjøre to ganger, så de er et av de europeisk topplagene som har brukt mest. Jeg tror bare Liverpool ligger foran.

– De har fantastiske spillere i Cristiano, Emre Can og Leonardo Bonucci, men de kommer til å få to veldig vanskelige kamper mot oss.

Junior scorer mer enn senior

Cristiano Ronaldo returnerer til Old Trafford som Juventus-spiller 23. oktober, mens det omvendte Champions League-oppgjøret i Torino spilles i 7. november.

Ronaldo har fortsatt til gode å score for italienerne etter tre kamper i den svarte og hvite drakten.

Det har derimot ikke Cristiano junior. Sønnen på åtte år scoret nylig fire mål for sin nye juniorklubb.

Powered by Labrador CMS