– Kampen United ikke kan vinne

Kan United gjøre hakkemat av de engelske journalistene og deres dommedagsprofeti før slaget om Manchester?

Publisert Sist oppdatert

Det koker i engelsk presse før søndagens Manchester-derby, og de fleste er enige om at det nå er Manchester City som må regnes som favorittene når de to gigantene braker sammen på Etihad Stadium.

Vi har sett på hvordan journalistene forklarer spådommene sine før oppgjøret!

Mark Ogden, Telegraph

– Det som var kampen United aldri tapte har nå blitt kampen de ikke kan vinne.

“Derbyet har blitt kampen hvor Citys stjernegalleri slår ut i full blomst, mens Uniteds svakheter blir avslørt.”

Mark Ogden

Mark Ogden viser ikke nåde i sin forhåndsanalyse av søndagens Manchester-derby. Journalisten skriver mye om Uniteds historiske dominans, men at forutsetningene før dette lokaloppgjøret gjør at City nå må regnes som favorittene.

– Dette blir den virkelige testen for et United i utvikling, og den tøffe sannheten er at de ikke er klare for utfordringen de møter på Etihad Stadium, skriver Ogden som mener Uniteds eneste sjanse er at City har en dårlig dag slik de har hatt tidligere mot Stoke og West Ham.

– United har mistet nøkkelen til derbykampene, og selv om Van Gaal får tilbake Wayne Rooney og Michael Carrick så fremstår United fortsatt for skrøpelige defensivt til å kunne utfordre City.

– Derbyet har blitt kampen hvor Citys stjernegalleri slår ut i full blomst, mens Uniteds svakheter blir avslørt.

Les hele saken her!

Barney Ronay, Guardian

Guardians Barney Ronay er noe mer balansert i sin analyse. Han reagerer på Peter Schmeichels merkelige kommentar om at City nå er større enn United, og lurer på om dansken har glemt Uniteds historie.

“Det ut som derbyet vil bli et av de mest fascinerende oppgjørene i en ny sesong med store forandringer i fotball-Englands mesterby.”

Barney Ronan

Likevel skriver Ronay at det er aspekter som vitner som en endring i maktbalansen i Manchester. Journalisten mener United-forsvaret absolutt bør frykte trusselen fra spesielt Sergio Agüero som er ekspert på å finne rom, og tviler også på om Marouane Fellaini vil klare å håndtere Yaya Toure etter at belgieren ble ydmyket i den samme duellen i fjor.

– Men uansett ser det ut som derbyet vil bli et av de mest fascinerende oppgjørene i en ny sesong med store forandringer i fotball-Englands mesterby.

Les hele saken her!

Paul Scholes, Independent

Den tidligere United-spilleren skriver om sine egne erfaringer fra slaget om Manchester, spesielt historien om da han gjorde comeback i 3-2 seieren på Etihad i 2012.

“Dette er den typen kamper som blir husket av supporterne i lang tid. Min erfaring sier at det er en kamp du ikke vil tape.”

Paul Scholes

Han mener ikke det er noen unnskyldning at United har en rekke debutanter i søndagens derby.

– Det å slå City er vital del av livet i klubben, og det bør de nye spillerne vite nå.

– Dette er den typen kamper som blir husket av supporterne i lang tid. For spillere som Shaw, Falcao og Di María er det deres første smak på å møte de lokale rivalene. Min erfaring sier at det er en kamp du ikke vil tape.

Scholes nevner de åpenbare truslene, men trekker faktisk fram Pablo Zabaleta som den største, og understreker at ansvaret ligger på Luke Shaw som må holde følge når den argentinske backen angriper venstresiden.

Når det gjelder laggutaket returnerer Wayne Rooney for United, og Scholes er ikke i tvil om hvem som bør vrakes til fordel for kapteinen.

– Nøkkelbyttet vil være Rooney inn for Mata. Jeg kan ikke se for meg at Louis van Gaal gjør noe annet, skriver Scholes og argumenterer med Matas svake forestilling mot Chelsea.

Les hele saken her!

Nedstemt? DENNE gjennoppliver håpet:

Powered by Labrador CMS