Må tape 7-0 for å bli slått ut

Bekymret etter tapet mot Basel? Her ser du hvorfor du ikke trenger å være det – og hvem vi kan møte videre.

Publisert Sist oppdatert

United tapte mot Basel onsdag kveld, men det meste skal gå galt om United likevel ikke skal ende som gruppevinnere.

Klart foran innbyrdes

Årsaken er at det er innbyrdes oppgjør som teller ved poenglikhet, og hvis tre lag ender likt på poeng så blir det innbyrdes mellom alle de tre lagene.

United har nå 12 poeng, mens Basel og CSKA Moskva har 9. Det betyr at United må tape hjemme mot CSKA Moskva i siste kamp, samtidig som Basel vinner borte mot Benfica, hvis det skal bli spenning.

Om det skjer så vil alle de tre lagene ha seks poeng i sin innbyrdes liga, men med 3-0 hjemme mot Basel og 4-1 borte mot CSKA vil United knuse de andre på målforskjell.

Nå har United 7-2 i målforskjell i innbyrdes kamper, mens CSKA Moskva har 3-7 i målforskjell innbyrdes og Basel har 4-5. Enkel matte betyr at United må tape med 7-0 hjemme mot CSKA for å bli passert av av både russerne og Basel.

Hold tunga rett i munnen videre.

Vi forutsetter altså at Basel og CSKA vinner i siste runde, og United taper mot CSKA. Da vil de tre lagene, innbyrdes, alle ha seks poeng.

Da ser man på målforskjellen.

Med 7-0-tap vil United ha 7-9 i målforskjell. Det er svakere enn Basels 4-5. Selv med 6-0 tap og 7-8 totalt er United foran Basel så United må faktisk tape 7-0 for å ryke ut.

Skulle United tape med en, to tre eller fire mål hjemme mot CSKA vil gruppeseieren være i boks siden Basel jo ikke kan få bedre enn 4-5 i målforskjell i den innbyrdes ligaen. Basels siste kamp mot Benfica vil jo ikke påvirke den innbyrdes ligaen. 4-0-tap vil heller ikke være nok til at CSKA passerer oss – hvis det blir en tredeling på topp med United, CSKA og Basel alle på 12 poeng.

Merk også: Vinner ikke Basel mot Benfica så er det selvsagt kun CSKA som kan frata United gruppeseieren. Da blir det innbyrdes kun mellom United og CSKA, og der har United 4-1 å gå på fra bortebane. Det betyr at United må tape 4-0 hjemme på Old Trafford om det skal skje. I så fall blir CSKA gruppevinnere mens United blir nummer to.

Og det skjer selvsagt ikke.

Det er bare vill teori.

Det betyr rett og slett at United kommer til å gå videre som gruppevinnere. Alt annet bli bare teori på et vanvittig nivå.

Regler ved poenglikhet

  1. Poeng tatt i kampene mellom lagene som ender likt
  2. Målforskjell i kampene mellom lagene som ender likt
  3. Mål scoret i kampene mellom lagene som ender likt
  4. Bortemål scoret i kampene mellom lagene som ender likt.
Powered by Labrador CMS