Forårsaket straffespark, og nå er trolig Champions League-drømmen over

Leah Galton, Alessia Russo, Tobin Heath, Hayley Ladd, Christen Press, Ivana Fuso og nå også Lauren James.

Skadelista i United er ikke direkte hyggelig, og United har fremstått klart svekket i de siste kampene, og på en dårlig dag ble da United søndag straffet av Brighton. Brighton vant 1-0 etter en straffescoring av Inessa Kaagman.

Dermed er Uniteds Champions League-muligheter nå svært små siden Arsenal samtidig vant.

Arsenal har riktignok bare like mange poeng som United, men de har klart bedre målforskjell, og de har én kamp mindre spilt. De må dermed ha poengtap i to kamper for at United skal kunne gå forbi, og det er lite trolig med Arsenals kampprogram.

Brighton & Hove Albion Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
BRIGHTON-SJEF: Hope Powell.

Thorisdottir ble straffet

Ingen av spillerne som har manglet med skade var tilbake her, og i tillegg manglet Hayley Ladd og Christen Press også med skade denne gangen.

Jess Sigsworth fikk sjansen fra start på topp, mens Maria Thorisdottir erstattet Amy Turner som stopper denne gangen, hennes første forsøk fra start på stopperplass.

Det gikk ikke så veldig bra for den norske 27-åringen. Etter litt over halvspilt førsteomgang forårsaket hun et straffespark på en Brighton-dødball, og Inessa Kaagman satte straffesparket i mål.

Dermed ledet Brighton 1-0.

Ny skade

United slet med å skape sjanser, og spillerne som var skadet var åpenbart savnet – og det ble ikke akkurat bedre da det kom enda en skade.

Lauren James måtte nemlig ut med skade i kampens 38. minutt, og det var dårlig nytt både for denne kampen og for kampene fremover. Lucy Staniforth erstattet James.

Millie Turner hadde førsteomgangs klart største sjanse for United, da hun fikk hodet på ballen på en Staniforth-dødball, men selv fra kort distanse klarte hun ikke å treffe målet i dette tilfellet, og det stod 1-0 til hjemmelaget til pause.

MÅTTE UT MED SKADE: Lauren James.

Stor United-sjanse, snytt for straffespark, gjess på banen

Bare noen minutter ut i andreomgangen fikk Jess Sigsworth en ganske stor sjanse da hun ble spilt gjennom av Lucy Staniforth, men avslutningen alene med keeper var ikke god nok.

Ellers så United-utligningen ut til å potensielt være på vei da Kirsty Hanson ble lagt i bakken innenfor straffefeltet, men dommeren pekte ikke på straffemerket i det som så ut som en klar dommerfeil (uten å kunne basere det på en reprise).

Brighton hadde også noen brukbare muligheter.

Kampen måtte fra det 75. minutt til 78. minutt stoppes på grunn av en kombinasjon av en Brighton-keeperskade og gjess (eller var det ender?) som løp rundt på Broadfield Stadium.

Det skjedde skuffende nok lite på slutten i Crawley, og dermed ble det tap.

Neste helg er det spillefri for United, før vi skal spille FA-cup (mot foreløpig ukjent motstander) helga etter der igjen.

Brighton 1–0 (1-0) Manchester United

Women’s Super League
Broadfield Stadium, Crawley

Mål: 1-0 Inessa Kaagman (str. 25.).

Manchester United: Mary Earps – Martha Harris, Maria Thorisdottir, Millie Turner, Ona Batlle – Jackie Groenen, Katie Zelem (C) – Kirsty Hanson (Amy Turner, 90+2.), Ella Toone (Jane Ross, 68.), Lauren James  (Lucy Staniforth, 38.) – Jess Sigsworth.
Ubenyttede innbyttere: Fran Bentley, Tara Bourne, Kirsty Smith, Carrie Jones.

LIVE

(Her kommer det oppdateringer om de viktigste hendelsene fra kampen.)

1: Kampen er i gang.

7: Åpningsminuttene i Crawley har vært rotete, rett og slett.

17: Ikke så veldig mye som skjer her. United viste antydning til å bryte gjennom for fem minutter siden, men det var ikke nok presisjon i angrepsspillet til det.

19: Mary Earps sitter nede med litt ubehag, og får fysiohjelp. Ser ut til at hun kan fortsette uten altfor store problemer.

24: STRAFFE til Brighton. Det dømmes mot Thorisdottir på en dødball, og Thorisdottir får også gult kort. Ingen repriser her, så litt usikker på om det var hands, bryting eller noe helt annet, men jeg tror det var hands.

25: MÅL. Inessa Kaagman setter ballen i mål. Da må United våkne raskt.

32: En del frem og tilbake i Brighton-boksen etter et hjørnespark, og til slutt kommer Millie Turner til avslutning, men skuddet går over mål.

36: Nå sitter Lauren James nede på bakken. En skade på James er vel omtrent det siste United trenger nå, med så mange andre viktige offensive spillere ute av spill, så vi får håpe at hun kan fortsette.

38: BYTTE: Lucy Staniforth inn for Lauren James. Veldig dårlig nytt for United at James måtte ut.

45+1: Enorm sjanse for United! Staniforth-dødball heades like utenfor av Millie Turner. Det er lagt til fem minutter. Burde nok vært enda litt mer etter skader for begge lag.

45+3: Brighton kommer seg til skudd, men Mary Earps redder.

45+5: Litt klabb og babb etter et hjørnespark, kunne blitt United-mål, men ender til slutt opp med et skudd utenfor og stopp i spillet på grunn av en ny skade.

PAUSE. Brighton & Hove Albion 1-0 Manchester United.

46: Andre omgang er i gang.

49: Kjempesjanse for United! Staniforth spiller gjennom Sigsworth, som er alene med keeper, men hun klarer ikke å overliste Brighton-keeperen.

50: Zelem kommer seg til skudd fra rundt 16-meteren, men det var ikke noe godt skuddforsøk.

54: United så ut til å bli snytt for et klart straffespark nå, men det er vanskelig å få sett situasjonen igjen her på grunn av en ganske dårlig avspiller, så skal ikke være altfor bastant.

61: Brighton farligst de siste minuttene. Kom seg til en avslutning som gikk like utenfor, og hadde et hjørnespark (etter Thorisdottir-feil) som skapte litt kaos. United har rett og slett spilt en dårlig fotballkamp her, litt som førsteomgangen sist helg, bare enda verre.

68: BYTTE: Ella Toone erstattes av Jane Ross. Litt merkelig å bytte ut Toone, kanskje? Forståelig med Ross inn, om ikke annet, slik skadesituasjonen er nå.

71: Det er verdt å nevne at forskjellen på tap og uavgjort er ganske så stor her. Med uavgjort lever Champions League-håpet, om enn enda svakere enn før kampen, men med tap ser det veldig lite sannsynlig ut, for da holder det ikke engang at Arsenal taper en av sine siste kamper (om United vinner resten).

75: Noen ender (!) vandrer rundt på banen nå. Maria Thorisdottir klarte ikke å overbevise de om å gå av banen, og det ser ut til at Mary Earps sliter med det også. Stopp i spillet på grunn av en liten skade på Brighton-keeperen.

77: Fuglene nekter å gå av banen her, av en eller annen grunn er de ikke så interessert i å høre på fornuft!

78: Kampen er i gang igjen.

82: Godt Staniforth-innlegg, men dessverre får ikke United headet på mål, ender heller med et hjørnespark.

86: Flere nesten-sjanser for United nå. Sist for Jane Ross, som burde kontrollert ballen bedre i Brighton-feltet.

90: Corner fra Staniforth, heades utenfor av Zelem.

90+1: Det legges til seks minutter her.

90+2: BYTTE: Amy Turner har kommet inn for Kirsty Hanson. Det er nok for å få luftstyrke i boksen. Hanson har dessuten hatt en svært dårlig dag på jobben.

SLUTT. Brighton 1-0 Manchester United.