– Mer «rot» og «desperasjon» – «Fellesnevneren er Ed Woodward»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet noen av oppsummeringene fra engelske United-journalister etter at overgangsvinduet stengte natt til tirsdag med at United signerte fire spillere og solgte Chris Smalling.

LES OGSÅ: Fire inn, én ut – slik var vinduets siste dag

The Telegraph, James Ducker:

– Manchester United er et eneste stort rot – helt uten retning og med null samhandling.

– Åtte måneder etter at United endte opp med låne en spiss som hadde spilt i Kina de tre siste årene så endte klubben som insisterer på at de omsider har fått alt med spillerkjøp på plass med igjen å trykke på panikk-knappen på vinduets siste dag. (…)

– Hvis det virker som om United bortimot finner på hva de skal gjøre underveis i vinduet så er nok det fordi det er nettopp det de gjør. Både på og utenfor banen – ingen retning.

– Cavani-overgangen er ikke unntaket, et isolert eksperiment (…).

– Vi har jo vært akkurat i denne situasjonen før, og trolig så får vi oppleve nøyaktig det samme en gang i fremtiden, så lenge folkene som bestemmer er de samme som har holdt på siden Sir Alex Ferguson forlot kontoret sitt i mai 2013.

– Det er ingen tvil om Cavanis erfaring, lederskap eller målstatistikk, og gudene skal vite, United trenger alt det der. Samtidig er det heller ingen tvil om at kroppen hans har sviktet om og om igjen de siste to sesongene. (…) United-supportere har rett til å lure på om de nå blir vitne til nok en Radamel Falcao-signering.

– United har solgt en ide om at de skulle ha yngre, sultne spillere som var motivert av å spille for klubben, de kalte det cultural reset. Likevel så havnet de her igjen hvor de ikke får til noe og leter desperat etter løsninger mens deadline nærmer seg. (…)

– Det har nådd det punktet hvor Ed Woodward seriøst må stille seg spørsmålet om han er den rette til å lede fotballdelen i en klubb som nærmest skriker etter en sportsdirektør. (…)

– Uansett hva du måtte mene om Ole Gunnar Solskjær har han blitt sviktet av en ledelse som ikke er gode til å kjøpe eller selge eller å identifisere de rette spillerne til rett tid.

Les hele kommentaren her.

Daily Mail, Chris Wheeler:

– Jadon Sancho passet inn i cultural reset-tanken som United har messet om en god stund, men i stedet endte de opp med en gratis veteran langt forbi sitt beste i Edinson Cavani.

– Da overgangsvinduet nærmet seg stengetid mandag var ikke Gary Neville den eneste i United som lurte på hvorfor det endte som dette. (…)

– Spørsmålet er om det var en plan i det hele tatt. (…) Med Cavani føles det som om United igjen tok et steg tilbake til Galactico-tanken som en gang sendte Zlatan, Falcao og Schweinsteiger til Old Trafford.

– United ønsket Cavani og Telles for erfaringen, og mener at Traore og Pellistri er to av de største talentene i Europa og Sør-Amerika. Med Donny van de Beek også på plass så mener United at det har vært et godt vindu. Tiden vil vise om de har rett.

– Vinduet har i alle fall vist at dagene hvor United kjørte over alle andre er over. United er like sårbare som alle andre.

Les hele kommentaren her.

The Sun, Neil Custis:

­– Det er noe som ikke helt er bra ut når man desperat forsøker å sikre seg spillere på overgangsvinduets siste dag. Spesielt når man heter Manchester United.

– Det gir et signal om desperasjon, litt som Harry Maguire som forsøker å markere Harry Kane.

– Det ser ikke så veldig mye bedre ut når «storsigneringen» Edinson Cavanis offentliggjøring drøyer på grunn av problemer med en avklaring rundt bilderettighetene hans.

– Det var ikke det United-supporterne ønsket dagen etter det patetiske 6-1-tapet mot Tottenham.

BLE UNITED-SPILLER: Men blir Cavani en ny Zlatan eller en ny Falcao?

– Etter tre ligakamper så virker kjøperushet som om det allerede kommer for sent for Ole Gunnar Solskjær. Sjansen til å integrere spillerne i laget er allerede borte. De nye spillerne kommer til et lag i panikk. (…)

– Det er to måter å se på United i dette overgangsvinduet. Enten evner de rett og slett ikke å lande avtaler. Eller så er de helt urimelige i kravene sine. (…)

– De er uansett skyldige i å stå stille når det forrige sesong krevde av oppfølging var at de kjøpte tre nye spillere med en gang forrige sesong ble avsluttet.

– United sa at de hadde fulgt Atalantas Amad Traore i tre år, og var overbevist av potensialet hans. Likevel, etter tre år så var det så vidt de fikk ham på plass før vinduet stengte.

– Det sier alt om Uniteds utfordringer.

Les hele kommentaren her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

– Uniteds fellesnevner etter sju år med mest skuffelse er Ed Woodward og Glazer-familien.

– Det Uniteds fraværende eiere kan om fotball ville fått plass på et frimerke, og Woodward ble avslørt som en pengemann allerede i sin første sommer i jobben, i 2013. (…)

– Kilder på Carrington er allerede bekymret over at Cavani-signeringen kan ødelegge for Martial eller Rashford, siden han foretrekker å spille som spiss eller venstrekant, og begge de to andre misliker å starte på høyrekanten.

– Cavani var også tilgjengelig i januar, men United ønsket ikke å betale overgangssum for ham. Dermed ble det Ighalo. Nå har United i to overgangsvinduer på rad signert en spiss over 30 år på vinduets siste dag. Rebooten har gått i stå. (…)

– United brukte til sammen 72,4 millioner pund i sommer, bare 900.000 mer enn de brukte i den ladede sommeren i 2018. Uniteds mest kjøpsvillige somre har vært i 2014, 2016 og 2019, årene hvor klubben ikke nådde Champions League.

– Nå er det slutt på unnskyldningene.

Les hele kommentaren her.

Powered by Labrador CMS