United lekte seg til CL-plass

LIVE: Wayne Rooney scoret hat-trick og tok med seg ballen i suveren 4-0-seier.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United hdde et meget godt utgangspunkt foran møtet med Club Brugge, og gjorde heller ingen feil i returoppgjøret i Belgia.

Wayne Rooney ble kveldens store helt da han opplevde en voldsom ketsjupeffekt. United-kapteinen scoret tre ganger, før Ander Herrera pyntet ytterligere på resultatet da han satte inn 4-0.

Jávier Hernández hadde muligheten til å øke til 5-0, men meksikaneren skled da han fikk muligheten til å score på straffespark.

Dermed er Manchester United klare for gruppespillet i Champions League. Trekningen blir foretatt allerede torsdag klokken 17.45.

Lagoppstillinger

United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Herrera, Carrick; Mata, Januzaj, Memphis; Rooney.

Benk: Johnstone, McNair, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young, Fellaini, Chicharito.

Club Brugge: Bolat, De Fauw, Castalleto, Duarte, De Bock, Vormer, Claudemir, Vazquez, Diaby, De Sutter, Bolingoli.

Benk: Bruzese, Meunier, Vanaken, Cools, De Smul, Dierckx, Oulare.

LIVE

SLUTT

90+2: Brugge forsøker å pynte på resultatet, men det klarer de ikke.

90+1: Det er kun lagt til to minutter her.

90: Men i all verden, Chicharito. Når man ikke trodde at det kunne bli verre, finner meksikaneren en utrolig måte å gjøre kvelden enda svartere for sin egen del. Ashley Young rykker seg fri på høyre og sender inn et hardt innlegg langs bakken. Fra to meters hold klarer Hernández å sleive ballen over målet til Sinan Bolat. Van Gaal ser ikke spesielt imponert ut på sidelinjen.

90: United triller ball. Club Brugge har gitt opp for lengst.

89: Ifølge vår mann på stadion, Bjarte Valen, får United-fansen beskjed om å dra nå om de skal rekke siste toget til Brussel. De svarer med «We ´re Man United, we do what we want», og følger opp med «Now you’re going to believe us, we’re going to miss the train». Aldeles nydelig.

87: Vi nærmer oss nå 450 minutter med ordinær spilletid denne sesongen. Den eneste spilleren som har klart å score mot United er fremdeles Michael Carrick.

84: Innbytter Dierckx er uheldig og tråkker skikkelig over. Stopp i spillet.

82: Straffebom! Wayne Rooney overlater straffeansvaret til Jávier Hernández. Det kan virke som om meksikaneren egentlig er John Terry i forkledning. Jávier Terry sklir når han skal skyte, og da går ballen utenfor stolpen.

81: Straffe til United! Rooney vipper ballen inn. Ballen treffer hånden til Duarte og dommeren peker på krittmerket.

80: Rooney prøver å spille Chicharito i bakrom. Meksikaneren klarer ikke å få kontroll over ballen.

78: Memphis’ frispark går i muren, men ballen finner veien til Darmian til høyre. Italieneren løfter inn. Chicharito header en halv meter over mål.

76: Vormer måker ned Memphis bakfra. Blir belønnet med et gult kort.

73: Vormer brenner til fra 25 meter. Et komfortabelt antall meter over mål.

71: United leder altså 7-1 sammenlagt nå.

68: Ashley Young og Matteo Darmian kombinerer. Young forsøker å slå inn langs bakken, men blir blokkert.

66: Og plutselig varter Club Brugge opp med tiki-taka-spill av en annen verden. Vanaken brenner til på volley, og ballen smeller i treverket bak en sjanseløs Sergio Romero. Så nære, men ingen sigar.

65: Club Brugge blir herjet med nå. Denne gangen er det Bastian Schweinsteiger som blir spilt gjennom. Tyskeren klarer ikke å bestemme seg for om han skal gå for fugl eller fisk, og da går lobben hans bak mål.

64: Jávier Hernández kommer inn for Ander Herrera.

63: 4-0! Ander Herrera! Plutselig er spanjolen helt alene med Sinan Bolat. Timingen til gjennomløpet til Herrera er nesten like god som den eminente pasningen til Bastian Schweinsteiger. Alene med keeper gjør Herrera ingen feil og triller ballen bort i det lengste hjørnet.

62: Det blir det siste Juan Mata gjør i denne corneren. Ashley Young kommer inn.

61: Mata prøver å bøye ballen bort i bøylen. Like over.

59: Corner. Rett i klypene til Bolat.

58: Ny mulighet for Rooney. Denne gangen er Bolat parat når Rooney forsøker å vippe ballen over ham.

57: 3-0! Wayne Rooney fullfører hat-tricket! Denne gangen er det Juan Mata som åpner forsvaret med en kirurgisk stikker til Rooney. Uniteds kaptein gjør ingen feil alene med Sinan Bolat, og bredsider ballen bort i det lengste hjørnet.

54: United får enorme rom når de kontrer. Mata, Rooney og Memphis kommer i praksis tre-mot-én, men førstnevnte er litt upresis når han skal spille fri Memphis til venstre.

53: Memphis går overende. Heller ikke han får noe av kveldens pipeblåser. Herrera forsøker å tuppe til ballen med venstrefoten. Bolat har kontroll.

51: Club Brugge løfter ballen inn mot Duarte og De Sutter i boksen, men den costaricanske midtstopperen får frispark imot seg.

49: 2-0! Wayne Rooney dobler ledelsen! Memphis spiller fri Herrera, som slår tilbake foran mål. Der kan Rooney enkelt bredside ballen inn i et tomt Brugge-bur.

47: Bastian Schweinsteiger trer gjennom Wayne Rooney. United-kapteinen går overende, men får ikke straffespark av den spanske dommeren.

47: Ander Herrera får prøve seg i rollen bak spissen nå.

46: Club Brugge sparker i gang den andre omgangen. United har foretatt et spillerbytte: Bastian Schweinsteiger inn for Adnan Januzaj.

PAUSE

45+1: Det ebber ut med en 1-0-ledelse til United, selv om Club Brugge har hatt store sjanser til å utligne.

45: Det legges til ett minutt.

43: Så får hjemmelaget en ny enorm mulighet! Bolingoli kommer helt alene med Romero og har et dekar med gress for seg selv, men han klarer likevel ikke å runde Romero, som er rask som en tiger og får avverget muligheten.

42: Farligheter for Club Brugge. Først sniker ballen seg utenfor stolpen. På den påfølgende corneren skyter en Club Brugge-spiller like utenfor den lengste stolpen.

41: De Sutter skyter. Sergio Romero redder.

38: Darmian skaffer et hjørnespark. United prøver seg på en lur variant, men det hele ender med at Herrera følger i sikkerhetsvaktens fotspor og mister fotfestet utenfor sekstenmeteren.

37: Ballen løftes mot De Sutter på bakerste stolpe. Spissen klarer ikke å heade ballen tilbake i farlig område.

35: Club Brugge avverger corneren. United blir snytt for et nytt hjørnespark.

34: Memphis Depay får en alle tiders mulighet til å doble ledelsen. Han river seg fri og kommer to-mot-én sammen med Wayne Rooney. Memphis nøler imidlertid før han skal skyte, og da rekker Duarte å dekke det lengste hjørnet som Memphis prøver å finne. Der skal du score, Memphis.

33: En vakt forsøker å fange en tilskuer som har kommet seg ned på banen. Den reflekskledde vakten har ikke skodd seg for å raske retningsforandringer på den våte gressmatta. Dermed forsvinner føttene til himmels før han deiser i bakken, til Luke Shaws store fornøyelse. United-fansen koser seg også, og synger «Are you Gerrard in disguise».

32: Bolingoli prøver å løpe fra Luke Shaw. Det er ingen lur idé, og det ender opp med at Brugge-spilleren ender på alle fire på gresset – uten ballen.

30: Adnan Januzaj, som har vært god den første halvtimen, vender opp og finner Ander Herrera. Denne gangen har Herrera lagt igjen ryggsekken, men da er Brugge-forsvaret raskt frempå og får blokkert.

28: Ander Herrera har puttet både murstein og blylodd i ryggsekken. Fyrer av fra 25 meter, men ballen treffer ikke annet enn en tilskuer på rad Z.

26: Tom De Sutter kommer seg fri fra Chris Smalling ved å tråkke av ham skoen. Det får han ikke lov til av dagens dommer, Antonio Mateu Lahoz.

24: Memphis blir lagt i bakken og får frispark utenfor egen sekstenmeter.

20: 1-0! Wayne Rooney sender United i føringen! Akkurat idet vi snakker om at United sliter med å skape målsjanser, trer Memphis Depay gjennom Rooney med en presis stikker. Rooney vender på femøringen og chipper ballen iskaldt over den utrusende Brugge-målvakten.

19: Lavt tempo i kampen så langt. United sliter som vanlig med å bryte ned kompakte og lave forsvar.

17: Matteo Darmian er som vanlig offensiv på Uniteds høyreside.

14: Vázquez sløser bort den dødballmuligheten med et upresist innlegg.

13: Gult kort til Ander Herrera. Måker ned Víctor Vázquez.

13: Det er sprekker i Uniteds bakre firer. Club Brugge får ballen inn i farlig område, men United slipper med skrekken.

12: Rooney loffer av gårde et skuddforsøk. Det blir helt ufarlig.

10: Så prøver Mata å tråkle seg gjennom sentralt. Brugge stopper spanjolen.

8: Juan Mata får et frispark på midtbanen. United bruker anledningen til å begynne å trille i gang bakfra.

6: Rooney klarer ikke å komme seg forbi på venstresiden. Får heller ikke corner når ballen treffer ham på vei ut.

5: God mulighet for Club Brugge! Et innlegg finner De Sutter på bakerste stolpe. Belgieren står like alene som på den første firmafesten, men en Luke Shaw kommer til unnsetning og får avverget situasjonen.

3: Adnan Januzaj prøver å tre gjennom Luke Shaw. Den går helt inn til keeper.

1: Manchester United sparker i gang kampen på Jan Bredelstadion.

Powered by Labrador CMS