licha

«United burde ha større ambisjoner enn topp-4»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det de ulike United-journalistene skriver etter 1-0-seieren mot West Ham.

The Times, Henry Winter

Rashford makes history as De Gea makes the saves as revival rolls on

 

Marcus Rashford herjer nå med forsvarsspillere igjen, han avslutter sterkt igjen og han smiler igjen, og hvor passende var det ikke at en av deres egne, Wythenshawes fineste, scoret et så strålende og avgjørende mål for å feire 85-årsdagen for starten da klubben har hatt en egenutviklet spiller i troppen i hver eneste kamp. Det er nå 4163 kamper på rad. (…)

eriksenras1

I en æra hvor så mye handler om spillerkjøp så betyr alle talentene som utvikles fra Uniteds egen drømmefabrikk bare mer. Det er noe ekstra for supporterne som drar på kamp å se en av dem som vokste opp akkurat som de selv gjorde det, som gikk på samme skoler og spilte fotball i de samme parkene.

I en alder hvor supportere føler stadig større avstand til stjernene, så betyr Uniteds historie med å utvikle egne noe. Den er inspirerende for mange. (…)

Rashford ble den 22. spilleren som har scoret 100 mål for United, den første siden Wayne Rooney i 2009. (…)

Det var også en type mål Rashford sjelden scorer. Av de 63 Premier League-målene han har nettet så har bare fem vært med hodet.  Det var et mål som både viste vilje, men også evne til å time et løp. Det føltes også som en erklæring – som om Rashford offentliggjorde at han er nå tilbake på sitt beste, for fullt. (…)

Han kommer imidlertid ikke til å starte i fotball-VM. Det er det Harry Kane som gjør, med Raheem Sterling og enten Phil Foden eller Bukayo Saka på hver sin side. (…)

Dette føltes også som en erklæring fra United, over hvor sterke de nå er under Erik ten Hag. Samholdet fremstår bedre. De spilte tidvis veldig bra fotball, og stod så imot da West Ham var sterke den siste halvtimen.  (…)

De holdt nullen fordi Dalot har utviklet seg til å bli en eksepsjonell forsvarsspiller, fordi Lisandro Martinez er en kriger og en som tidlig ser fare, fordi Luke Shaws selvtillit er tilbake – og fordi David de Gea forblir en av de beste skuddstopperne som finnes.

Les hele saken hos The Times her.

Se videosammendrag fra kampen her:

 

Spillerbørsen i The Times:

9: De Gea
8: Dalot, Maguire, Martinez, Eriksen, Rashford
7: Casemiro, Shaw
6: Elanga, Fernandes, Ronaldo, McTominay

Daily Mail, Ian Ladyman

Det var en tid for kanskje fem år siden hvor vi trodde at vi kom til å bruke en god del av det neste tiåret på å se Marcus Rashford gjøre ting som dette – å score minnerike mål, å vinne fotballkamper.

Det har ikke helt blitt slik. Uniteds reise uten mål og mening har ikke hjulpet ham. Det har heller ikke antallet managere som har gått gjennom dørene på Old Trafford. Det er også en annen teori, at Rashford aldri var like god som vi håpet på eller forventet.

Uansett hva som er sannheten så virker det nå som om det er sådd noen frø som betyr at han er i ferd med å vokse igjen.

England-trener Gareth Southgate hadde langt på vei avskrevet ham til VM, og sa vel nesten også det, men nå har 25-åringen (fyller år mandag) gitt landslagstreneren noe å tenke på. (…)

Det er ikke bare mål, heller. Denne sesongen har han scoret mot Liverpool og Arsenal. Altså, viktige mål. Det er faktisk en forskjell. (…)

David de Gea fikk også Southgate – og alle andre – til å lure på hvorfor han ikke er en del av Spanias 55 mann store bruttotropp til VM.

For Ten Hag var dette en ny stor seier. Laget hans var ikke på sitt beste. De var ikke i nærheten av nivået de viste mot Tottenham, men det er en motstandsdyktighet i dette United-laget som ikke har vært synlig på ganske så lenge. Det ble avgjørende.

Les hele saken hos Daily Mail her.

Spillerbørsen i Daily Mail:

8,5: De Gea
8: Rashford
7,5: Dalot, Casemiro,
7: Martinez, Eriksen,
6,5: Maguire
6: Shaw, Fred, Elanga, McTominay, Fernandes, Ronaldo

Manchester Evening News, Tyrone Marshall

Manchester United have two new defensive leaders under Erik ten Hag

 

Det var Harry Maguire som bar kapteinsbindet, men det føltes som om det var Lisandro Martinez som ledet backrekka mot West Ham.

Han var glimrende nok en gang, aggressiv og modig. Han oppildnet lagkameratene og var superb med ball. Han brukte stemmen sin også, både mot lagkameratene og dommerne.

United er kjørt på stopperplass med en skadet Varane og en syk Lindelöf, men Martinez føles som en konstant faktor i den bakre fireren nå. Uansett hvem han spiller ved siden av så leverer han på imponerende vis. (…)

For ett år siden så virket Diogo Dalots United-fremtid å være blek. Han kom seg ikke foran Aaron Wan-Bissaka i køen, og han hadde ikke startet en Premier League-kamp siden oktober 2019. (…) Nå er han imidlertid en av de første navnene som skrives ned på hver lagoppstilling. Som en anvendelig back så treffer han på så godt som alt det Ten Hag ønsker. (…)

Uniteds egen utvikling (siden de to første tapene) har vært bemerkelsesverdig, og United burde ha større ambisjoner enn kun å komme inn i topp fire denne sesong. Pep Guardiolas uttalelse om at de kanskje kunne være med i gullkampen virker litt for vilt, men en 2. eller 3. plass ser fullt mulig ut.

erikw

Det mest oppløftende med Ten Hag er at det er synlig utvikling så godt som hver eneste uke, og det føles ikke som om det er noen grunn for at dette ikke skal fortsette også i den andre halvdelen av sesongen.

Les hele saken i Manchester Evening News.

Spillerbørsen I Evening News (Samuel Luckhurst):

9: De Gea
8: Dalot, Martinez,
7: Rashford, Eriksen
6: Maguire, Shaw, Casemiro, Ronaldo, McTominay, Fred
4: Elanga, Fernandes

Les alle vurderingene i Evening News her.

The Telegraph, Jason Burt

Cristiano Ronaldo var på banen i hele kampen, men det var Rashford – med en Ronaldo-liknende heading – som stanget United til seier. (…)

Dette ble en krigeseier, som bare vil forsterke Uniteds håp om en topp fire-plassering. Det var også en kamp et uheldig West Ham ganske sikkert ville vunnet forrige sesong.

Les hele saken hos The Telegraph.

The Guardian, Jamie Jackson

Rashfords 100. mål var en majestetisk heading. Den kom også foran England-trener Gareth Southgate. Selv om landslagstreneren kan være takknemlig overfor Erik ten Hag for måten han har revitalisert spissen på før VM, så er det viktigste å ta med seg fra Old Trafford måten nederlenderen fortsetter å utvikle United på.

Rashford ser ut som om han er født på ny, (…) men målet hans må dele scenen med Christian Eriksen og Lisandro Martinez som kampens beste individuelle prestasjoner, i en forestilling som også inneholdt modig forsvarsspill.

Les hele saken i The Guardian her.

The Sun, Neil Custis

Marcus Rashford spiller fotball med et smil om munnen igjen. Nå kan han også ta det smilet med seg til VM neste måned. (…) Hvis Gareth Southgate ønsker spillere i form så må Rashford være med, selv om man må helt tilbake til EM-finalen i 2020 for å finne forrige gang han sparket en ball med landslagstrøya på.(…)

Erik ten Hag har fra dag 1 fortalt at at han har tillit til Rashford. Han lovet ham en sjanse som 9er, og har holdt ord, men som mot West Ham så kan han kanskje være enda mer effektiv fra den venstre kantrollen. (…)

Torsdag viste han også at han kan bekle 10er-rollen, like bak Ronaldo, i en kombinasjon som sørget for at begge spillerne scoret.

Den anvendeligheten må være enda et pluss når Southgate skal bestemme seg.

Les hele saken hos The Sun her.

Powered by Labrador CMS