mama

– Ble nok et bevis på at United trenger en ordentlig spiss

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av de vurderingene engelske United-journalister har gjort etter søndagens 0-0-kamp mot Leeds.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst

Daniel James herjet med Leeds i det motsatte oppgjøret i desember, men det var ulogisk å sette ham inn på laget i stedet for å bruke en av Uniteds beste spillere dette kalenderåret.

Paul Pogba, som var den første som var ute til oppvarmingen og igjen forberedte seg til spill ved å varme opp i pausen, måtte vente til 77. minutt før han kom innpå på banen han debuterte på som 18-åring.

James, som var så nær en overgang til nettopp Leeds i 2018, ble herjet med av Leeds, men ikke kuet. (…) Rashford var imidlertid en mye større trussel på motsatt side, og James var heldig som fikk være på banen i mer en 70 minutter.

Uniteds sesonginnspurt er imidlertid ikke i fare, og kanskje var det derfor Pogba fikk en pause fire dager før Europa League-semifinalen mot Roma.

Les hele saken hos Evening News her.

japo
ULOGISK: Luckhurst mente det viste seg feil å benke Paul Pogba mot Leeds.

Spillerbørsen i MEN: 
8: Wan-Bissaka
7: Lindelöf, Maguire, Shaw

Les hele spillerbørsen hos Evening News

The Times, Martin Hardy:

Ole Gunnar Solskjær har nylig snakket om behovet for kontinuerlig utvikling, og  søndagen ble et lite steg mot å sikre 2. plassen i Premier League. (…)

Ved å ta United fra 6. plass i 2019 til 3. plass forrige sesong og nå være i en situasjon hvor de har 2. plassen i egne hender så har Solskjær oppfylt den oppgaven han ble satt til da han overtok som manager i desember 2018. (…) Nå ser han i stedet på hvordan United skal bli genuine tittel-utfordrere neste sesong.

Les hele saken hos The Times her.

The Telegraph, Jim White:

Mason Greenwood should be forgiven for Iceland error - he's a class act who deserves Euros chance

 

Én briljant pasning under Uniteds kjedelige uavgjorte mot Leeds viste at den unge spissens spill handler om mer enn fantastiske avslutninger. (…)

Han har fått ros av Solskjær og kunnet bruke Cavani som mentor. Dermed har selvtilliten kommet tilbake. I det siste har han dermed igjen sett ut som det manageren hans lenge har hevdet: At han er den beste avslutteren i United.

Sant nok, dette var egentlig ikke den beste kampen for å kreve en plass i troppen til Gareth Southgate. Det var dårlig kvalitet, manglet rytme, var flere feil enn i Superliga-planene – altså ikke en kamp hvor en spiller som ham (Greenwood) kan skinne. Det ville også hjulpet hvis en av lagkameratene hans faktisk også spilte ballen til ham. (…)

Det var imidlertid et øyeblikk da han mottok ballen midtveis inne på Leeds-halvdelen, så muligheten og spilte en perfekt pasning inn mellom motstandernes forsvar. Det så et lite øyeblikk ut som en pasning som kunne avgjøre kampen, men dessverre var Dan James en av dem som løp på ballen, og han klarte å surre det til med Bruno Fernandes. (…)

Kanskje var det ikke nok for å overbevise Southgate, men tvil ikke på at hans tid kommer.

Mason Greenwood er nemlig en ordentlig speller.

Les hele saken her.

grele
ORDENTLIG SPELLER: Oppsummeringen av Mason Greenwood – selv om United slet mot Leeds.

The Independent, Richard Jolly:

Kanskje var dette tittelracet over da City vant med ti mann mot Aston Villa onsdag. Kanskje skjedde det først da United ikke maktet å vinne på Elland Road – noe som betyr at avstanden opp er ti poeng med fem kamper igjen å spille.

I 1992 så var det Leeds som kostet United gullet, og det er kanskje en overdrivelse å si at her skjedde det igjen, selv om Leeds’ rekke med ubeseirede kamper hjemme mot Superliga-lag denne sesongen. (…)

United savnet kvalitetene til Paul Pogba, som garantert er tilbake mot Roma torsdag. Det fortalte mye at Solskjær ikke sendte utpå Pogba eller Cavani før 76. eller 86. minutt.

Les hele saken her.

The Guardian, Jamie Jackson:

Manchester United er nå 12 poeng foran West Ham på 5. plass med bare 15 poeng igjen å kjempe om. Dermed er Champions League-plassen i høst så godt som sikret for Ole Gunnar Solskjærs lag. Det – og Harry Maguire utskjelling av Fred etter 72 minutter – var overskriftene etter denne målløse uavgjort-kampen.

Kapteinens utskjelling av Fred var et klart tegn på gjestenes frustrasjon. De hadde nok sjanser til å avgjøre mot Marcelo Bielsas lag, men med James, Fernandes, Rashford og Greenwood så hadde de en angrepsrekke som manglet kvaliteten.

Les hele saken her.

The Sun, Neil Custis:

United dominerte, men klarte aldri å bryte gjennom.

Dermed ble dette nok et eksempel om behovet for en ordentlig nummer 9 denne sommeren – hvis United skal kunne ta det neste steget.  (…)

haalandkane
TO SPISSER KOBLET TIL UNITED: Erling Braut Haaland og Harry Kane.

Marcus Rashford hadde de to første sjansen før pause. (…) Den første var en dårlig avslutning. Den andre ble akrobatisk slått over. (…) Like etter pause fant Mason Greenwood James og Fernandes, men begge lot ballen ligge til den andre. (…) Rashford fant også James, men han rotet det til da han skulle ta et ekstra touch.

Leeds ropte på straffe etter 19 minutter da Luke Shaw forsøkte å bryte ballbanen med brystet, men ballen traff nedre del av armen. Han ble trolig reddet av at det virket som om han gjorde alt han kunne for ikke å bli truffet i armen.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS