– United er kanskje bare ett kjøp fra gullkamp

Mye kos for United-supporterne i engelske aviser etter onsdagens seier.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det viktigste fra det de engelske United-journalistene skrev om 3-0-seieren mot Sheffield United.

The Times, Paul Hirst:

Martial adds grit to gloss as Manchester United push for top four

 

Paul Pogba malte (som en katt), men til slutt ble han satt i skyggen av en annen franskmann da et tomt Old Trafford ble vitne til en avslutnings-oppvisning fra Anthony Martial.

Akkurat som Pogba så har Martial måttet tåle mange opp- og nedturer i United-karrieren, men hvis onsdagens prestasjon er representativ så bør ikke Ole Gunnar Solskjær ha noen bekymringer for spydspissen i resten av sesongen. (…)

Solskjær sa dagen før kampen at noen spillere nok ville takle tomme tribuner bedre enn de andre, men med det mulige unntaket av Luke Shaw så var det ingen av spillerne som slet med det. Rashford misbrukte riktignok noen sjanser, men gjorde opp for det med kombinasjonsspillet sitt i det som ble en overbevisende seier.

Pogbas rehabilitering varte i 181 dager, (…) men de 80 minuttene han fikk her sammen med Bruno Fernandes var oppmuntrende med tanke på Uniteds fremtid. (…) Rashford var stjernen innledningsvis, (…) men de to var sentrale i alt United foretok seg.

Les hele saken i The Times her.

Spillerbørsen i The Times: D de Gea 7 — A Wan-Bissaka 8, V Lindelof 8, H Maguire 8, L Shaw 6 — N Matic 7, P Pogba 8 (A Pereira 80min) — M Greenwood 6 (J Mata 80), B Fernandes 8 (S McTominay 80), M Rashford 7 (D James 80) — A Martial 9 (O Ighalo 80)

SENTRAL: Paul Pogba leverte i sin første kamp fra start i United-drakten på ni måneder.

Daily Mail, Chris Wheeler

For to somre siden så møtte ikke Anthony Martial opp da han skulle på Uniteds USA-tour, og var i klinsj med daværende manager, José Mourinho, som aktivt forsøkte å selge ham mot klubbens eget ønske.

Martial kunne fort ha forsvunnet, men Mourinho forsvant før, og nå er den talentfulle, men ofte også frustrerende franskmannen spydspiss og en sentral del av Uniteds fremtid under Ole Gunnar Solskjær.

Det er riktignok flere ganger hvor hans galliske likegyldighet får deg til å sympatisere med Mourinho, men dette var en av de kveldene som minnet deg på at han er verdt trøbbelet. (…)

Dette ble nok et eksempel på at Solskjærs lag er på rett vei. (…)

Det vil riktignok ta tid før duoen Pogba og Fernandes blomstrer for fullt sammen, men de hadde uansett for mye kvalitet for et Sheffield United-lag som aldri var i nærheten av å ta seieren som ville sendt dem foran motstanderne sine på tabellen.

Les hele saken i Daily Mail her.

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 6.5; Wan-Bissaka 7, Maguire 7, Lindelof 7, Shaw 6; Pogba 7.5 (Pereira 80), Matic 6; Greenwood 6 (Mata 81), Fernandes 7 (McTominay 80), Rashford 7 (James 80); Martial 8 (Ighalo 80)

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Manchester United might be one transfer away from a title challenging starting XI

3-0-seieren mot Sheffield United understreker hvor langt United har kommet under Ole Gunnar Solskjær. De hadde ingen problemer med å forsvare seg, og var strålende fremover i banen. Denne prestasjonen fortjente egentlig 75.000 tilskuere. (…)

De gode nyhetene er at med denne prestasjonen i mente så er ikke United så altfor langt unna en førsteellever som kan utfordre Manchester City og Liverpool. Bredden er kanskje fortsatt en utfordring, men dette laget er nært det optimale for Solskjær. (…)

BARE GLIS: Ole Gunnar Solskjær gratulerte en meget fornøyd Anthony Martial da han ble byttet ut etter 79 minutter onsdag.

Se på påvirkningskraften Bruno Fernandes hadde da han kom i januar, hvordan han endret både selvtilliten og humøret i gruppa. Hvis Solskjær kan repetere det i sommer så kan det bety et stort steg nærmere å utfordre de beste på toppen av tabellen neste sesong.

Basert på kampene mot Tottenham og Sheffield United så burde det ene kjøpet være en høyrekant, siden verken Daniel James eller Mason Greenwood har gjort plassen til sin. Inntrykket er også at begge to kanskje heller passer til en rolle i troppen akkurat nå enn en plass fra start.

United var knusende gode på siste tredel onsdag kveld, men legg til det laget en kantspiller som Jadon Sancho så vil de, hvis Pogba blir, ha en femmer lengst frem på banen som kan matche alle lag i Premier League.

Tanken om en fronttrio med Rashford, Martial og Sancho – og Pogba og Fernandes som den kreative kraften bak dem – er fristende. Det føles ikke som om å tro på julenissen at den kvintetten i alle fall kan sende United inn i gullkampen.

Les hele saken hos Manchester Evening News her.

Spillerbørsen i Evening News (Samuel Luckhurst)

9: Martial
8: Matic, Pogba
7: Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Fernandes
6: De Gea, Shaw, Greenwood, Rashford

Les om alle vurderingen hos Evening News her.

The Telegraph, James Ducker

Det var Paul Scholes som en gang sa at «det ser ikke ut som om Anthony Martial bryr seg om han scorer et mål», men da den franske spissen fra tribunen så de ti siste minuttene av kampen i sola på Old Trafford så smilte han fra øre til øre.

Martial som spiss er fortsatt et arbeid som pågår, men antall dager hvor man ser på ham og lurer på hvor mye han egentlig bryr seg blir færre og færre. (..)

Med tanke på alle sjansene United også misbrukte så var resultatet, om noe, egentlig hyggelig for Sheffield United, og (…) dette er nok mye nærmere det som egentlig er Ole Gunnar Solskjærs visjon for United – kjapp fotball med en sunn dose finesse. De ser rett og slett så mye mer oppfinnsomme ut, så mye bedre drillet og så mye mer fornøyde ut nå.

Dette var et lag som koser seg med fotballen de spiller. (…)

Plutselig er det også så mange flere alternativer for Aaron Wan-Bissaka når han angriper fra sin høyreback.

Les hele saken hos The Telegraph her.

The Independent, Mark Critchley

Anthony Martial scores hat-trick as Manchester United again offer glimpse of a bright future

Anthony Martials første senior-hattrick var det første hattricket av en United-spiller siden Ferguson-æraen, og 3-0-seieren mot et svekket Sheffield United ga glimt av en mer lysende fremtid.

21 forskjellige klubber har scoret hat trick i Premier League siden Robin van Persie gjorde det da United sikret Fergusons siste ligagull mot Aston Villa i april 2013. Den statistikken sier veldig mye om hvordan situasjonen egentlig har vært på Old Trafford de siste sju årene, men nå er de uønskede rekordene i ferd med å forsvinne.

Det kan ikke ignoreres at Sheffield United måtte klare seg uten tre av de seks spillerne som har levert Premier Leagues nest beste defensiv denne sesongen, (…) men all prat om kjøpet av en ny spiss har forsvunnet og Martials form etter jul er mye av årsaken til det. (…)

Selv om han opererte litt dypere i banen ved siden av Matic så var det Paul Pogba som dominerte kampen.

Les hele saken hos The Independent her.

The Sun, Neil Custis

Anthony Martial er i ferd med å bli den spissen Ole Gunnar Solskjær lengtet etter.

Ikke bare én som kan levere verdensklasse i ny og ne, uansett hvor flotte de målene er, men én som scorer de målene manageren selv scoret. De målene når man bruker smuler til å lage en fest. De målene hvor man er den rette personen på rett sted til rett tid inne i 16-meteren, som Solskjær selv pleide å være det. (…)

JUBLET: Anthony Martial etter ett av sine tre mål onsdag.

Louis van Gaal kalte Martial verdens beste spiller på sin (les: Martials) alder da han ble hentet fra Monaco. Tre år senere hadde Van Gaal forsvunnet, og José Mourinho ønsket at Martial fulgte etter ham ut døra. (…)

Nå er Martial imidlertid i ferd med å danne et farlig angrepspar med Marcus Rashford. (…)

For ett år siden ble det stilt spørsmål om hvorfor Ole Gunnar Solskjær hadde fått United-jobben permanent, om Ed Woodward hadde forhastet seg, og om United ikke burde finne en annen manager. United-styret stod imidlertid i det, og foran 40.000 ansikter i en mosaikk på Old Trafford så vi onsdag kveld igjen hvorfor de gjorde det.

Les hele saken hos The Sun her.

Powered by Labrador CMS