– Hvor dum har du egentlig vært, Wayne?

Wayne Rooney om Cristiano Ronaldo og sin aller største tabbe i United.

Publisert Sist oppdatert

Jo da, en ny dag og nye utdrag fra Wayne Rooneys kommende bok i Daily Mirror. Boka med navnet «Wayne Rooney – my decade in the Premier League» kommer til salgs 13. September.

Tidligere har avisa levet utrdrag fra hans tanker om overvekt, håret sitt og det å være skadet, mens det torsdag handler om supermålet mot City og det å tape seriegullet på målforskjell til samme lag.

Fredag handler utdragene blant annet om Cristiano Ronaldo og hans største tabbe – det å be om overgang bort fra United.

Om Cristiano Ronaldo:

– Det er et speil ved Cristiano Ronaldos sitteplass i garderoben. Under perioden jeg har spilt sammen med ham, er det én ting jeg har lagt merke til. Han kan ikke gå forbi sitt eget speilbilde uten å nyte det, og det selv rett før en fotballkamp.

– Før hver kamp, før hver oppvarming, så gjør han det samme. Han tar på seg drakta først. Så fotballskoene. Like etter stirrer han på seg selv i speilet. Det virker nesten som han gjør det for å psyke seg opp til kampen. Hvis det er en person som har større selvtillit enn Ronaldo, så har jeg fortsatt ikke møtt ham. Han er ikke sjenert.

– På treningsfeltet sier han hele tiden at han vil bli verdens beste spiller. At han er desperat etter å lykkes med det. Han har viljen til å få det til, og det er greit nok. Jeg liker den mentaliteten selv om jeg ikke tenker sånn selv. Jeg tenker mer på å hjelpe laget enn å vinne individuelle priser til peishylla hjemme.

Men for de som tror Ronaldo har fått alt gratis, så understreker han at Ronaldo trente en masse på egenhånd også utenom lagets treninger.

Les enda flere detaljer om Rooneys oppfatning av Ronaldo i Daily Mirror her.

Om sin største tabbe:

– I September 2010 er jeg ute med en ankelskade. Jeg blir frustrert over både skaden og spillet mitt. Og alt annet. Formen er dårlig, og det blir som en vond sirkel jeg ikke kommer ut av. Det er da jeg gjør min største tabbe i fotballkarrieren.

– I oktober sender jeg ut en uttalelse som offentlig sår tvil om hvor fornøyd jeg er på Old Trafford. Ville jeg få det bedre et annet sted? Det blir oppstandelse overalt. Det diskuteres internt i United, utenfor United, men greia er at ingen egentlig vet hva som skjer i livet mitt. Ingen forstår egentlig hvor jeg er i karrieren eller hvordan hodet mitt er skrudd på. Den eneste som vet er meg, men selv jeg er ikke sikker på hva jeg ønsker.

Så sier manageren at «Noen ganger ser man en ku på eng, og da tenker man kanskje at det er en bedre ku enn den man har på sin egen åker, men sånn er det ikke alltid». Han sier at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden, og han har rett.

– Jeg liker nemlig det jeg ser i min egen åker. Jeg har tatt feil. United ønsker det samme som meg – trofeer, suksess og å være best. I seks år har jeg vunnet ligatitler og Champions League. Jeg har fått spille med verdensstjerner og ikke minst fått jobbe med manageren – den mest respekterte manageren i den moderne fotballen.

– Jeg snur en gang til. Jeg blir egentlig kvalm av det jeg har gjort. Hvor dum er du, Wayne?

(…)

– Noen fans er ikke bare fornøyde etterpå. Da jeg kommer på som innbytter mot Wigan etter skaden så er det mange som jubler, men også noen som buer. Det er bannere som setter meg på plass. Det er greit. Jeg kan forstå dem.

– Men greia er, alle gjør feil. Forskjellen er at jeg gjorde min i full offentlighet.

Les flere detaljer om da han ba om overgang bort fra United i Daily Mirror her.

Fredag kan du også lese saker hvor Rooney snakker om mentaliteten sin som aldri forsvinner, og hvordan det er å bli kalt inn på managerens kontor.

Powered by Labrador CMS