raro

– At Ronaldo ikke er skadet? Jeg må stole på legene mine

Publisert Sist oppdatert

Først snakket Ralf Rangnick til TV-kameraene like etter kampslutt. Der handlet det blant annet om en ganske god 1. omgang, men en 2. omgang hvor United virkelig fikk kjørt seg.

LES SAKEN: – Når du må jage som vi gjorde i 2. omgang kunne vi sluppet inn fire, fem eller seks 

På den offisielle pressekonferansen etter kampen var fokus litt annerledes.

Pressekonferanser etter et 4-1-tap er sjelden hyggelige, og for en gangs skyld så man tegn til en litt småirritert Ralf Rangnick på noen av spørsmålene.

Journalistene gjorde også det de kunne ved å stille spørsmålstegn ved spillernes innstilling, og dykket også inn i Ronaldos skade ved å spørre om spisslegenden faktisk er skadet.

Det var nemlig søndag ulike rapporter om at han a) ikke ønsket å spille, og b) at Rangnick hadde vraket ham.

Her kan du lese hva Rangnick sa på den offisielle pressekonferansen etter kampen.

– Jeg har ikke inntrykk av at spillerne ikke forsøkte, men det ble selvsagt vanskelig mot et lag som City, som er klodens beste med ball. Vi forsøkte, men det ble vanskelig etter 3-1.

Viser denne kampen hvor stor avstanden er?

– Avstanden er som den vises på tabellen nå etter 28 kamper. Jeg synes vi gjorde det bra før pause, taktisk og vi kunne da scoret ett eller to mål til, men vi klarte ikke det.

Kommer dere til å bruke denne formasjonen igjen?

– Vi hadde jo ikke så mange spisser tilgjengelig. Spørsmålet var om vi skulle starte med Rashford eller bruke Bruno som falsk nier og ha en ekstra midtbanespiller for heller forsøke å vinne ballen der. Vi vet at City alltid forsøker å få numerisk overtall sentralt i banen. Derfor falt valget på Bruno som falsk 9er.

rangnick32243

Viser denne kampen hvor stor jobb du har foran deg som manager og rådgiver?

– Helt ærlig, det visste jeg allerede før denne kampen. Jeg trengte ikke denne kampen for å vite det. For meg nå så handler det imidlertid om å utvikle laget så mye som mulig – å avslutte sesongen best mulig. Alt annet får vi snakke om senere.

Har du spillere som er villig til å kjempe for laget?

– Ja.

Det snakkes om at Ronaldo ikke var skadet, og Roy Keane sa at grunnene ikke henger på greip?

– Jeg må tro på legene mine her. De kom til meg før fredagens trening og fortalte om hoften hans. Det samme gjaldt lørdag, slik at han ikke kunne trene da heller.

Hvor frustrerende er det at Edinson Cavani mangler i så mange kamper?

– Hva hjelper det å si at det er frustrerende? Hvis en spiller sier til legene at han er skadet så må jeg akseptere det. Jeg kan ikke tvinge en spiller til å spille hvis han ikke er tilgjengelig på grunn av skade.

cavani23424

– Men det virker for mange som om han velger helt selv når han skal spille?

– Han trente godt de siste dagene, men følte altså at han ikke var klar. Det er fakta. Hvis han ikke føler seg klar så kan ikke jeg tvinge ham til å spille.

– Hvor stor er egentlig avstanden til City?

– 22 poeng. Og så får vi bare innrømme at på 3-1, når de får momentum som i 2. omgang, så er det vanskelig eller umulig å holde dem unna.

– Hvor mange spillere trengs til sommeren?

– Hør, jeg er manageren for dette laget i ti ligakamper til og forhåpentligvis også noen Champions League-kamper ekstra. Da er er det ikke noe vits i å snakke om nye spillere her eller der. Det handler om å forberede oss best mulig til kampene nå mot Tottenham og Atletico Madrid.

– Men jeg er fornøyd med de spillerne vi har. All vet at vi har mistet 2-3 spisser siden jul. Det er fakta. Det må vi takle. Jeg klager ikke på det. Fokuset er heller å utvikle laget.

– Så kan det legges til at vi ikke møter motstandere som City hele tiden, heller, og vi har vist at vi også kan vinne en del kamper. Det er det jobben min handler om de neste 2,5 månedene, sa Rangnick.

Mer fra kampen:

Powered by Labrador CMS