Ryktesaker, uke 25

Rooney, Ronaldo, Thiago og Valencia søndag morgen.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 23. juni:

13.30: Til tross for at United skal ha vist stor interesse, ser det nå ut til at Marco van Ginkel velger å gå til Chelsea denne sommeren. I følge Daily Mail skal Jose Mourinho selv ha jobbet hardt for å få avtalen i boks, og den unge nederlenderen fra Vitesse Arnhem, er blitt lovet spilletid for førstelaget allerede den kommende sesongen. 20-åringen scoret 8 mål forrige sesong, fra sin posisjon på sentral midtbane.

08.40: Thiagos overgang til United kan være i fare, skriver goal.com. Thiagos representanter skal ha møtt Barcelona fredag, og da skal Barcelona-presidenten ha gitt dem de forsikringene de ønsket: Thiago skal nemlig under møtet ha blitt lovet atskillig mer spilletid enn han hadde i år. Så får vi se…

08.15. Daily Star Sunday, som nevnte Rooney i ryktet rett under, skriver også at Uniteds Megastore visstnok ikke lenger trykker Antonio Valencias etternavn på ryggen på nummer 7-trøyer. Høres snodig ut, uansett hva som skjer med spillere inn og ut, men hei, dette er rykter.

08.10:  Daily Mirror skriver det samme søndag, som The Guardian skrev lørdag kveld. Wayne Rooney skal være villig til å bli i United. Samtidig skriver Daily Star Sunday at Rooney kan bli brukt som agn til Real Madrid for å få Cristiano Ronaldo til United. Avisa skriver imidlertid at David Moyes gjerne vil gi Rooney en ny sjanse, men om United-spissen ikke vil godta at fremtiden hans ligger i United, så vil han kunne brukes for å få Ronaldo tilbake. I så fall snakkes det om en totalpakke på 90 millioner pund i overgangssum for Real-stjernen. (60 mill. cash, 30 mill. i verdi for Rooney)

Lørdag 22. juni:

21.00: The Guardian melder lørdag kveld at Manchester United skal være villige til å gi Wayne Rooney en ny og forbedret kontrakt for å bli værende i klubben. På samme tid skal visstnok Wayne Rooney bruke neste ukes møte med David Moyes til å be om godt vær og begrave alle uenigheter de to måtte ha hatt seg imellom. The Guardian tror det er gode sjanser for at Rooney vil bli værende på Old Trafford fordi han ikke er interessert i å flytte familien fra hjemmet deres i fasjonable Prestbury, og dersom han skulle dra fra United til en annen Premier League-klubb vil det være et steg i feil retning i karrieren hans.

15.45: Den katalanske avisa Sport skriver at Uniteds kontraktsforslag til Thiago vil kunne tredoble lønna hans. United vil nemlig tilby en årslønn på totalt 4,4 millioner pund, skriver avisa. Tidligere er det blitt meldt at Thiagos nåværende lønn er på cirka 30.0000 pund, noe som tilsvarer drøyt 1,5 millioner pund i årslønn.

12.00: Tja, tror dere på denne? Chelsea følger ifølge Mirror med på Uniteds keepertalent, Sam Johnstone. (Les saken her)

09.00: The Telegraph-journalist Mark Ogden kjenner folk i United. Det er kjent. Lørdag skriver han at United fortsatt jager Cristiano Ronaldo, men at David Moyes samtidig har sørget for at United har kontaktet Robert Lewandowskis representanter – slik at klubben er sikre på å bli oppdatert hvis noe skulle seg endre seg der. Lewandowski vil altså forlate Dortmund til fordel for Bayern München, men Dortmund nekter å selge til rivalen i år. Kanskje kan det ende med at han i stedet velger United, skriver Ogden.

Han mener også at Uniteds interesse i Lewandowski, Cesc Fabregas og Leighton Baines avhenger om klubben lykkes i å hente tilbake Ronaldo til Old Trafford. Ogden mener også at en overgang for Thiago er trolig – selv om Bayern München også skal ha vist interesse for spilleren.

The Telegraph skriver for øvrig at David Moyes returnerer fra ferie mandag, selv om han offisielt ikke starter i United-jobben før om en drøy uke.

08.55: Marco van Ginkel er blitt koblet til United de siste ukene, men den  nederlandske U21-spilleren skal være nær en overgang til Chelsea, slik at en United-overgang nå virker usannsynlig. Vitesse-spilleren ble kåret til årets talent i Nederland denne sesongen.

08.50: Ifølge Daily Mirror skal Wayne Rooney og David Moyes møtes for avgjørende samtaler om Rooneys fremtid til uka. Avisa skriver at Rooney fortsatt er såret over behandlingen han fikk av Sir Alex Ferguson på tampen av sesongen, men samtalene med Moyes vil avgjøre om Chelsea og Arsenal – som lurer i kulissene – kan ha et håp om å sikre seg United-stjernen. Ifølge Daily Mirror er det sannsynlig at møtet med Moyes ender med at Rooney vil forlate Old Trafford, siden han ønsker at Moyes skal beklage det som skjedde og si klart at han vil være en sentral brikke videre på Old Trafford.

Daily Express skriver også i sin Rooney-sak lørdag at United-spissen krever en beklagelse fra Moyes på det som skjedde før Moyes kom, og at han er klar til å vrake Arsenal til fordel for Chelsea når han forlater United. Rooney ønsker nemlig å bli i England.

08.40: Mer Thiago i avisene lørdag morgen, men lite nytt. Daily Mirror skriver stort sett det samme som andre skrev fredag – at United er nær en overgang og at Thiago vil vekk fra Barcelona for å få mer spilletid og øke sjansene til å spille seg inn på Spanias A-landslag før neste sommers fotball-VM. Ifølge avisa håper United å kunne annonsere kjøpet tidlig kommende uke. Ifølge The Guardian kan det imidlertid være at Thiago bruker Uniteds interesse mot Barcelona, i et forsøk på å få katalanerne til å love ham mer spilletid. Samtidig ryktes det at spilleren skal møte faren sin Mazinho, som også jobber for ham som agent, i helga. Kanskje blir det mer håndfaste nyheter etter det….?

Fredag 21. juni:

14.25 Juventus-stjernen Claudio Marchisio har i flere sammenhenger vært nevnt som et mulig midtbanealternativ for Manchester United. Selv har da også spilleren uttalt at han er «veldig stolt» over å ha tiltrukket seg interesse fra Old Trafford.
Nå spruter imidlertid Juves «General manager» Guiseppe Marotta kaldt vann i fjeset, både på Marchisio og United, ved å uttale at det overhodet ikke blir snakk om å kvitte seg med 27-åringen.
– Marchisio? Juventus har aldri vært inne på tanken om å legge ham ut for salg. Han er en viktig spiller for oss, så vi satser på å beholde ham, sier Marotta til Sky Sport 24 Italia.

11.00 Joda, navnet Leroy Fer blekner i forhold til Thiago Alcantara. Likefullt tror hereisthecity.com at vedkommende kan være mål for David Moyes’ sommerraid. Men hvorfor det? Jo, fordi Moyes var nære ved å sikre seg Twente-spilleren allerede i januar. Da, som Everton-manager, trakk han seg imidlertid ut i siste liten på grunn av bekymringer rundt spillerens ene kne. Siden spilte imidlertid Fer hver eneste en av Twentes siste 14 kamper i Eredivisie.
Før overgangen til Goodison kollapset, sa Moyes følgende om den unge hollenderen:
– Han er en veldig god spiller som vi har fulgt i lengre tid. Han er ung, og utvilsomt en mann for fremtiden.
23-år gamle Fer er en offensiv, sentral midtbanespiller. Han deltok for Nederland under det nylig avsluttede U21-EM, og fant nettmaskene både mot Tyskland og Russland.

08.10 Så dukker det også opp meldinger om at Thiago Alcantara og Manchester United har blitt enige også om lønnsbetingelsene (se forrige rykte). Ifølge Daily Mail kommer den unge spanjolen til å håve inn rundt £5 millioner i året for å skjøtte midtbanejobben på Old Trafford. Det hevdes videre at den forventede overgangen neppe vil bli annonsert i dag, ettersom det fortsatt pågår samtaler mellom United og Barcelona. Puh… spennende tider!

07.40 Flere medier, deriblant noen av de mer seriøse – The Telegraph ved Mark Ogden, for eksempel, melder at Thiago Alcantara rykker stadig nærmere en overgang. Etter sigende gjenstår det nå bare å bli enige om lønnsbetingelsene, så vil den 22 år gamle spanjolen være United-spiller – og det for bare £17 millioner (eller deromkring). Det lave overgangsbeløpet skyldes som tidligere nevnt her i ryktespalten, en klausul i Thiagos kontrakt med Barcelona. Den stammer fra 2011, og har sannsynligvis ført til langvarig hodepine og søvnproblemer i den katalanske hovedstaden. Det har seg nemlig slik at Thiago-leiren, før avtalen ble inngått for to år siden, fikk gjennomslag for et krav om så og så mye spilletid. Dette kravet har ikke blitt oppfylt fra klubbens side, og dermed vil Thiago altså kunne forlate Camp Nou for en sum som ligger langt, langt under hans nåværende markedsverdi.

Torsdag 20. juni:

14.45 Ikke for å skape falske forhåpninger om noe som helst, men Thiago Alcantara påstås av spanske El Mundo Deportivo å være på god vei til Old Trafford. Det hevdes at spillerens far, den gamle verdensmester fra Brasil, Mazinho, skal ha vært i samtaler med United om en overgang.
I hvert fall inntil videre, foreslår vi at ryktene tas for det de er – rykter. Og rykter viser seg som kjent ikke alltid å stemme overens med det som skjer i det virkelige liv.

          15.00 ESPN støtter oppunder ovenstående påstand fra El Mundo Deportivo. Thiagos far er riktignok ikke nevnt, men det hevdes at United og Barcelona er i langt fremskredne samtaler om en overgang til Old Trafford.
Det meldes ellers om at også Chelsea skal ha kastet seg inn i kampen om den ettertraktede 22-åringen, men at United er storfavoritter til å gå seirende ut. Det skyldes ikke minst det faktum at klubben har vist sin interesse i lengre tid, mens Chelsea først har kommet på banen på overtid.

13.45 – Få fatt i Rooney! Arsenal-deleier, russiske Alisher Usmanov, oppfordrer Arsene Wenger til å gjøre hva han kan for å overtale United til å selge sin 27 år gamle stjernespiller. Usmanov, som ifølge Mail Online eier 30 % av London-klubben, mener at en slik avtale vil være glimrende for Arsenal og, ikke minst – for Rooney selv.

11.00 Riktignok begynner det å bli noen måneder siden sist Celtics Victor Wanyama figurerte i ryktespaltene rundt Manchester United. Den 21 år gamle kenyaneren (fyller 22 år neste uke), som foruten United også har vært nevnt i forbindelse med Arsenal og Inter Milan, ser ikke ut til å havne i noen av disse klubbene. Isteden kan han være på vei til Southampton! Det er The Sun som melder om denne høyst overraskende vendingen for den dynamiske midtbanespilleren.
Og ikke bare det – Southampton håper å sikre seg ham for rundt £10 millioner. Det vil i så fall være £15 millioner under beløpet Celtic angivelig ville ha for å sende samme mann til Old Trafford!

Onsdag 19. juni:

12.50: Ex-Red Gerard Pique gjør ikke sin gamle klubb noen tjenester når han fraråder sin lagkamerat Thiago Alcantara i å forlate Camp Nou til fordel for Old Trafford. Thiago er som kjent sterkt linket til United, og rykteflommen har ikke akkurat avtatt etter Spanias suverene triumf under U21-EM i Israel. At David Moyes lenge har vært en stor beundrer av den 22 år gamle ballkunstneren, har heller ikke bidratt til å dempe ryktene.
Til radiostasjonen Al Primer Toque on Onda Cero, sier Pique følgende i retning Thiago:
– Det finnes en mulighet for at han drar, men vi må overbevise ham om at Barcelona er det beste stedet for ham. Andre spillere i hans posisjon, som Xavi, var tålmodige og endte opp med å definere en hel æra.

11.10: The Sun skriver i dag at Wigans nyansatte manager Owen Coyle, har et sterkt ønske om å få låne Nick Powell gjennom hele 2013/14-sesongen. Den tidligere Bolton-sjefen skal i samtaler med David Moyes, og håper at en låneavtale vil kunne sluttføres allerede i neste uke.
Fra før er det kjent at også Championship-klubben Doncaster Rovers ønsker seg Powell på et sesonglang lån.

08.05Sportsdirectnews.com hevder at Manchester City forbereder seg på budkrig med United om Borussia Dortmunds tyske landslagsspiller Marco Reus.
Reus, som er kjent for sin anvendelighet, hurtighet og gode teknikk, er identisk med  mannen som i fjor fikk jobben med å erstatte Shinji Kagawa. Det kan man trygt si at han lyktes med, for nå, et år senere, er han i utgangspunktet verdsatt til £32 millioner.

Tirsdag 18. juni:

13.00: Vitesse-spiller Marco van Ginkel har uttalt at han har reist på ferie etter U21-EM, og at han ikke kommer til å ta en avgjørelse om fremtiden før ferien er over.  Chelsea og United har begge vært koblet til den nederlandske midtbanespilleren. (Telegraph)

11.55: Ifølge ESPN har Everton fortsatt ikke mottatt noe bud på Marouane Fellaini. Den hårfagre belgieren skal ha en klausul i kontrakten sin som innebærer at han kan forlate blåtrøyene for 24 millioner pund. (Les mer her)

10.30: Kan Thiago Alcantara virkelig ende i Manchester United? Vel, spanske Deportivo Mundo skriver tirsdag at Barcelona skal være villig til å selge midtbanespilleren til United, siden de trenger penger for å hente hjem Juan Mata fra Chelsea. Skulle det stemme vil det vel ikke være så dumt. United får en god spiller og Chelsea mister en klassespiller…

 Mandag 17. juni:

20.35: Goal.com skriver at det ikke er umulig at David Moyes forsøker å hente den belgiske midtbanespilleren Vadis Odjidja-Ofoe i sommer. Moyes fulgte den 24 år gamle Club Brugge-spilleren tett i Everton, og i Belgia rapporteres det at spilleren, som har tre A-landskamper for  Belgia, er aktuell i United som en erstatter for Anderson. Ifølge 90minutes kan Moyes være villig til å betale sju millioner pund for spilleren. (Les saken her)

19.15: Juventus fastslår at Claudio Marchisio, som er  blitt koblet til United denne sommeren, ikke er til salgs.

18.45: Cristiano Ronaldo skal ha  blitt fortalt at hvis han blir i Real Madrid ut kontraktstiden, så vil han kunne få den lukrative kontrakten han ønsker seg,samtidig som han kan dra til United, siden United da kan betale ham en gigantisk sign-on-fee. United kan ikke konkurrere med de økonomiske mulighetene Monaco og Paris St. Germain kan tilby allerede nå, og kanskje er en overgang sommeren 2015 det beste United kan håpe på, skriver Independent. Det skal være Ronaldos agent, Jorge Mendes, som har påpekt dette overfor Ronaldo. (Les saken her)

18.15: Christian Eriksen  blir ifølge tysk presse presentert som Borussia Dortmund-spiller i løpet av kort tid. Dansken var ekstremt het forrige sommer, og ble da også koblet jevnlig til United.

13.00: John Chapman er tett på det belgiske markedet, og skriver mandag ettermiddag at agenten til Marouane Fellaini snakker med flere klubber for øyeblikket. Han navner imidlertid ingen navn.

11.30: Litt mer om Robert Lewandowski. Borussia Dortmund sier (også igjen) mandag ifølge Sky Sports News at han IKKE kommer til å selges denne sommeren. Ifølge direktør  Hans-Joachim Watzke er et salg uaktuelt fordi klubben må ha litt sikkerhet og stabilitet i forberedelsene og planleggingen av 2013/14-sesongen.

08.30: Nick Powell scoret sitt første seriemål og fikk en del kamper for United i sin første sesong, spesielt før jul. Så er spørsmålet hvordan 19-åringen passer inn i David Moyes’ planer. Doncasters lokalavis skriver i alle fall nå at Doncaster-manager Paul Dickov ønsker å leie Powell for å bruke ham i Championship kommende sesong. (The Star)

08.15: Manchester United, Manchester City og Chelsea ønsker alle å forsterke med Robert Lewandowski, men selv om Dortmund-spissen vil bort fra Champions League-finalistene – og selv om det har vært en del frem og tilbake – så vil han ikke til England. Daily Star gjentar mandag det som også er blitt skrevet tidligere – at Lewandowski vil avslå alle henvendelser fra Premier League og heller dra gratis til Bayern München neste sommer. (Daily Star)

Powered by Labrador CMS