utdbo

«Det er kun de aller mest optimistiske som kan tro på et trofé med dette laget»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det viktigste engelske journalister skriver etter fredagens FA-cupkamp mot Middlesbrough.

The Times, Henry Winter

Elanga misses in shoot-out as wasteful United dumped out

 

Alle som stiller spørsmål ved FA-cupens betydning kan ikke ha sett de sinte, frustrerte, skuffede og forbannede United-supporterne som forlot Old Trafford. FA-cupen spiller en rolle, og Anthony Elanga virket gråten nær etter å ha misbrukt det avgjørende straffesparket. Juan Mata, Bruno Fernandes, Fred og Phil Jones forsøkte å trøste ham, men han virket knust.

Dette var likevel mest en kollektiv svikt for United.

Ralf Rangnicks lag, som ikke ser ut til å ha utviklet seg mye under hans ledelse, klarte ikke å bygge på Jadon Sanchos mål før pause og misbrukte en haug med sjanser før de fikk utlikningen imot seg.

Uniteds pasningsspill, oppfinnsomhet, organisering og avslutninger var så svake at det var tegn på buing og rop på «attack, attack, attack».

United er fortsatt en klubb som sliter med å finne tilbake til identiteten sin og samholdet.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i The Times: D Henderson 6 — D Dalot 6, R Varane 6 (P Jones, 90), H Maguire 6, L Shaw 7 — P Pogba 7 (Fred 82min), S McTominay 7 — M Rashford 6 (A Elanga 82), B Fernandes 6, J Sancho 7 (J Mata 100) — C Ronaldo 6.

Daily Mail, Ian Ladyman

Selv når man tar hensyn til Uniteds nåværende standarder så var dette en bisarr måte å tape på.

En straffebom før pause, to avslutninger i stolpene og så utlikningen som sa alt om den latterlige moderne handsregelen. Etter ekstraomgangene så hadde United hatt 30 avslutninger mot mål, mot Middlesbroughs seks forsøk. (…)

Dette er en kamp United vil irritere seg over. Så får hver og en selv tenke på om det at de spilte bra den første timen er noe som fungerer som trøst eller mer irritasjon.

GettyImages-1368672432

Uansett, med fire måneder igjen av sesongen, så er United nå egentlig bare relevante i en turnering, Champions League, og det sier alt om problemene deres.

Da kampen ble blåst av hadde United spillere på banen som var signert av fem ulike managere. Det er en indikasjon på rot.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Daily Mail: Henderson 7; Dalot 7, Maguire 6.5, Varane 7 (Jones 90mins), Shaw 7.5; McTominay 6.5, Pogba 8 (Fred 81mins 6); Rashford 7 (Elanga 81mins 6), Fernandes 7, Sancho 7.5 (Mata 98mins); Ronaldo 6.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst

Manchester United pay the price for squad decisions in defeat to Middlesbrough

 

United kommer ikke til å drikke champagne av FA-cupen denne sesongen, og det er delvis på grunn av det de valgte å gjøre i januar. (…)

United hadde bare en offensiv innbytter å velge fra i ekstraomgangene, Juan Mata, som kun har startet to kamper denne sesongen og står uten kontrakt til sommeren.

Edinson Cavani var fortsatt i Uruguay, og Jesse Lingard ble gitt ekstra fri etter sin ferie til Dubai tidligere i januar. Det er derfor det ikke er noen cup-kultur i United. (…)

CavLin

United skylder både Elanga og United-supporterne en ordentlig forklaring på hvorfor disse to ikke var med, men endte i stedet med å la en 19-åring ta smellen foran 70 000 tilskuere og millioner foran fjernsynsapparatene.  (…)

Etter at han ble byttet ut var Paul Pogba imidlertid aktiv i ekstraomgangene. Han motiverte lagkameratene, og det vi så fredag var den Pogba som United vil savne både på og utenfor banen.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i MEN:
7: Varane, Pogba, Fernandes, Sancho, Fred
6: Henderson, Dalot, Maguire, Shaw, McTominay, Rashford, Jones, Mata
5: Ronaldo, Elanga

Les hele spillerbørsen her.

The Telegraph, Mike McGrath

Manchester United-supporterne fikk ikke kjøpe pausepaien sin på grunn av en datafeil i kioskene, og til slutt så forbannet de teknologien innen fotballen for at de røk ut av FA-cupen. Realiteten er likevel at straffetapet bare understreket deres egen ineffektivitet. (…)

Denne forestillingen var enda mer av det vi har sett under Ralf Rangnick, hvor selv ikke seirene har vært av det enkle slaget. United sløste med sjansene, men de kunne lett også ha tapt i løpet av 120 minutter.

Les hele saken her.

 Spillerbørsen i Telegraph:  Henderson 6; Dalot 6, Varane 6 (Jones 90), Maguire 6, Shaw 7; McTominay 6, Pogba 6 (Fred 82); Sancho 7 (Mata 100), Fernandes 7, Rashford 5 (Elanga 82); Ronaldo 6.

ESPN, Mark Ogden:

Man United's FA Cup exit ensures trophy drought carries on apace, and there's no end in sight

Det blir ingen FA-cuptriumf denne sesongen til å dekke over sprekkene i Manchester United. Med mindre de vinner Champions League – og det virker like trolig som at Ralf Rangnick skal ta med seg spillertroppen på en vinterpause til månen – så vil det være fem år siden forrige trofé når sesongen er over.

Man må tilbake til 80-tallet for å finne sist United gikk like lenge uten et trofé, men klubben og laget er i sånn forfatning nå at det bare er den mest optimistiske supporteren som kan påstå at de ser enden på alle disse årene med nedturer.

Dette er et lag som er bygget på dødved og drivved – spillere som er forbi sine beste år og andre som presterer så langt unna nivået sitt at de risikerer å kaste bort talentet som i det hele tatt gjorde dem verdige til å ikle seg en United-drakt. (…)

Dette var det første hjemmetapet mot lag fra lavere divisjoner siden tapet mot Leeds fra League One i 2010.

Dermed er en sesong som startet med så mye optimisme i ferd med å grunnstøte. Det er nemlig vanskelig å tro at altfor mange spillere i Rangnicks lag kommer til å snu dette før sesongslutt.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS