Ryktesaker, uke 9

Sunday Mirror melder plutselig at Mourinho ikke er aktuell. Dortmunds storscorer på vei?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 6. mars:

08.37: Ifølge Mail on Sunday er det også en spiss på vei uavhengig av hvem som er manager neste sesong, men de skriver at det er Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang som vil bli hentet. Prisen kan komme opp i en sum på opp mot £70 millioner, noe som gjør det usannsynlig at Arsenal vil utfordre United.

Aubameyang har scoret hele 32 mål hittil denne sesongen, og den gabonske landslagsspilleren skal være interessert i en United-overgang.

Så kan det selvsagt igjen minnes om at søndagsavisene ofte er mindre pålitelige enn andre aviser, og at en bør ta dette med en klype salt.

Det nevnes for øvrig i samme sak at United kommer til å endre på strukturen i sommer, og at en Director of Football kan komme til å bli ansatt (FAs Dan Ashworth nevnes som en potensiell kandidat).

08.31: Ofte upålitelige Sunday People melder at United er i førersetet i kampen om å sikre seg Odion Ighalo den kommende sommeren. Nigerianeren, som for øvrig er United-fan, verdsettes til £20 millioner. Arsene Wenger er også interessert.

United vil prøve å hente Ighalo uansett om det er Van Gaal eller Mourinho som styrer, meldes det, men spesielt sistnevnte skal være fan av 26-åringen.

08.15: Sunday Mirror melder at José Mourinho har resignert seg til at United kommer til å holde seg til planen om at Ryan Giggs tar over etter Louis van Gaal. Avisen skriver at Mourinhos manglende evne til å bringe gjennom unge spillere – Van Gaal har i sin tid i United gitt flere akademispillere debuten enn Mourinho har gjort i hele sin karriere – skal være grunnen til at United ikke ser på portugiseren som en potensiell Van Gaal-etterfølger.

Det skal sies at Simon Mullock har skrevet saken, og det er ikke noe vi nevner fordi han er en City-fan, men fordi han tilsynelatende bommer på mange av sine United-saker. Informasjonen i denne saken går også helt på tvers av det meste av annen info ang. Mourinho-situasjonen – uten at det i seg selv er diskvalifiserende, selvsagt.

Lørdag 5. mars:

12.08: Og italienske Tuttosport melder at United får konkurranse av Chelsea i jakten på å hente Mauro Icardi fra Inter. Dette bør også tas med en (stor) klype salt.

12.07: Samme avis melder at United sender speidere på kampen mellom Benfica mot Sporting Lisboa som spilles lørdag kveld.

12.00: Ifølge Manchester Evening News, som refererer til Sky Italias Gianluca Di Marzio, skal José Mourinho ønske seg Toni Kroos «når» han overtar Manchester United i sommer. (Journ. anm.: Dette vurderes av undertegnede som rene spekulasjoner, så å si utav intet. Spesielt siden Mourinho ikke engang har tatt over.)

Fredag 4. mars:

08.00: Det er ikke bare Ronaldo og Ramos som trolig forsvinner fra Real Madrid i sommer (se 08.00 torsdag). James Rodrigues og Toni Kroos, og til sammen ti spillere vil bli sendt bort fra hovedstadslaget, skriver The Sun etter å ha tatt en sak fra spanske Daily Sport.  Så er spørsmålet om noen av dem kan ende i United. Foruten de nevnte er også spillere som Isco, Arbeloa, Danilo, Casemiro og Jese på lista over spillere som kan forlate Real Madrid.

Torsdag 3.mars:

10.30: Manchester United er en av tre klubber som har lagt inn bud på Barcelonas Sergio Busquets, melder The Sun. De to andre klubbene er Manchester City og franske PSG. Spanjolen har en utkjøpsklausul på 115 millioner pund, men United håper å få hentet spilleren for langt mindre, skriver avisen som viser til den spanske avisen Sport som sin kilde.

08.00: Basert på opplysninger som kom frem i ‘tv-programmet «El Chiringuito» på stasjonen Mega, skriver den spanske avisen Sport at Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos begge har bedt om å bli solgt fra den spanske storklubben. Ronaldo skal ha bedt om å bli solgt etter tapet mot Atletico Madrid i La Liga.

Onsdag 2. mars:

17.24: Det har forresten også vært rykter om James Rodríguez til Manchester United. Det referes til Marca, med den saken referer om at det for en tid siden var rykter om det i England. Ingenting nytt rundt selve United-interessen, altså.

17.12: Nye rykter om William Carvalho. Det har stilnet litt rundt portugiseren, men det meldes igjen om United-interesse for midtbanespilleren. Ryktene kommer fra Tuttomercatoweb, som ikke er ensbetydende med at det er sannhet i ryktene, og en kan lese mer om det for eksempel her.

16.59: Ifølge italienske Corriere Dello Sport, i samme sak som Higuain blir identifisert som et hovedmål for José Mourinho om han tar over, bor nå Mourinho allerede i Manchester-området.

16.43: Ifølge The Times har både United og byrival City identifisert Angelo Ogbonna som en mulig løsning på forsvarsproblemene. Den høyreiste italieneren har imponert i det siste, og Premier League-erfaringen taler definitivt til 27-åringens fordel. Ogbonna har ti landskamper for Italia, og skal ha interessert United også under Ferguson-tiden.

The Times er vanligvis en av de mest pålitelige kildene, men vi stoler nok enda mer på de artiklene derfra som er skrevet av James Ducker.

11.30: Manchester Evening News viser til «rapporter», deriblant fra Transfer Market Web, hvor det visstnok fremgår at Manchester United er klare til å kjempe mot Liverpool, Man City og Arsenal for Bayer Leverkusen-vingen Karim Bellarabi. Samme mann ble også ryktet til United for temmelig nøyaktig ett år siden.

11.20: Joda, det er Daily Star, men så stille og rolig som det er om dagen tar vi det med. Avisen hevder – med selveste Fichajes som kilde, at «Man United stunned as Liverpool make bid for £62m striker».
Spissen det gjelder er Napolis Gonzalo Higuain, en mann som tidligere har vært nevnt i forbindelse med både Chelsea og Manchester United.
Men The Star har flere kilder, deriblant italienske Corriere Dello Sport. Der hevdes det at United skal være villige til å hoste opp £62 millioner (hm, har vi sett det beløpet før…?) i håp om å sikre seg den 28 år gamle argentineren.

Tirsdag 1. mars:

09.00: Ikke fullt så interessant med United når de vinner, virker det som. Få rykter tirsdag i alle fall, men ifølge Manchester Evening News tror ikke Uniteds spillere at Van Gaal kommer til å forsvinne i løpet av inneværende sesong.

Mandag 29. februar:

16.00: Den spanske avisen El Pais melder at Jose Mourinho og Manchester United skal ha blitt enige om en intensjonsavtale om at portugiseren overtar United i sommer. Mourinho skal dessuten allerede ha laget en liste over ikke mindre enn fem aktuelle midtstoppere han ønsker seg til United, melder Sportsmole.

08.05: Uniteds stødige reservekeeper, Sergio Romero skal være ønsket i hjemlandet av både River Plate and Independiente. 29-åringen signerte en treårskontrakt med United sist sommer og har vært en stødig vikar de gangene David de Gea har stått over Uniteds kamper av ulike årsaker. Det er Daily Star som melder om interessen fra Argentina. 

08.00: Manchester United skal være blant klubbene som har kastet sine øyne på Hulls venstreback Andrew Robertson og hadde speidere på plass da Hull nylig møtte Brighton. Den unge skotske forsvareren kostet snaut snaut 30 millioner kroner da han kom til Hull fra Dundee United for to år siden, men ser ut til å være moden for større oppgaver nå. Det er nemlig ikke bare United som har sett ham i aksjon. Det har også Arsenal, Manchester City og Tottenham gjort, melder Daily Star.

Powered by Labrador CMS