ronaldo280422e

«Ronaldo har gjort eksakt det han var forventet å gjøre»

Publisert Sist oppdatert

Mange roser Cristiano Ronaldo, men ellers deles det ikke ut mye ros i rød retning fra de engelske journalistene etter torsdagens 1-1-kamp mot Chelsea.

David Hytner, The Guardian

Akkurat hvordan Manchester United slapp unna med et poeng er vanskelig å forklare, men som alltid var Cristiano Ronaldo en del av svaret. Han og David de Gea, som har vært en av få lyspunkt i en horribel sesong for klubben. Pluss et Chelsea-lag som rett og slett ikke kunne avslutte.

Det var Ronaldo som tok ned pasningen fra Nemanja Matic og dunket ballen i mål like etter at Marcos Alonso hadde gitt Chelsea ledelsen. London-klubben, som har vært veldig ujevne i det siste, kunne ha ledet med fire mål til pause, før de også bommet på flere sjanser i andreomgangen.

United var fortsatt det usammenhengende rotet de har blitt, et lag uten en tydelig plan under en midlertidig manager som bare har vunnet to av de siste elleve kampene i alle turneringer, og en sommeroverhaling av United under Erik ten Hag kan ikke komme fort nok.

Manchester United v Chelsea - Premier League
UTLIGNET FOR UNITED: Cristiano Ronaldo.

Jason Burt, Daily Telegraph

Cristiano Ronaldo drev med det samme gamle igjen: viftet med imaginære gule kort, slo ut med armene i frustrasjon – og stod for det eneste lyspunktet.

United ble fullstendig utspilt av Chelsea. La det være klinkende klart. Det var ikke i nærheten av å være jevnt. Chelsea dominerte, og Reece James var rett og slett strålende. Det var nesten pinlig å se på da Uniteds ørsmå sjanser til å kvalifisere seg for Champions League endelig på smertefullt vis ble avsluttet.

Chelsea kunne sikret sin egen Champions League-plass, og kommer til å være helt sjokkerte over at de ikke klarte det, og det var bare på grunn av egen sløsing – med Romelu Lukaku, spissen som var ventet å levere målene for dem, redusert til en innbytterrolle – og litt briljans fra Ronaldo. 37-åringen scoret på Uniteds eneste virkelige sjanse, mens Chelsea skulle ha scoret fem mål.

Manchester United v Chelsea - Premier League
CHELSEA BURDE SCORET FEM: Kai Havertz og Chelsea sløste med sjansene, og tallet på magen ble dermed ikke poengsummen de fikk med seg fra Old Trafford.

Mark Ogden, ESPN

Ronaldo scoret sitt 17. Premier League-mål [Ogden skrev 18, men 17 er det korrekte antallet, red.anm.] med sin utligning i andreomgangen, to minutter etter at Marcos Alonsos volleyskudd hadde gitt Chelsea ledelsen, i torsdagens 1-1-kamp. Bare Liverpools Mohamed Salah, med 22, har scoret flere mål denne sesongen.

Dette United-laget er så dårlig, og så uten selvtillit, at selv Ronaldos utrolige bidrag siden sin retur til Old Trafford fra Juventus sist august bare har vært godt nok til å ta dem til en sjetteplass på tabellen, fem poeng bak et Arsenal på fjerdeplass som har spilt to færre kamper. Når det gjelder ligaleder Manchester City, og Liverpool på andreplass – Uniteds to største rivaler er fortsatt på god vei mot å møtes i Champions League-finalen i Paris neste måned – så er de henholdsvis 25 og 24 poeng foran United.

Mens Ronaldo har gjort eksakt det han var forventet å gjøre da han signerte for United – han har scoret åtte av Uniteds ni siste mål – så har resten av laget prestert så dårlig at han ikke har vært i stand til å bringe klubben suksess, eller noe i nærheten av det, denne sesongen.

ronaldo280422j
HAR GJORT AKKURAT SOM FORVENTET I UNITED: Cristiano Ronaldo.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Manchester United må bare bli vant til torsdagskvelder. Champions League-kvalifikasjon er fortsatt matematisk mulig, men fjerdeplass er umulig med denne stallen og manageren.

Støtteapparatet, spillerne og supporterne i United er rammet av apati, og et uavgjortresultat var et passende resultat for å reflektere det. I et lite øyeblikk fikk Cristiano Ronaldo ristet dem ut av det i det som var Uniteds tiende uavgjort denne Premier League-sesongen.

Det er forståelig om United-fans undret på hvilket år det var da Juan Mata og Phil Jones, lagkamerater under David Moyes for åtte år siden, ble byttet inn i det 80. minutt. Det første Jones gjorde var å vinne en løpsduell med Romelu Lukaku, og han gjorde seg med det fortjent til applaus.

Chelsea er ikke på samme nivå som Manchester City og Liverpool, men lignet på dem mot et tungt United. Chelsea har slitt med å komme over Champions League-eliminasjonen, men United er alltid et passende lag å møte for å kunne løfte seg, som Arsenal kunne bekreftet for dem.

jones280422
KOM INNPÅ: Phil Jones.

Spillerbørs:

  • David de Gea – 7
  • Diogo Dalot – 5
  • Victor Lindelöf – 6
  • Raphaël Varane – 6
  • Alex Telles – 5
  • Scott McTominay – 2
  • Nemanja Matic – 6
  • Anthony Elanga – 5
  • Bruno Fernandes – 5
  • Marcus Rashford – 3
  • Cristiano Ronaldo – 7
  • Juan Mata – 6
  • Phil Jones – 6
  • Manager: Ralf Rangnick – 5
degea280422
GOD: David de Gea.

Powered by Labrador CMS