Ryktesaker, uke 50

– Bla opp £50 millioner, så er han deres, sier Borussia Dortmund, mens Klaas-Jan Huntelaar igjen aes til United.

Publisert Sist oppdatert

I stedet for å spre alle ryktene i enkeltsaker, samler united.no hver uke alle rykter i én og samme sak. Så kan du selv velge om du vil lese saken eller ikke.

Rykter i Uke 49

Lørdag 17. desember:

Det går ikke en dag uten at United aes til en playmaker sentralt på midten om dagen, og i dag er det Mario Götze som preger ryktespalten. Men dersom han skal ende opp på Old Trafford, er det bare å begynne å telle sedler. Sir Alex Ferguson har nemlig blitt advart om at det må et bud i størrelsesorden £50 millioner til for å lure Götze bort fra Borussia Dortmund, skriver Daily Mail.

Med en langtidsskadd Nemanja Vidic er imidlertid ikke midtbanespillere det eneste som koples til United. Daily Mail mener nemlig at prislappen på Götze vil skremme bort De røde djevlene, som i stedet planlegger et bud på den Tyrkia-fødte tyskerens lagkamerat, Mats Hummels. 23-åringen anses som en av Bundesligas beste stoppere.

Click-Manchester skriver lørdag at Manchester United igjen har vendt blikket mot Klaas-Jan Huntelaar. Nederlenderen tjenestegjør til daglig for Schalke – der han har scoret 22 ganger på 39 kamper. Avisen hevder Ferguson kan komme til å forsøke å hente angriperen i januar.

Fredag 16. desember:

Tidligere i uka ble det nevnt at Juventus muligens ønsket å hente Antonio Valencia i januar, men United vil si nei til en eventuell forespørsel. Det skriver Daily Mirror. Alle skadeproblemene skal være én av grunnene til at United er helt avvisende til forespørselen.

Samtidig melder avisa Olé at United vil by 25 millioner pund for Benficas Nicolas Gaitan i januar. Den 23 år gamle argentineren startet karrieren i Boca Juniors før han dro til Benfica, og han har vært én av spillerne som har vært koblet til United i lang tid allerede.

Darron Gibson skadet seg da United-reservene slo Liverpool 4-0 torsdag kveld (les sak om kampen her og sak om skaden her), men ifølge Independent kan han komme til å dra til Burnley, Bristol City eller Derby på lån etter jul.

Det kan også nevnes at Manchester United ser ut til å ha gitt seg i kampen om svenske Rasmus Elm. Alkmaar-spilleren ser nå ut til å ende i Tottenham hvis han forlater Nederland.

Tyske Marco Reus er det også bare å glemme. Fredag ble det klart at 22-åringen velger Dortmund eller Bayern fra sommeren av, men at det er uaktuelt å reise utenlands.

Torsdag 15. desember

Newcastles ivorianske midtbanemann, Cheick Tiote, har vært nevnt her i spaltene før, og det samme har hans franske lagkamerat i Newcastle, Yohan Cabaye. De to har imidlertid ikke figurert her samtidig, men det gjør de nå. Ifølge Sportsvibe.co.uk har nemlig Sir Alex planer om å hente begge de to midtbanemennene til Old Trafford. Tapet av Darren Fletcher skal ha gått sterkt innpå United-manageren, og med skader på Tom Cleverley og Anderson i tillegg, skal han nå ha bestemt seg for å bla opp. Han håper at £15 millioner for hver av dem vil være nok til å overtale klubbeier Mike Ashley til salg.

Det har lenge vært stille rundt Darron Gibson. Men, nå som han endelig er skadefri etter en problematisk høst, dukker det igjen opp signaler om at flere klubber skal være ute etter å sikre seg signaturen hans. The Independent vet som regel hva de skriver om, og ifølge dagens tekst følges den 24 år gamle iren nå av tre Championship-klubber, som alle ønsker å låne ham frem til sommeren. Trioen består ifølge kilden av Burnley, Bristol City og Derby County.

Det har i en god stund allerede hersket usikkerhet rundt franske Paul Pogbas United-fremtid. Unggutten som ble hentet fra Le Havre for to og et halvt år siden, har blitt tilbudt ny kontrakt, men har så langt ikke vært villig til å skrive under. Hans nåværende avtale utløper til sommeren, noe som innebærer at han vil kunne innlede samtaler med hvilken som helst klubb allerede fra 1. januar. Manchester City har vært nevnt som en mulig neste arbeidsgiver, og det samme har, om enn i mindre grad, Arsenal. Nå er det imidlertid saker og ting som tyder på at Pogba vil havne i utlandet. Ifølge Daily Mail har nemlig nå Inter Milan meldt seg på i kampen. Avisen hevder sågar at italienerne sitter med de beste kortene og sannsynligvis kommer til å trekke det lengste strået.

Onsdag 14. desember

International Business Times viser til «rapporter» når de i dag skriver at mye tyder på sterk United-interesse for Barcelonas defensive midtbanespiller, Javier Mascherano. Den 27 år gamle argentineren med den suspekte fortiden (spilte for Liverpool mellom 2007 og 2010), påstås å være mål for et januarbud fra Sir Alex Ferguson. Ifølge IBT har Mascherano i inneværende sesong vært hyppig benyttet i Barcelonas midtforsvar. Der har han vekselvis erstattet Carles Puyol og ex-Red Gerard Pique, når disse har vært ute med skader. I går ble Juventus-spiller Milos Krasic nærmest lovet bort til United, og i dag antyder Antonio Valencias agent, Diego Larrea Herrera, at ecuadorianeren kan være på vei i motsatt retning. – Jeg er klar over ryktene, sier han, ifølge talkSport, – men så vidt meg bekjent har det ikke skjedd noe konkret. Italienerne har imidlertid tidligere uttrykt interesse for spilleren, og i fotball skal man aldri si aldri, sier Herrera kryptisk.

Tirsdag 13. desember

Juventus skal være villige til å låne ut sin serbiske landslagsspiller Milos Krasic til United, dersom Sir Alex Ferguson fortsatt er interessert i ham, skriver talkSport. Spilleren selv skal være misfornøyd med tingenes tilstand hos Den gamle damen og er åpen for et klubbskifte. Agenten hans, Dejan Joksimovic, uttalte nylig at Juve-trener Antonio Conti ikke lenger ønsker å ha Krasic i klubben. Den 27 år gamle serberen er verdsatt til rundt £15 millioner, men Juve foretrekker å låne ham ut frem til sommeren, for heller å vurdere situasjonen da. Også Chelsea og Milan har signalisert interesse.

Aston Villa hevdes nå å være interessert i å hente Darron Gibson til Villa Park. Click-Manchester skriver at manager Alex McLeish ser seg om etter en erstatter for Jermaine Jenas, som er skadet og ute for resten av sesongen. Og Gibson skal være en av dem han vurderer.

Boltons engelske landslagsspiller Gary Cahill er den foreløpig siste som har blir nevnt i forbindelse med en mulig overgang til Manchester United. Den solide stopperen har også tidligere vært i Sir Alex’ søkelys, men er nå blitt ytterligere aktuell etter at Nemanja Vidic i forrige uke pådro seg en korsbåndskade som har satt ham utenfor resten av sesongen. Cahills kontrakt med Bolton utløper allerede til sommeren, og han skal, ifølge MEN, ha vegret seg mot å forlenge oppholdet på Reebok. Dette ønsker United-manageren etter sigende å utnytte når januarvinduet åpner om to og en halv uke. Han må imidlertid vente seg konkurranse fra Tottenham og Chelsea – og muligens også Arsenal.

Nathaniel Clyne spiller høyreback for Crystal Palace, og det gjør han så bra at Sir Alex skal være villig til å bla opp godt med sedler for å få ham til Old Trafford. Daily Mail skriver i hvert fall at United-manageren ser på Clyne som den ideelle erstatter for pensjonerte Gary Neville. 20-åringen (født 5. april 1991), som imponerte stort da Palace for to uker siden sendte United hodestups ut av Ligacupen, er U21-landslagsspiller for England. Ifølge Crystal Palaces hjemmeside er han «rask, offensiv og fa til å lese spillet».

TheWeek.co.uk skriver at Wycombe Wanderers’ 16 år gamle «sensasjon» Jordan Ibe, ligahistoriens yngste målscorer, er på god vei til Liverpool. Ibe, som kun var 15 år og 355 dager gammel da han fant nettmaskene i et League One-oppgjør for Wycambe mot Sheffield Wednesday, skal allerede ha signert en intensjonsavtale med Kenny Dalglish & co. Dersom meldingen medfører riktighet, betyr det at Manchester United kan se langt etter unggutten. Også Tottenham og Fulham skal ha fulgt Jordan Ibe med mer enn bare vanlig interesse.

Mandag 12. desember

Ferguson og United skal visstnok lede an i jakten på PSVs stjerneskudd, og United-managerens bror, Martin, har allerede vært på speidertokt i Holland for å ta Willems i nærmere øyesyn, melder Daily Mirror.

Wilems kom til PSV fra Sparta Rotterdam i August tidligere i år, men kan altså være på vei til United som ryktene stemmer.

Daily Mirror mener det er en god sjanse for at Ferguson vil slå til i januar, før tenåringens prislapp ventelig vil øke betydelig i sommer.

Tottenhams Sandro har ikke fått like mye spilletid etter at Scott Parker kom til klubben i sommer, og det har Sir Alex Ferguson lyst til å utnytte, hevder CaughtOffside. De skriver at Sandro kan dra til de regjerende ligamesterne allerede i januar, men det er ikke nevnt noen mulig sum. I bakgrunnen lurer også de italienske gigantene AC Milan og Inter. Begge var ryktet å være interesserte i brasilianeren i sommer.

Powered by Labrador CMS