anon

Følelsesladet farvel til Inter-fansen – på vei til Uniteds USA-tour

Publisert Sist oppdatert

André Onana blir Uniteds nye førstekeeper. Det er nå helt klart, selv om den endelige bekreftelsen fra klubben gjenstår.

Onana har gjennomført legesjekken med United, og ble torsdag avbildet på vei mot flyet som skal ta ham til Uniteds USA-tour.

Torsdag kveld la han også ut en farvel-melding til Inter-fansen på Instagram.

51+4 millioner euro

Etter litt frem og tilbake fra ulike kilder om den endelige prisen så betaler United ifølge troverdige The Athletic 51 millioner euro nå, og opptil fire millioner i ulike klausuler. Keeperen skriver under for United på en kontrakt frem til 2028, men hvor United vil ha opsjon på ytterligere ett år.

For 51+4 blir Onana dermed trolig tidenes tredje dyreste keeper, kun slått av Chelseas kjøp av Kepa, Liverpools kjøp av Alisson.  Så kan man diskutere om 51+4 er mer eller mindre enn de 52,5 millionene som Juventus i sin tid betalte for Gianluigi Buffon.

«Uno»-podkasten er ute med ny episode om Onana-signeringen!

Fra La Masia til Old Trafford

Den 27 år gamle kamerunske keeperen startet karrieren sin i Europa i Barcelona, der han ble hentet fra Barcelona-stjernen Samuel Eto’os akademi i hjemlandet, bare 14 år gammel. Selv om han forlot familien sin så gikk han dermed i lære på det berømte La Masia-akademiet deres.

Fem år senere sa han imidlertid nei til ny Barcelona-kontrakt for i stedet dra til Ajax, selv om klubber som Arsenal, Liverpool og også Real Madrid hadde fattet interesse for ham.

Der etablerte han seg som førstekeeper bare 20 år gammel, etter at Jasper Cillesen dro til Barcelona.

I Ajax fikk han også råd av Uniteds egen keeperlegende, Edwin van der Sar.

21 år gammel, i 2017, voktet han Ajax-målet i Europa League-finalen mot United i Stockholm, før han senere samme år fikk Erik ten Hag som trener.

onanate
TO GODE MENN: Ten Hag og Onana etter en 3-0-seier borte mot Valencia i Champions League høsten 2019.

De vant sammen blant annet tre ligagull med klubben, i tillegg til at de bare var sekunder fra en Champions League-finale i 2019, da en Tottenham-scoring seks minutter på overtid i stedet sendte London-laget til finalen.

I februar 2021 ble han så utestengt fra all fotball i 12 måneder, for å ha testet positivt på det forbudte stoffet Furosemide, selv om straffen senere ble redusert til ni måneder. Dermed ble det ganske så lite kamper den sesongen, samtidig som kontrakten nærmet seg slutten.

Da den gikk ut valgte han i stedet Inter og Italia, der det ble Champions League-finale, seier i cupen og 3. plass i ligaen for Onana, før han nå altså flytter til England, Manchester, Old Trafford og United.

Powered by Labrador CMS