GettyImages-1469801056

Premier League-statistikkene United-spillerne troner øverst på

Publisert Sist oppdatert

Det gjenstår fire kamper før Erik ten Hag sin første Premier League-sesong er unnagjort.

Det viktigste er selvfølgelig at laget klarer å sikre en topp fire plassering, men i denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvilke statistikker United troner øverst på sett med Premier League øyne.

LES OGSÅ: Ingen står flere sjanser

Holdt nullen flest ganger

United er det laget som har holdt nullen flest ganger denne sesongen. På 34 forsøk har United holdt nullen i 15 av dem.  Burvokter i samtlige David de Gea. Spanjolen legger bak seg spillere som Alison, Nick Pope og Aaron Ramsdale på listen, som alle har holdt nullen 13 ganger så langt denne sesongen.

Dersom vi ser på antall redninger denne sesongen er De Gea på en niende plass med 91 redninger, mens landsmann og Brentford-keeper David Raya troner øverst med 142 redninger. Så gjenstår det å se om De Gea troner øverst på «clean sheets»-statistikken når sesongen er over.

Crystal Palace v Manchester United - Premier League
SMULTRINGER: David de Gea har holdt nullen flest ganger av alle så langt i Premier League.

Skapt flest sjanser

Bruno Fernandes er den spilleren i Premier League som har skapt flest sjanser i Premier League så langt denne sesongen. Bak han på listen finner vi, noe overraskende, en høyreback. Det er nemlig Kieran Trippier som ligger hakk i hel. Fernandes har skapt 103 sjanser, mens Tripper er produsert 101 sjanser. Manchester Citys Kevin de Bryune er nummer tre på listen med 97 sjanser skapt.

 

Gjennombruddspasninger

Her skinner også Bruno Fernandes sine offensive bidrag gjennom for United denne sesongen. Portugiseren står med 30 gjennombruddspasninger, noe som plasserer han på toppen av denne statistikken med følgende spillere bak seg: Kevin de Bryune (28), Trent Alexander Arnold (22), Martin Ødegaard (22) og Newcastels Bruno Guimarães (22).

Midtbane-maestroen står med 13 målpoeng i Premier League, før de siste fire kampene.

bruno300423v
SKAPEREN: Bruno Fernandes står bak det meste United skaper offensivt.

Røde kort

Vi avslutter med en statistikk som ikke er like oppmuntrende som de over. Casemiro sine to røde kort denne sesongen er nok til å putte han øverst på Premier League-listen over spillere med flest røde kort denne sesongen. Brasilianeren er den eneste spilleren som har sett rødt to ganger, mens han deler listen med 28 andre spillere.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
CASEMIRO: Er den eneste spilleren som har pådratt seg to røde kort denne Premier League sesongen.

Så gjenstår det å se om United-spillerne fortsetter å trone øverst på disse statistikkene også etter sesongen er ferdig spilt 28. mai. 

Obs: David de Gea kan dele på tittelen «flest spilte minutter» dersom han spiller samtlige Premie League-oppgjør denne sesongen, foreløpig er det seks andre spillere som også har mulighet til dette, hvor fire av dem også er keeper. 

 

Powered by Labrador CMS