Våre vurderinger om laget mot Brighton

Vi tror Ole Gunnar Solskjær gjør ti endringer på laget til ligacupkampen mot Brighton, og at Diogo Dalot er en av dem som vil få muligheten.

Publisert Sist oppdatert

Vårt tips var at Donny van de Beek ville starte mot Brighton på bekostning av Nemanja Matic i helgen. Ole Gunnar Solskjær ga imidlertid tillit til den rutinerte serberen. Dermed ble det ti av de elleve rette i vårt tips til startelleveren mot Brighton i ligaen.

Nå venter samme motstander i ligacupen, og det betyr store endringer på begge lag. Vi tror Solskjær gjør ti endringer fra laget som møtte Brighton i ligaen i helgen.

Manchester United

United fikk ingen nye skader i helgens dramatiske kamp mot Brighton, og listen over uaktuelle spillere er neppe så lang at den stjeler nattesøvnen fra Ole gunnar Solskjær. Phil Jones, Marcos Rojo og Chris Smalling er alle uaktuelle av ulike årsaker.  Axel Tuanzebe er tilbake på treningsfeltet, men ikke klar til dyst før etter landslagspausen i oktober.

Andreas Pereira skal også være svært nær et utlån til Lazio.

Ole Gunnar Solskjær har allerede antydet at laget mot Brghton vil minne mye om det som møtte Luton for en drøy uke siden.

Vi tror nordmannen velger disse elleve onsdag kveld: 


Dean Henderson Holdt nullen og imponerte i ligacupen mot Luton forrige uke. Få er ny sjanse til å vise seg frem onsdag kveld.

Diogo Dalot Muligens et element av gambling fra vår side, men om portugiseren skal få en mulighet til å vise seg frem, må det bli her. Det blir en balansegang for Solskjær å matche førstevalget Aaron Wan-Bissaka riktig for å få ham i form. Vi tror han spares til helgens kamp mot Tottenham og Dalot får muligheten mot Brighton på bekostning av Timothy Fosu-Mensah.

Eric Bailly – Bra kamp mot Luton for en uke siden. Sjansene for at han kan slippe til i ligaen også blir ikke mindre av det faktum at United har sluppet inn fem mål på de to første seriekampene mot middels Premier League-motstand. Får sjansen til å styrke aksjene sine her.

NY SJANSE: Eric Bailly leverte en bra kamp mot Luton i forrige runde, og vil få sjnsen på ny mot Brighton onsdag kveld.

Harry Maguire Ole Gunnar Solskjær liker å gjøre mange endringer i de tidlige ligacuprundene, men kaptein Maguire er stort sett et sikkert kort uansett og er den eneste som har startet alle tre kampene denne sesongen. Det er imidlertid verdt å registrere at Tottenham, Chelsea, Arsenal og Everton snart venter United i ligaen. I tillegg kommer Champions League-kampene. Om Solskjær skal gi Maguire en pause, er det her det må skje. Vi tviler oss frem til at han likevel starter. 

Brandon Williams – Grei kamp i ligacupen mot Luton, og vil få en ny sjanse mot Brighton, mens Luke Shaw spares til Tottenham. Den virker grei.  

Fred Har flere mann foran seg på listen nå. Vil få sjansen onsdag kveld, og må gripe muligheten om han skal melde seg på i diskusjonen om en plass i førsteelleveren også i ligaen. 

Scott McTominay Henvist til benken i ligakampen mot Brighton, og selv om Ole Gunnar Solskjær har sansen for den jordnære unggutten, er han bak Nemanja Matic i øyeblikket. Trenger en solid kamp onsdag kveld. 

Juan Mata Den rutinerte spanjolens rolle på banen blir mer og mer perifer, men etter en solid kamp mot Luton, vil veteranen få en ny sjanse mot Brighton. 

STARTER: Juan Mata var blant de mest positive mot Luton for en drøy uke siden. Mot Brighton tar spanjolen plass på høyrekanten igjen.

Donny van de Beek God mot Luton, og har to positive innhopp i ligaen. Starter her, og med en god kamp vil han utvilsomt legge press på Solskjær om å la ham starte i Premier League også.   

Daniel James Tatt av til pause mot Crystal Palace og var ikke en gang i troppen mot Brighton i helgen. Et argument for at James starter her er at han trolig vil få langt større rom å boltre seg i enn det han fikk mot Palace på Old Trafford. Trenger en positiv opplevelse.

Odion Ighalo Tam og tafatt mot Luton, og til tross for en skuffende seriestart av Anthony Martial, er det ingen tvil om hvem som er førstevalget til Solskjær på topp. Ighalo viste seg tilliten verdig de gangene han startet cupkamper sist sesong, og vil få en ny mulighet mot Brighton. 

VIKTIG: Husk å registrere ditt lag i Tipp laget-konkurransen vår før onsdag klokka 12.00. Vi deler ut drakt etter hver kamp, månedspremier og sender de beste etter sesongen til Manchester.

Alternativene

Timothy Fosu-Mensah vil være et natrlig valg på høyrebacken om vårt tips på Dalot ikke slår til. Ethan Laird er også et spennende navn, men ville vært mer aktuell om United møtte svakere motstand. Den lovende stopperen Teden Mengi faller inn i den samme kategorien. Begge ungguttene kan imidlertid bli en del av troppen. Vi ser for oss at Solskjær vil velge enten Harry Maguire eller Victor Lindelöf for å unngå en helt ny backfirer. Om Maguire ikke starter, er Lindelöf et naturlig valg.

Bruno Fernandes, Marcus Rashford og Mason Greenwood kom alle inn og var sterkt delaktige da United punkterte kampen mot Luton. Trioen kommer til å starte mot Tottenham til helgen og vi tror de derfor neppe vurderes fra start her.

Jesse Lingard leverte en bra kamp mot Luton, men vi tror Solskjær vil foretrekke James mot Brighton.

Brighton

Ole Gunar Solskjær er ikke den eneste manageren som liker å gjøre mange endringer på laget når ligacupen står på programmet.

Da Brighton vant 2-0 mot Preston North End i forrige runde, valgte Brighton-manager Graham Potter disse elleve:

Steele, Veltman, Burn, Roberts, Bernardo, Pröpper, Sanders, Jahanbakhsh, Gross, MacAllister, Gyökeres.

Til ligakampen mot United var hele laget byttet ut. Manchester United vil imidlertid by på en ganske annen utfordring enn Preston.

Vi vil derfor ikke bli overrasket om det blir gjensyn med et par av spillerne fra lørdagens dramatiske batalje.

Powered by Labrador CMS