– Jeg har ventet på denne kampen

Publisert Sist oppdatert

Både av supporterklubben og klubben selv har Bruno Fernandes blitt kårets til årets spiller. I kampprogramet til kampen mot Crystal Palace legger ikke portugiseren skjul på at det betyr mye å få den prisen:

– Det er veldig viktig for meg. Når du kommer vil du selvfølgelig vinne troféer for laget, for klubben og for fansen. Men jeg er åpenbart også glad for de individuelle troféene. Jeg vet at man kan si at «å, jeg bryr meg ikke» og alt det der, men det er alltid viktig for en spiller. Du føler deg alltid bra når du vinner disse prisene. 

– Nå vil jeg vinne mange trofeer for klubben og fansen, fordi jeg synes både de og vi fortjener noen troféer. Når du spiller for en klubb som Manchester United, er det det du må. 

Midtbanespilleren vant prisen etter bare å ha spilt 14 kamper i Premier League. Han mener at laget og klubben har gjort at han funnet seg til rette i Manchester.

– Ja, men det som er viktigere er at alle her i klubben. Lagkameratene mine, trenerapparatet og alle andre var veldig viktige for å få meg til å tilpasse meg, og de fikk meg klare for Premier League veldig fort. 

– Denne prisen, eller det meste av den, er for dem. I den første kampen hørte jeg en sang supporterne sang for meg. Når du kommer og det er den første kampen din, tror du ikke at du kommer til å få en sang eller noe sånt. Den dagen viste de at de likte meg og at de er her for å støtte meg i det jeg gjør. Derfor må jeg gi noe til fansen. Jeg kan føle at de vil ha troféer, så i fremtiden vil jeg forhåpentligvis vinne noen trofeer for dem. 

KLAR FOR NY SESONG: Bruno Fernandes..

Men det er ikke bare på banen Bruno Fernandes har vunnet. Utenfor banen har han også fått et nytt trofé. Han har nemlig blitt pappa for andre gang. Denne gangen til en gutt som har fått navnet Goncalo.

– Dette er den gode delen av livet. Når du kan ha fotballen og familie, er det alt. Barna mine vil vokse opp med å se meg spille, og det er jeg veldig glad for.

Når United møter Crystal Palace lørdag kveld er det 34 dager siden de møtte Sevilla i Europa League-semifinalen. Det er relativt kort tid, men Fernandes er klar for en ny sesong.

– Jeg er klar. Jeg har ventet på denne kampen. Det var nok å nyte litt tid med familien og slappe av litt. Nå er vi fokuserte og uthvilte før den nye sesongen.

– Vi vil selvfølgelig ha ferier og alt det der, men vi elsker å spille fotball. Så vi vil begynne fortere. Det handler ikke om vi har fri eller ikke. Det viktigste er å ha fokus på våre ambisjoner og målene vi vil oppnå. Det er alle fokuserte på.

Denne sesongen starter uten publikum på de ulike stadionene. 26-åringen påpeker at det viktigste er at supporterne holder seg friske.

– Jeg føler all kjærligheten på sosiale medier, og gatene. Men nå er det viktigste at alle holder seg friske, og så snart som mulig kan folk komme tilbake til stadion. Fotball uten fans er ikke som en fotballkamp.

– Jeg satt og snakket om det med Cristiano (Ronaldo) etter landskampen. Det er som en gate uten biler. Det er ikke en gate. Vi må ha fans på stadion. Jeg vet ikke hvordan, men det vil være viktig for alle, for spillerne, for fansen og for fotballen. Jeg håper det skjer snart.

TOMT: Slik blir det også når United møter Crystal Palace lørdag kveld.

Lørdag kveld kan Bruno få sin første kamp sammen med Donny van de Beek. Portugiseren skyter av ferdighetene til nysigneringen.

– Jeg har sett ham spille for Ajax og han har gjort det veldig bra de siste årene. Han ble trent av min tidligere trener i Sporting, Marcel Keizer, som snakker veldig varmt om ham. Jeg har sett ham i trening, og så treningskampen mot Aston Villa, og vet at han har gode kvaliteter. Han vil hjelpe laget mye.

– Vi vet at vi trenger mange spillere, fordi vi har mange kamper, så jeg vet ikke om vi kommer til å spille med han, meg, Paul, Nemanja, Scott, Fred… vi har mange kvalitetsspillere på midtbanen. Det som er viktigst, er at alle er klare, fordi det er bra med konkurranse. Det gir alle motivasjon til å forbedre seg fra forrige sesong.

Powered by Labrador CMS