– Det var Solskjær som gjorde den første tabben

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet det viktigste fra de engelske United-journalistene etter 1-1-kampen mot Milan torsdag kveld.

The Times, Henry Winter

United retreat takes gloss off Diallo’s big night

 

United har en masse som går rett vei for tiden, noen utrolige angrepstalenter, noe vi så med Amad Diallos første mål for klubben, en klok restrukturering bak kulissene, men også en frustrerende vane for at tabber ødelegger.

Tabbene her ble gjort individuelt, og det begynte med Ole Gunnar Solskjær, som inviterte mer press på United med byttene sine 17 minutter før full tid. (…) Han virket bevisst på å skulle stenge butikken, (…) tok derfor ut to offensive spillere – og Aaron Wan-Bissaka – og sendte utpå tre defensive innbyttere. (….)

Da hadde United bare Diallo og Mason Greenwood som offensive trusler, og Milan angrep igjen og igjen. (…)

United vil nok fokusere på markeringen som glapp (….), men headingen gikk rett på Henderson og ble en påminnelse om at han fortsatt er en ung keeper som lærer dette yrket. Han har mange kvaliteter, og er helt klart øremerket som David de Geas arvtaker, men han må redde avslutninger som den.

Les hele saken i The Times her.

Børsen i The Times: D Henderson 6 — A Wan-Bissaka 7 (B Williams 74min), E Bailly 7, H Maguire 5, A Telles 6 — N Matic 6, S McTominay 7 — M Greenwood 6, B Fernandes 7 (Fred 74), D James 6 (L Shaw 74) — A Martial 7 (A Diallo 46, 8).

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Solskjaer stuck in the past with explanation for Manchester United set-piece problems

 

– Jeg har selv vært del av et lag som scoret på overtid på en dødball i Europa, svarte Solskjær.

For en klubb som er så opptatt av veien fremover så sitter United ofte igjen i fortiden, spesielt i 1999.

I nåtiden har United nemlig en egen evne til å slippe inn mål fra dødballer på overtid. Mot Everton forrige måned og mot Milan nå. Forsvarsspillet på dødballer er amatørmessig, og det er like vanskelig å ha kontroll på antall mål de har sluppet inn på dette som det er å holde følge med alle målpoengene til Bruno Fernandes. (…)

Dette skjer nemlig alarmerende ofte.

ØYEBLIKKET: Ballen går til Simon Kjær som header ballen forbi Dean Henderson – i 92. minutt.

Southampton, PSG (to ganger), West Ham, Sheffield United, Leeds, Manchester City og nå Milan har alle scoret mot United etter cornere denne sesongen. Everton og City scoret også på frispark, for å legge de dødballene til i miksen, og United slapp også inn kjapt tatte frispark mot Tottenham og Aston Villa. Newcastle scoret på United etter en kort corner. (…)

Dette nye baklengsmålet forsterker bare behovet for en ny midtstopper.

Les hele kommentaren i MEN her.

Spillerbørsen i MEN:
8: Bailly, Amad
7: Fernandes,
6: Wan-Bissaka, McTominay, Williams, Shaw
5: Henderson, Maguire, Telles, Greenwood, James, Martial, Fred
4: Matic
Les hele spillerbørsen her.

The Sun, Neil Custis:

I det minste så betydde dette at Uniteds nye ivorianske stjerne er i gang, og det skal ikke mye til fra ham for å oppildne fansen mer enn det Martial har gjort denne sesongen.

Han har bare to mål siden nyttår, begge i 9-0-seieren mot Southampton, og selv om han var god mot City forrige helg, uten å score, så er det mer unntaket enn regelen akkurat nå. (…)

United manglet Rashford og Cavani, og uten dem var det ingen som truet. I alle fall ikke Martial.

Les hele saken i The Sun her.

FÅR GJENNOMGÅ: Anthony Martial fikk en tidlig hoftesmell, slet med å få til noe særlig sammen med resten av United-spillerne og gikk av banen ved pause mot Milan.

The Telegraph, James Ducker:

Det ville vært et mål som fortjente å avgjøre enhver fotballkamp, og ingen vil nok glemme øyeblikket da Amad Diallo introduserte seg selv som United-spiller, men ingen kan heller argumentere veldig sterkt for at ikke Milan fortjente sin sene utlikning.

Det var en skam for Diallo at dette tok bort litt av glansen fra hans scoring (…), men sannheten er at United ikke gjorde nok til å vinne kampen og nå må reise til San Siro med et helt annet utgangspunkt. (…)

Etter imponerende forestillinger mot Crystal Palace og Manchester City så var dette også et tilbakeskritt for England-keeperen (red.anm: Dean Henderson) i hans kamp for å kapre førstekeeper-rollen fra David de Gea.

Det var imidlertid ikke bare Matic (red.anm: før 1-1) og Henderson som tabbet seg ut. Ole Gunnar Solskjær betalte også prisen for å forsøke å drepe kampen med 20 minutter igjen å spille. Så gjenstår det å se hvor dyrt dette koster United. (…)

Med unntak av Diallo-scoringen var det også svært lite å hylle med denne United-prestasjonen. (…) De to klubbene har til sammen vunnet ti europacuper, men dette ble en kamp som minnet folk om hvor langt klubbene nå har falt.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Daily Mail, Chris Wheeler:

Det har ikke vært lett, men husk navnet. Amad Diallo Traore. Eller er det Amad Diallo? Eller bare Amad? Velg selv, men vær ikke i tvil, denne gutten er en «speller». Du må kanskje forvente det etter at United var villig til å betale cirka 40 millioner pund for å hente ham, men torsdag kveld viste han hvorfor. (…)

FEIRET 1-0-SCORINGEN: Legg merke til navnet, skriver Daily Mails Chris Wheeler.

United fortjente imidlertid ikke seieren. (…)

Det hadde vært hyggelig om dette ble Diallos kveld, men det ville rett og slett vært urettferdig mot Milan som var glimrende selv uten blant annet Zlatan Ibrahimovic, Mario Mandzukic og Ante Rebic.

United-keeperen (Henderson) vil være skuffet over at han ikke klarte å gjøre annet enn å hjelpe headingen videre inn i målet, da håpet hans om ti nuller på 16 United-kamper forsvant.

Både han og United må levere bedre i Italia neste uke hvis det skal bli en plass i kvartfinalene.

Børsen i Daily Mail: Henderson 5.5; Wan-Bissaka 6 (Williams 74, 6), Bailly 7, Maguire 5, Telles 6; McTominay 6, Matic 5; Greenwood 6, Fernandes 7 (Fred 74, 6), James 5.5 (Shaw 74, 6); Martial 5 (Diallo 46, 7).

The Guardian, Jamie Jackson:

United er rett og slett for dårlige på dødballer, noe Simon Kjærs utlikning i 92. minutt viste. Det å ikke være på på døballer imot begynner å bli et tema for sesongen deres. (…)

Legger man til Anthony Martials hofteskade så ble dette en vanskelig kveld for Ole Gunnar Solskjærs lag.  (…)

Resultatet betyr at United er underdogs for å avansere til kvartfinalen.

Les hele saken hos The Guardian her.

Powered by Labrador CMS