– Ronaldo er en bølle

Men Gary Neville føler seg privilegert som har spilt med Ronaldo.

Publisert Sist oppdatert

Den engelske høyrebacken spilte seks sesonger med Ronaldo, og kjenner til portugiserens styrker og svakheter.

Gary Neville utpeker den portugisiske superstjernen som det svake punktet defensivt hos Real Madrid, og håper United kan utnytte svakhetene deres.

– Bøller med forsvarsspillerne

Selv om Neville betviler Ronaldos defensive egenskaper, er han full av lovord om portugiserens offensive kvaliteter.

– Ronaldo er en en bølle. Han bøller med de svakeste forsvarsspillerne. Han gjør det hele tiden. Han gjorde det mot City og Maicon, sier Neville til The Sun.

Neville skryter av Ronaldos allsidighet, men føler seg sikker på at verdensstjernen vil bekle venstrekantrollen i det kommende Champions League-oppgjøret.

– Han kommer til å spille på venstre ving. Hvis han ikke får ballen, vil han spille midtspiss, midtbane eller høyreving.

Høyrebacken spilte sammen med Ronaldo i seks sesonger på Old Trafford. Neville forteller at Ronaldo forandret synet hans på fotballen.

– Han endret oppfatningen min.

Gary Neville forteller at Ronaldo skilte seg veldig fra hans tidligere lagkamerater.

– Vi hadde en midtbanefirer: Beckham, Keane, Scholes, Giggs. Jeg spilte med Beckham i syv år. De hadde aldri friheten til å bestemme sin egen posisjon på banen, sier Neville, som syntes det var forvirrende å spille med Ronaldo i starten:

– Plutselig hadde jeg ikke noen foran meg som kunne komme tilbake eller doble på kanten. Han pleide å vandre veldig mye.

Den engelske høyrebacken forteller at selv om Sir Alex ba ham om å spille på høyrekanten, endte han opp på venstrekanten.

– Han ble bedt av Sir Alex om å spille på høyre, men endte opp på venstre. Det var uhørt.

– På slutten av United-karrieren hans var jeg villig til å ikke mase ham tilbake, og la han være fri.

Neville sier at portugiseren fikk mer og mer kreativ frihet.

– Han bestemte sin egen posisjon, som var basert på hvor det var rom, og hvem som var det svake leddet. Han fikk meg til å innse at du ikke alltid trenger å være organisert.

– Vi hadde en spiller som hadde et talent jeg aldri hadde sett maken til. Han ville gå ut og vinne kamp etter kamp. Jeg antar at det er viktigere.

– Han er et monster

Ronaldo har utviklet seg fra å være en tynn tenåring med gode tekniske ferdigheter, til en komplett fotballspiller med både tekniske og fysiske ferdigheter i verdensklasse. Neville mener portugiseren har utviklet seg til et «monster» av en spiller siden overgangen til Madrid.

– Han er en helt annen person. Han har gått fra å være en fjærvekter som gjorde gale valg på den siste tredjedelen, til en lett tungvekter.

– Jeg kan ikke tenke meg en spiller som prydet Old Trafford mer enn han gjorde to sesonger. Han vant kamper uke etter uke, og scoret utrolig antall mål.

Neville forteller at han fortatt følger med på hvordan portugiseren presterer.

– Nå er han et monster. Jeg så ham på lørdag kveld.

– Han mottar ballen i en ufarlig posisjon, 30 meter fra mål, gjør noe fancy jeg ikke engang kan beskrive, drar av en mann, og banker den inn fra 25 meter.

– Du kan ikke forsvare deg mot det.

Den tidligere høyrebacken fortsetter å skryte av Ronaldo.

– Så scorer han på en kontring etter et 70-metersløp, før han lurer på baksiden av midtstopperen og sikrer hat-trick på 30 minutter.

Powered by Labrador CMS