ronaldo020522n

TV-profilens nådeløse oppgjør med kritikerne

Jan Åge Fjørtoft med klar tale til de som mener Cristiano Ronaldo er et problem for Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

– Av 6454 problemer Manchester United kanskje har, er ikke Cristiano Ronaldo blant dem.

Det sier Viaplay-reporter Jan Åge Fjørtoft til united.no. Det tennes en flamme hos TV-profilen når portugiseren blir tema.

ENGASJERT: Jan Åge Fjørtoft om Ronaldo-debatten.

–  Hvis du som klubb ikke klarer å styre en spiller som scorer 20-30 mål … Da har du ingenting i toppen å gjøre. De «punditsene» som mener at Ronaldo er problemet, de er late. Ferdig snakka. Punktum, sier den tidligere Premier League-proffen.

Han får støtte av Viaplay-ekspert og Lillestrøm-spiller Pål André Helland.

–  Han ble toppscorer for et lag som hadde en bedriten sesong for et lag som ikke hang sammen … 18 scoringer. Det er lett å skylde på ham, men det er mulig å sette ham i et system der du dyrker styrkene og kamuflerer svakhetene. Det skal være mulig. Jeg tror ikke han er et problem i det hele tatt, men jeg tror heller ikke at han er løsningen, sier den profilerte fotballspilleren.

LES OGSÅ: Wikestad om Ronaldo: – Ten Hag hadde hendene bundet på ryggen

Den legendariske portugiseren har etter hvert rukket å bli 37 år gammel. Fjørtoft har likevel ingen betenkeligheter med å bygge laget rundt storscoreren, som noterte seg for 21 målpoeng på 30 Premier League-kamper forrige sesong.

ronaldo280422j
KLAR TALE: Jan Åge Fjørtoft går ikke med på at Cristiano Ronaldo er et problem for United.

– Så får de andre spillerne lære av ham. Det vi vet om Cristiano Ronaldo, er ikke bare at han er en av verdens beste fotballspillere gjennom alle, alle tider. Han er også et fantastisk forbilde.

Han fortsetter:

– Manchester United-spillerne skal føle at de er privilegert som får lov til å lære hvordan han har utviklet seg. Han kom som en «tricky dribbler» til engelsk fotball, og nå har han vist i 20 år at han er en komplett fotballspiller. Det må man lære av. Han er så langt fra problemet som du og jeg akkurat nå er langt unna Old Trafford, sier Fjørtoft, som under dette intervjuet befinner seg i Kabelgata 51 i Oslo i forbindelse med Viaplays Premier League-lanseringsfest.

Og for å være pinlig nøyaktig: Det er 2 082 kilometer unna «Drømmenes Teater».

Det er jo et stykke.

Powered by Labrador CMS