Røde representanter i Russland

Hvilke United-spillere ender i neste sommers VM? Her er vår gjennomgang.

Publisert Sist oppdatert

En ny periode med landskamper er over, og mange lengter nå tilbake til Premier League-fotballen.

Samtidig er det også mange som lengter til VM-sluttspillet neste sommer, siden det er lite i fotballen som er mer gøy enn når det er Verdensmesterskap.

Her er en oversikt over ståa for United-spillerne. Hvem skal til VM?

Argentina

 

Blir det VM? Sannsynligvis blir jo det, selv om det er krise. Argentina har havna i en overraskende vanskelig situasjon i den søramerikanske VM-kvalifiseringen. Før de to siste rundene ligger de på femteplassen som bare gir play-off, og Chile er rett bak.

Paraguay og Ecuador har heller ikke gitt helt opp, og Argentina har ikke råd til å bomme mye i de to siste kampene mot Peru (H) og Ecuador (B).

Om det skulle bli bare en femteplass, noe de i alle bør klare å ro i land, så er det overkommelige New Zealand som blir motstander. 1-1 mot Venezuela imponerer ingen, men Argentina hever seg nok når det virkelig gjelder.

United-representanter: Sergio Romero er fortsatt førstekeeper. Marcos Rojo burde være med i troppen når han er skadefri, men må nok i så fall vise noe for United først. I tillegg vet vi ikke om Rojo passer inn i planene til den nye landslagssjefen, Jorge Sampaoli (som mange kanskje husker for sin Bielsa-stil med Chile i VM i 2014).

Armenia

Blir det VM? Nei. Armenia har havnet for langt bak i Gruppe E, og kan ikke ta igjen verken Polen, Montenegro eller Danmark.

United-representanter: Henrikh Mkhitaryan ville vært selvsagt i den armenske troppen om de kom med i VM, men det blir altså heller en rolig sommer for Mkhitaryan.

Belgia

Blir det VM? Ja! Lukaku sendte Belgia til VM på mandag. Belgia er nå åtte poeng fremfor lag nummer to i gruppa, og går dermed direkte til Russland.

United-representanter: Romelu Lukaku er et selvsagt valg i Belgias startoppstilling. Marouane Fellaini manglet mot Gibraltar, men det var på grunn av en ørliten skade, og krølltoppen var tilbake i startoppstillingen mot Hellas. Om Martínez skulle droppe Fellaini fra startoppstillingen sin, vil han nok garantert fortsatt tenke på ham som et godt alternativ fra benken.

De andre belgiske spillerne i United, spillere som Indy Boonen og Ilias Moutha-Sebtaoui, er ikke i nærheten av troppen, og det er heller ingenting som tyder på at Andreas Pereira er klar til å gi opp spill for Brasil med det første.

NESTEN GARANTERT I RUSSLAND: Marouane Fellaini.

Ecuador

Blir det VM? Det ser svært vanskelig ut. Om Ecuador hadde vunnet mot Peru tirsdag kveld, så ville mulighetene vært gode, siden andre resultater gikk Los Amarillos’ vei.

Nå er Ecuador avhengige av å vinne både borte mot Chile og hjemme mot Argentina for å ha en reell sjanse. Det skal bli hardt.

United-representanter: Om Ecuador skulle klare å kvalifisere seg til sitt fjerde VM-sluttspill på de fem siste forsøkene, så er Antonio Valencia en selvsagt mann i troppen.

NEPPE TIL VM: Antonio Valencia.

Elfenbenskysten

Blir det VM? Elfenbenskysten gikk på et stygt tap hjemme mot Gabon tirsdag kveld, men fikk hjelp senere fra Mali mot Marokko, noe som gjør at ivorianerne fortsatt har initiativet i gruppa.

Gruppevinneren går rett til VM, og med seier borte mot Mali og hjemme mot Marokko, vil Les Éléphants sikre seg førsteplassen. Uavgjort i en av disse kampene kan også gå bra, men da blir en avhengig av målforskjell. Det er gode sjanser for at det blir VM for fjerde gang på rad.

United-representanter: Eric Bailly er en nøkkelspiller for Elfenbenskysten, og er selvsagt i VM-troppen så lenge han er ikke pådrar seg en alvorlig skade.

England

Blir det VM? Ja, det meste tyder på det etter at Marcus Rashford snudde kampen mot Slovakia. Både Slovakia og Slovenia har en teoretisk sjanse til å ta igjen England, men det er henholdsvis fem og seks poeng ned. Slovenia (H) og Litauen (B) gjenstår. Sannsynligvis blir det avgjort på Wembley i neste kamp.

United-representanter: Nevnte Marcus Rashford er selvsagt med, og Phil Jones er også for øyeblikket i Southgates startellever. Med sistnevnte må vi selvsagt ta spesielt forbehold om at skadesituasjonen kan forandre på mye.

Chris Smalling er sannsynligvis med, men siden han ikke er i Uniteds førsteellever, så kan han ikke føle seg trygg om det forblir slik. Jesse Lingard og Luke Shaw er andre usikre kort. Førstnevnte var med nå, men må spille både nok og godt nok for United, for han er nok bare så vidt med. Shaw trenger en god sesong etter skadeplagene. Det er ingenting som tyder på at noen av våre andre engelskmenn blir med.

TIL VM: Alt tyder på at Marcus Rashford er med i neste års VM.

Frankrike

Blir det VM? Har alt i sine hender, men rotet det fullstendig til mot Luxembourg, og klarte bare 0-0. Det gjør at Sverige er rett bak, og franskmennene risikerer å havne på andreplass om de roter mot Bulgaria (B) og Hviterussland (H).

United-representanter: Paul Pogba blir selvsagt en del av den franske troppen så lenge han er skadefri. 

Anthony Martial har mistet plassen på landslaget, og tilliten til Didier Deschamps, men med en god sesong i United, vil han ha brukbare sjanser til å kjempe seg inn i troppen. Hvis ikke? Vel, konkurransen er blytung …

INGEN SELVFØLGE: Martial-jubel i VM 2018 er absolutt ingen selvfølge nå, men Pogba er trygg så lenge han er skadefri.

Italia

Blir det VM? Italia er vanligvis med i alle Verdensmesterskap i fotball, men når en havner i VM-kvalifiseringsgruppe med Spania, så vet en at det blir vanskelig. Kun useriøse teorier kan hindre at Italia havner på andreplass, og sannsynligvis blir ikke italienerne det dårligste toerlaget.

Sjansene er altså fortsatt ganske gode, men det er ikke en selvfølge at de er med til Russland.

United-representanter: Matteo Darmian er ikke fast på United, noe som kan bli et problem, men han virker å ha Venturas tillit på landslaget. Alt tyder på at han blir en del av en eventuell tropp.

Nederland

Blir det VM? Det ser ikke slik ut. Nederland er tre poeng bak Sverige, og møter svenskene hjemme i siste kamp. Problemet er at målforskjellen er dårligere også, så på de to siste kampene må Nederland ta igjen seks mål og tre poeng. Det blir ikke lett, for Sverige spiller hjemme mot Luxembourg i neste kamp.

Sannsynligvis trenger altså Nederland en storseier mot Sverige for å sikre seg andreplassen i gruppa, og da gjelder det å ikke bli verste toer, eller å ryke i play-off.

United-representanter: Daley Blind er et sikkert kort. Det vil være mer overraskende om Blind vrakes enn om Nederland ikke går til VM. Timothy Fosu-Mensah har også debutert nå, uten å gjøre seg bort, og kan fort være en kandidat også. 

INNE I VARMEN: Men Nederland skal få det tøft med å komme seg til VM.

Serbia

Blir det VM? Etter den sterke seieren mot Irland tirsdag kveld, så ser det absolutt slik ut. Seier borte mot Østerrike eller hjemme mot Georgia vil være nok, og det bør dette serbiske mannskapet få til uten enorme problemer.

United-representanter: Nemanja Matic er en av stjernene, og er et sikkert kort på det serbiske landslaget.

SERBISK STJERNE: Nemanja Matic.

Spania

Blir det VM? Ja. Førsteplassen er ikke sikret helt ennå, men målforskjellen gjør at Spania klarer seg med tre poeng mot Albania (H) eller Israel (B) for å gå til VM.

United-representanter: Ander Herrera har blitt testet ut, men var ikke med i den siste troppen, og han trenger nok å være en viktig figur for United om han skal havne i den endelige troppen. Juan Mata må nok også imponere mer enn han har gjort de siste årene om han skal bli valgt ut.

David de Gea er uansett selvsagt med, og i dette Verdensmesterskapet blir han endelig også førstekeeper.

FØRSTEKEEPER: David de Gea.

Sverige

Blir det VM? Når en havner i gruppe med Frankrike og Nederland, så tror en jo i utgangspunktet ikke på det. Men svenskene har imponert, og som forklart i Nederland-seksjonen, har en svært gode sjanser på andreplassen nå. Samtidig risikerer de også å bli verste toerlag.

I tillegg er det også en liten mulighet for førsteplass. Om Sverige gjør jobben sin mot Luxembourg (H) og Nederland (B), så går de rett til VM om Frankrike feiler enten mot Bulgaria (B) eller Hviterussland (B).

United-representanter: Selv om det blir vanskelig å bli førstevalg i United, så er det ingenting som tyder på at Sverige vil ta ut en VM-tropp som ikke inneholder Victor Lindelöf.

Ellers er jo selvsagt Zlatan Ibrahimovic også svensk, men han har sluttet på landslaget, og kommer nok ikke tilbake om han ikke bestemmer seg for at VM er poengløst uten Zlatan.

POTENSIELL VM-DEBUTANT: Victor Lindelöf.

Powered by Labrador CMS