Forventer bråk under Community Shield

Politiet har allerede begynt å planlegge for oppgjøret mellom United og City i august.

Publisert Sist oppdatert

Community Shield-finalen spilles 7. august, men politiet har den siste tiden sittet i møter for å planlegge hvordan hatoppgjøret mellom fjorårets ligavinner og FA-cup-vinner skal håndteres. Da United møtte City i semifinalen i FA-cupen gjorde politiet 34 arrestasjoner, men skrøt av oppførselen til fansen.

I ettertid har de dog fått inn klager for dårlig tilstedeværelse. Både før og etter kampen skal det ha vært mange slosskamper utenfor stadionområdet. Bråket har ført til at mange familier ikke tar turen i august, og at mange av de som drar til hovedstaden er menn med hevn i tankene, skriver Manchester Evening News.

– På vei inn til stadion så jeg City-fans angripe United-tilhengere, og etter kampen var rollene byttet om. Det var stygt, sier Geoff Pearson, som har spesialisert seg på hvordan politiet bør håndtere fotballpublikum.

I tiden før kampen skal London-politiet se på videoklipp fra semifinalen. Det skal også hentes inn politi fra Manchester, som kan holde utkikk etter kjente bråkmakere. I tillegg til flere betjenter i gatene vurderes det å forby alkohol i nærheten av stadionområdet, men Pearson tror ikke det vil ha noen effekt.

– Å forby alkohol er bare tull. De som slåss var helt edru, sier han.

Kampen spilles på Wembley søndag 7. august klokken 16.00 (skandinavisk tid). I fjor vant United 3-1 mot Chelsea i tilsvarende oppgjør, i en kamp som huskes best for Javier Hernandez’ scoring. Fra kort hold skjøt mexicaneren ballen i hodet på seg selv og i mål.

Powered by Labrador CMS