Store forskjeller: Disse løper mest og minst

Publisert Sist oppdatert

United tok tirsdag kveld sin tredje seier på fire forsøk i Champions League denne sesongen, noe som betyr at ett poeng mot enten Paris St. Germain eller RB Leipzig i de to siste kampene vil sikre avansement til knockoutspillet.

Men hvem har jobbet hardest for å gi United dette utgangspunktet i Europa?

UEFAs egne tall er klare nok hvis man ser på antall meter tilbakelagt per minutt, og er ganske så interessante, selv om man må ta med i vurderingen at noen av spillerne kanskje har flere innhopp enn starter og dermed kan gi enda mer i en liten halvtime enn spillere som vet at de skal holde samtlige 90 minutter.

MERK: Oversikten viser kun utespillere som har vært på banen i minst 100 minutter i Champions League så langt.
MERK: Oversikten viser kun utespillere som har vært på banen i minst 100 minutter i Champions League så langt.

I en egen klasse

Det som peker seg raskest ut er at Donny van de Beek løper soleklart mest, at han stort sett følges av midtbanespillere, men at Edinson Cavani er et arbeidsjern uten sin like blant spissene.

Det som gjør Van de Beeks tall ekstra imponerende er at han faktisk har startet tre av de fire Champions League-kampene så langt. Dette er altså ikke en konsekvens av at han fire ganger på rad har kommet innpå de siste 20-30 minuttene.

Hvis Donny hadde fått spille samtlige minutter av alle de fire Champions League-kampene og klart å holde like stor innsats så ville han vært den spilleren som har løpt nest lengst i hele Champions League så langt, kun slått av Borussia Mönchengladbacks Christoph Kramer.

Det er også merkbart at Paul Pogba er den midtbanespilleren som har tilbakelagt færrest meter.

Pogba har spilt 134 minutter fordelt på tre kamper, mens Van de Beek har 220 minutter fordelt på fire kamper.

Så er dette mer avansert enn det vi nå gjør, men hvis Donny hadde holdt sin hastighet på 133 meter per minutt i en hel kamp så ville han tilbakelagt 11,97 kilometer på UEFAs målinger, mens Pogba ville løpt 10,53 kilometer – noe som betyr nesten hele banens lengde 15 ganger mindre enn nederlenderen i løpet av en kamp.

Cavani knuser Martial

En liknende sammenlikning blir enda mer tydelig på Edinson Cavani mot Anthony Martial.

Hvis Cavani orket å holde 124 meter per minutt gående i 90 minutter ville det gitt 11,16 kilometer, mens Martial ville tilbakelagt 9 kilometer – altså hele banens lengde over 20 ganger mindre enn uruguayaneren.

ARBEIDSHEST: Edinson Cavani har ikke bare kommet til United for å heve lønn på tampen av karrieren. Han jobber knallhardt.
ARBEIDSHEST: Edinson Cavani har ikke bare kommet til United for å heve lønn på tampen av karrieren. Han jobber knallhardt.

Mason Greenwood kommer også godt ut av det, selv om det må understrekes at han kun har spilt henholdsvis cirka et kvarter, en halvtime og en time i de tre kampene han har fått til nå.

I backrekka er det relativt små forskjeller. Uniteds backer løper nesten like langt i hver kamp alle sammen, og forskjellene på stopperplass er egentlig også minimale.

Powered by Labrador CMS