– Skal prøve å overbevise spillere og ledere om at de ikke tar en unødvendig risiko

Det legges planer for hvordan spillere og ledere kan bli overbevist om at det er trygt å sette i gang igjen – men blir klubbene enige om bruken av nøytrale baner for å fullføre 2019/20-sesongen?

Publisert Sist oppdatert

Denne uka kommer myndighetene i samarbeid med helseeksperter og ulike idrettsledere til å legge frem coronavirusprotokoller som er utviklet for å overbevise Premier League-spillere og andre profesjonelle idrettsutøvere om at de trygt kan sette i gang igjen.

Det skriver vanligvis velinformerte Matt Lawton for The Times.

Meningen er at det skal bli enighet om planene for å beskytte idrettsstjernene i både kamp og trening på et møte på onsdag, før disse protokollene vil bli presentert til spillerorganisasjonen PFA og managerorganisasjonen LMA for å overbevise både spillerne og managerne om at de ikke tar en unødvendig risiko ved å returnere.

LES OGSÅ: Premier League-kamper på YouTube?
LES OGSÅ:
 Dette må klubbene bli enige om dersom Premier League skal starte i juni

Søndag er det ventet at myndighetene vil lette på nedstengningtiltakene, og etter det (sannsynligvis mandag, ifølge Lawton) vil Premier League møte de 20 klubbene. Når samfunnet ellers åpner gradvis opp de neste ukene, så øker det visstnok sjansen for at «Project Restart» blir en suksess, hevdes det – eller i alle fall for at det blir forsøkt gjennomført.

– Om alle andre har gått tilbake til jobb, og myndighetene sier at vi kan spille, så tror jeg det vil bli vanskeligere for klubber å nekte å spille, sier en Times-kilde.

STATSMINISTER BORIS JOHNSON: Storbritannia er ventet å åpne opp samfunnet igjen.

Fortsatt uenighet

Det er uansett mer enn bare de involvertes trygghet som diskuteres – også turneringenes integritet er et spørsmål det er delte meninger om.

Hva er egentlig rettferdig? 

Selv om det med å spille på nøytral grunn på den ene siden er noe som er likt for alle, så kan det lett også argumenteres for at det ikke er likt for alle. Brighton har blitt nevnt som et eksempel, siden de har vært uttalte motstandere av en løsning med nøytrale stadionanlegg brukt – mange av Brightons rivaler i kampen om å unngå nedrykk har slått eller tatt poeng mot Manchester United på hjemmebane, godt hjulpet av hjemmepublikum (som alltid er høylydte og hjelpsomme når de aner en mulig seier mot slik motstand), mens de selv eventuelt må spille mot United på folketom og nøytral grunn.

The Times skriver at noen klubber i går hevdet at mellom åtte og ti klubber (inkludert de seks nederste klubbene) fortsatt er motstander av å bruke nøytral grunn, og det trengs 14 stemmer for. Blant de store klubbene hersker det angivelig en tro på at en kan overbevise de klubbene som ikke er blant de seks nederste om å stemme for å få i gang igjen Premier League-sesongen, selv om det skulle være på nøytral grunn.

Det kommer til å bli argumentert fra motstanderne om at bruk av nøytral grunn er en altfor stor endring fra turneringen de begynte på i august, og at det dermed går ut over turneringens integritet, men de skal i alle fall ha innsett at det ikke vil være en sannsynlig løsning å fjerne nedrykk helt – siden flesteparten av de resterende kampene i så fall nærmest vil bli treningskamper, noe som rettighetshaverne aldri vil gå med på. Det vil altså være sannsynlig at bruken av nøytral grunn og spillernes sikkerhet i større grad vil være en del av diskusjonene fremover.

IKKE ALENE: Brighton har uttalt seg negativt om bruken av nøytral grunn, og de andre bunnlagene skal være enige.
Powered by Labrador CMS