– Fellaini er en tulling

MED AVISFORSIDER: Fellaini får gjennomgå, og fornøyd United parkerte bussen.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet det mest sentrale om torsdagens 0-0-kamp, skrevet av Englands mest kjente journalister.

The Guardian, Daniel Taylor:

Ved sesongslutt kan det hende at både Pep Guardiola og Jose Mourinho ser tilbake på dette poenget som et akseptabelt poeng, et poeng som hjalp dem til topp-4. Resultatet føltes nok likevel ikke helt godt for Citys del. (…)

Marouane Fellainis røde kort kan gi ham enda flere kampers suspensjon, og det er vanskelig å finne formildende omstendigheter for en spiller som har en forhistorie med ”vold”. Forskjellen denne gangen var at han ikke slapp unna med det, slik han pleier. (…) Frem til han ble utvist spilte imidlertid Fellaini en god kamp. (…)

“Forskjellen denne gangen var at Fellaini ikke slapp unna med det, slik han pleier. ”

Daniel Taylor

Dette var også kampen Mourinho trolig så at han ikke trenger å forhaste seg med å hente Smalling og Jones tilbake. Daley Blind viste at han takler rollen som Baillys partner i midtforsvaret. Begge var gode i denne kampen.

Dessverre for City så var dette en av de dagene Agüero misbrukte sjansene sine, (…) men for mange av Citys sjanser var også bare halvsjanser. (…)

Kanskje var det også et taktisk grep av Mourinho å legge seg dypere etter pause. Før pause skapte de i alle fall trøbbel for City.

The Times, Oliver Kay:

Det var en kveld hvor statistikk kan bruke til å dømme United hardt, bare 3 avslutninger mot Citys 19, bare 30,8 prosent ballbesittelse, men Mourinho trakk i stedet frem spillernes ”passion”.

Moral, god organisering og taktisk intelligens er det som holder liv i Uniteds sesong. Antonio Valencia og Ander Herrera kjempet på som i hele sesongen, og i midtforsvaret bakerst var Eric Bailly og Daley Blind svært solide. (…)

“Moral, god organisering og taktisk intelligens er det som holder liv i Uniteds sesong.”

Oliver Kay

På en måte har Uniteds utfordringer (med skader o.l.) fått frem det beste i Mourinho. Ja, han har vært i noen av kontinentets beste klubber, men individuelle egoer er ikke det han setter høyest som trener. Han ønsker at spillerne ofrer seg for laget, kollektivet. (…) Mourinho krever blod, svette, og om nødvendig, tårer. (…)

Det kan også ende med suksess på to fronter til. De vant ligacupfinalen, er i Europa League-semifinalen og er for alvor med i topp 4-kampen. På en eller annen måte, uten å være lysende, har de spilt 24 strake kamper uten tap. Likevel er de altså ikke enda inne i topp-4. 

Daily Mail, Martin Samuel:

19 sekunder. Det var alt det tok fra Marouane Fellainis gule kort til det røde. Det var like lenge som Donald Trump håndhilste på Japans statsminister da de møttes i februar. Det er like lenge som det tar for Usain Bolt å løpe 200 meter. Det er faktisk ganske mye som kan gjøres på 19 sekunder, men det Fellaini gjorde burde ikke vært en av dem.

Totalt var det tre forseelser, to taklinger og en skalling. Hva tenkte han? Eller rettere sagt: Hva var det han ikke tenkte på? Han tenkte ikke på laget. Så mye er klart. Han tenkte ikke på hvordan kampen balanserte på en knivsegg. Han tenkte ikke på konsekvenser. Verken på kort eller lang sikt.

I en av gjørende periode av sesongen vil han nå måtte sone. (…) Han er klar for spill i Europa, men kan Jose stole på ham? (…)

Mourinho sa etter kampen at Fellaini ble utvist for å være seg selv, og det er nok rett. Han er jo en tulling. (…)

Til slutt slapp begge Manchester-lagene unna, egentlig. Liverpool gjorde det kanskje ikke, siden både United og City kan passere dem hvis de vinner hengekampene sine.

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 6.5, Valencia 6.5, Bailly 7.5, Blind 6.5, Darmian 6.5, Herrera 6, Carrick 7, Fellaini 4.5, Mkhitaryan 5 (Fosu-Mensah 86), Rashford 7 (Young 90+2), Martial 6 (Lingard 80)

The Independent, Ian Herbert:

Det må sies at United var godt organiserte. Eric Baily viste hvor stor utvikling han har hatt de siste 12 månedene, Michael Carrick var solid og bruken av Marouane Fellaini viste Uniteds intensjoner i kampen. Det var også United som så ut til å ha funnet det beste taktiske grepet, ved å sette Rashford på Kolarov. (…) Samtidig var det glimt av sjansesløseriet United har drevet med denne sesongen, spesielt da Ander Herrera headet Rashfords frispark utenfor. (…)

Håpet om topp-4 lever for Uniteds del etter at de oppnådde det de og deres parkerte buss ønsket seg: Alt annet enn et tap. 

Manchester Evening News, Stuart Mathieson:

“Manchester United heroes in defence as they frustrate Man City in the derby”

Stuart Mathieson

United-spillerne klappet hverandre på ryggen etter torsdagens kamp, og om man trengte det så sa det mye om hva kampplanen handlet om på Etihad. Det vil imidlertid være en del United-fans som synes det er tungt å svelge. (…)

United var avhengig av å vinne midtbanekrigen for å få nok støtte til å utnytte Marcus Rashford lengst framme, og dessverre var dette en av de dagene da Ander Herrera ikke klarte det, og musklene til Marouane Fellaini heller ikke hjalp. (…) Da Henrikh Mkhitaryan ikke viste seg frem i enda et derby, så ble heltene i stedet ankeret Carrick, veggen Bailly og kloke Blind. 

The Telegraph, Jason Burt:

“Manchester United heroes in defence as they frustrate Man City in the derby”

Jason Burt

Moralske seirer gir ikke mange poeng. Du får ikke en ”W” for ”win” ved siden av resultet i kampprogrammet bare fordi det ser bra ut. Sånn sett var denne kampen en oppsummering av Citys sesong. (…)

Jose Mourinho må ha vært mest fornøyd da han forlot Etihad torsdag kveld. Han parkerte bussen (…) og Mourinho var etterpå klar med forklaringene om skader, slitne spillere og mange kamper. (…) Manchester skulle være fotballens hovedstad denne sesongen, men er i stedet blitt som en liten forstad. (…) Manchester, Mourinho og Guardiola skulle være fotballens sentrum. I stedet spiller de bare en birolle på en torsdags kveld. Begge håper nok at det blir atskillig færre torsdags-kamper neste sesong.

Powered by Labrador CMS