Ryktesaker, uke 8

OPPDATERT 22.30: Jada, det måtte jo skje: Nå blir David de Gea aet til Premier League-rival.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak, slik at alle som elsker dem lett finne fram, mens de som ikke orker slikt lett kan holde seg unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 24. februar

22.30 The Express skriver i dag at David de Gea – «United-keeperen som har mottatt blandete kritikker i løpet av sine 18 måneder på Old Trafford,» fortsetter med å bli aet med en overgang bort fra Old Trafford. Barcelona er blant klubbene som skal ha vist interesse, men nå viser The Express til «rapporter i spansk presse», hvor det hevdes at Chelsea kan komme til å gi katalanerne kamp om DdGs underskrift.

12.00: Tidligere denne sesongen uttalte Ferguson at Robin van Persie kunne blitt drept da Swansea-kaptein Ashley Williams måket til ballen med alt han hadde mens nederlenderen lå rett ved siden av helt uvitende om hva som foregikk. Nå ønsker visstnok skotten å hente Williams i det Daily Mirror karakteriserer som en eventuell sjokkovergang. Brendan Rodgers er også interessert i å hente sin tidligere elev til Liverpool. Det spekuleres i en pris på minst ti millioner pund.

09.00: Javier Hernandez er en mann som tar vare på de sjansene han får og har scoret 15 mål på 26 kamper, men ifølge Daily Mirror skal mexicaneren nå ha sett seg lei av å stadig befinne seg bak Wayne Rooney og Robin van Persie i spisskøen. Real Madrid skal være klare til å snappe opp «den lille erten».

De siste ukene har David de Gea vist gryende form, uten at det hindrer avisene i å spekulere om Ferguson fortsatt er ute etter ny sisteskanse. Siste navn på listen er Simon Mignolet som visstnok også følges av Arsenal.

En annen spiller United og Arsenal kriger om er Yohan Cabaye, ifølge Daily Express. Cabaye har tatt Premier League med storm etter at han kom til Newcastle for snaut fem millioner pund for 19 måneder siden.

Vi tillater oss også å ta med et rykte uten spesiell relevans til overgangsverdenen. Metro skal nemlig ha det til at DETTE er trøyene United skal spille i neste sesong etter at bilder skal ha lekket ut på nettet.

Fredag 22. februar

09.40: Var det et eneste rykte vi så inderlig gjerne skulle sett ble en realitet så var det dette: Cristiano Ronaldo kommer tilbake til Manchester United for den nette sum av 55 millioner pund. Det er i alle fall det Daily Star skriver i dag. Avisen mener Ronaldo vil følge Jose Mourinho ut av stadionportene på Santiago Bernabeu i sommer. Det som har blitt sett på som det største hinderet for en eventuell overgang er overgangssummen og ikke minst lønnen Ronaldo vil kreve, men United skal ha jobbet hardt med å sy sammen en pakke der klubben og sponsorer deler på gildet. Realistisk eller ei, United-fansen får uansett et gjensyn med Ronaldo i mars når Real Madrid gjester Old Trafford til returoppgjøret i Champions League.

11.30: David de Gea skal toppe Real Madrids ønskeliste i sommer, enten Jose Mourinho blir værende eller ei, melder Daily Mirror. Samtidig melder Tuttosport i Italia at Juventus-forsvarer Martin Caceres skal være i Uniteds søkelys. Arsenal skal også ha vist interesse, men hovedpersonen selv skal visstnok være lunken til en overgang til England og Premier League.

Torsdag 21. februar

13.15 Manchester United og Chelsea skal visstnok også begge være interessert i Vitesses angriper Wilfried Bony.

08.30 Ifølge agenten til Hamburg-spiss Heung-min Son har både Manchester United og Chelsea lagt inn bud på 20-åringen. Sør-koreaneren dro til Tyskland allerede som 16-åring og har i år scoret ni mål. Inter skal også være interessert.

Onsdag 20. februar

23.50 Antonio Valencia kommer kanskje ikke til å være klubbens eneste spiller fra Ecuador fra sommeren av. Ryktene sier nemlig at United er ute etter Frickson Erazo, som til daglig spiller for Barcelona SC. Selv påstår spilleren at det har vært kontakt mellom klubbene, men at han ikke lar det ta oppmerksomheten hans, ettersom han vil konsentrere seg om å fortsette sitt gode spill.

23.00 Etter at formiddagens nyheter om Robert Lewandowski ble sluppet, har en av agentene til Borussia Dortmund-spilleren nå gått ut for å benekte alt som ble sagt om en mulig overgang til United. – Mange klubber følger spilleren, men den eneste konkrete interessen er fra Manchester United, meldte The Metro at Cezary Kucharski skulle ha sagt. Men i løpet av onsdagskvelden har Mike Barthel, en av de andre agentene hans, vært ute og avfeid alt som oppspinn, og nekter for at sitatene er gitt fra deres leir.15.40 The Independent mener å vite at Nani har bestemt seg for å forlate Old Trafford til sommeren. Den 26 år gamle portugiseren skal ha vært svært misfornøyd med at han ikke en gang fikk en plass på benken under forrige ukes bortekamp mot Real i Madrid. Utelatelsen skal ha skjedd til tross for at Nani på forhånd oppfattet det slik at han ville bli involvert. Nani, hvis nåværende United-kontrakt utløper sommeren 2014, skal ha blitt forelagt et utkast til en forlenget avtale. 11.50 Borussia Dortmund-spiss Robert Lewandowski har, ifølge sin agent, Cezary Kucharski, diskutert muligheten for en sommerovergang til Manchester United. Kucharski avslører overfor The Metro at hans polske klient høyst sannsynlig kommer til å forlate Borussia etter å ha avslått et forslag om en kontraktsforlengelse. Med bare ett år igjen av kontraktstiden antydet det at Lewandowski vil kunne forlate Dortmund for et beløp rundt £10 millioner.

09.55 Så er Porto-ving James Rodriguez tilbake i ryktespalten. United har fulgt colombianeren i månedsvis, og skal ifølge Click Manchester være veldig fornøyd med det de har sett av ham. Samtidig slås det fast at spilleren har en prislapp på £36 millioner, men at dette er et beløp som ligger innenfor Uniteds budsjett. Det antydes også at Rodriguez kan bli del av en byttehandel der Nani i så tilfelle går motsatt vei.

09.30 Forza Italian Football er et av flere medier i støvlelandet som melder om Juventus-interesse for å hente Nani til Torino i løpet av sommeren. Dette tilbakevises imidlertid av «Den gamle damen» selv. Ifølge den anerkjente italienske journalisten Gianluca Di Marcio, mannen som var først ute med meldingen om at Pep Guardialo var blitt enig med Bayern München, har ikke Juventus midler til å betale det Nani ville ha kostet dem i overgangspenger og lønn. Dessuten er de ute etter en spiss, ikke en kantspiller.

09.25 Daily Mirror hevder at Real Madrid ønsker å selge Angelo di Maria, og skal blant andre ha varslet Manchester United og PSG om spillerens tilgjengelighet.

09.20 Sunderland-keeper Simon Mignolet sies å være i Uniteds søkelys. Også Arsenal skal være interessert i den 24 år gamle belgiske sisteskansen. Det er The Sun som melder dette. Mignolet, som ble hentet til Stadium of Light i 2010, har denne sesongen storspilt mellom stengene for «De svarte kattene».

Tirsdag 19. februar

17.50 Daily Star refererer spanske såkalte «medierapporter» når avisen skriver at Cristiano Ronaldo nærmer seg slutten på sin Real Madrid-karriere. Klubbpresident Florentino Perez sies å være dyktig lei av å høre den tidligere United-spilleren nekte å signere en ny avtale med madrilenerne, og vil forsøke å tvinge igjennom et salg i løpet av sommeren. Det store spørsmålet blir i så fall hvem som eventuelt vil ha råd til å kjøpe ut den fantastiske portugiseren.

13.00 PSG er i ferd med å bygge et storlag, og blant de største bidragsyterne finner vi 20-åringen Marco Verratti som blant annet imponerte mot Valencia forrige uke. Nå skal italieneren være på radaren til Manchester United og Barcelona. Verratti hadde også en stor sesong i Pescara før overgangen til PSG hvor sammenlikninger ble trukket til landsmann Andrea Pirlo. Ifølge Daily Express ser Ferguson for seg Verratti som arvtaker for Paul Scholes, og Verrattis agent skal også ha uttalt at United og Barcelona leder an i kampen om midtbanespilleren.

Malaga er i økonomisk trøbbel og er utestengt fra europeiske turneringer neste sesong. Derfor skal klubben forsøke å få maksimalt utbytte av klubbens største talent, Isco. 20-åringen selv sier til den spanske avisen AS at han gladelig forlater Malaga dersom det er det beste for dem. Ifølge Daily Star er det denne mannen som skal ta over for Paul Scholes. Det mangler imidlertid ikke på konkurrenter ettersom Barcelona, Chelsea, Manchester City, Arsenal og Tottenham også snuser på spanjolen.

Rio Ferdinands kontrakt går ut til sommeren, men nå har visstnok 34-åringen fått et tilbud. Men det er ikke fra Manchester United. Nei, det er ikke engang fra en fotballklubb. BT Sport har nemlig brukt 738 millioner pund på å skaffe seg rettighetene til Premier League de tre neste sesongene og ønsker seg Ferdinand som fotballekspert, skriver Daily Mail. Om Ferdinand avslutter fotballkarrieren for en jobb i TV er vel heller usikkert.

En annen United-forsvarer, Alexander Büttner, fikk omsider en ny sjanse i FA-cupen mot Reading. Ifølge insidefutbol.com kunne det imidlertid vært at hollenderen aldri hadde fått trekke på seg den røde trøya om det ikke hadde vært for en rask Sir Alex Ferguson. Büttner var nemlig omtrent klar for Ajax i sommer før Manchester United kom på banen.

Mandag 18. februar:

10.55 I den senere har det versert rykter om at Borussia Dortmund-spissen Robert Lewandowski skulle være på god vei til Bayern München. I så fall et aldri så lite tilbakeslag for Manchester United, som lenge har vært aet til den 24 år gamle polakken. I en oppfølgersak ble det fra Borussia-hold derimot hevdet at et salg til Bayern München var helt utenkelig. Dermed tilbakeviste man samtidig den gamle tyske storspiller Lothar Matthaus påstand fra i forrige uke, da han gikk så langt som til å hevde at det allerede foreligger en avtale om en overgang mellom de to Bundesliga-klubbene. Men nå, ifølge International Business Times (IBT), går også Bayern Münchens administrerende direktør, Karl-Heinz Rummenigge, ut og tilbakeviser at det foreligger planer om forhandlinger med Borussia om et sommerkjøp av Lewandowski. Så kanskje er det allikevel fortsatt håp for United?Islendingen Alfred Finnbogason har scoret 16 mål på 19 kamper for Heerenveen etter overgangen fra den belgiske klubben Lokeren i sommer. Islendingen legger imidlertid ikke skjul på at han er interessert i en overgang til en større klubb. Aston Villa skal være en av flere Premier League-klubber som visstnok snuser på den 24 år gamle islendingen, men selv har Finnbogason helt andre ambisjoner. – Min største drøm er å bli Manchester United-spiller en dag, sier han til TuttoMercatoWeb – Dette er klubben jeg har vært en fan av siden jeg var fem år gammel og jeg er fremdeles en stor fan, legger han til.
Powered by Labrador CMS