rh

Dette er de danske United-spillerne Højlund må måle seg mot

Publisert Sist oppdatert

Rasmus Højlund er Uniteds nye spydspiss og han er langt fra den første dansken som har hatt Old Trafford som sin hjemmebane.

20-åringens inntog på Old Trafford vil bety at han blir den åttende dansken som kommer til å ikle seg den røde United-drakta, hvorav den sjuende på herrelaget.

Det har vært varierende grad av suksess blant de sju danskene som tidligere har fått kamper i United, alt fra én kamp, til den kanskje beste skandinav som har spilt i klubben.

Og det bare ett år etter at Christian Eriksen ble hentet som Erik ten Hags andre signering som Manchester United-manager. Nå blir Rasmus Højlund den tredje denne sommeren og den tolvte totalt, om man inkluderer lånesigneringene som ble gjort sesongen 2022/2023.

Kanskje kan Højlunds første delmål i United være å bli tidenes mestscorende danske? Den første danske spilleren i klubben, Jesper Olsen er danskenes United-toppscorer med 24 mål.

LES OGSÅ: Dag Langerød-kommentar/speiderrapport: «Derfor tror Ten Hag så sterkt på Højlund»

I denne saken har vi laget en oversikt over de danske spillerne United har hatt i klubben tidligere.

Danskene som spilte for United før Højlund:

Jesper Olsen

År i klubben: 1984-1988
Kamper/mål: 176 kamper, 24 mål

Manchester Uniteds første danske på A-laget, og altså også foreløpig den dansken med flest mål for klubben, en milepæl som bør være et naturlig mål for Rasmus Højlund med sitt inntog på Old Trafford.

Debutsesongen var Olsens beste, og det var også på slutten av den han fikk sin eneste tittel fra tiden i United, nemlig FA-cuptriumfen i 1985. På sitt beste var Olsen meget god, men han var også ganske ujevn, og i 1988 ble han solgt til Bordeaux.

FØRSTEMANN: Jesper Olsen.

John Sivebæk

År i klubben: 1985-1987
Kamper/mål: 34 kamper, 1 mål

Den danske høyrebacken John Sivebæk fikk ingen lang karriere i Manchester United. Han ble hentet mot slutten av Ron Atkinsons tid i United, men ble solgt av etterfølger Alex Ferguson mindre enn ett år inn i skottens tid i klubben. Dette til tross for at Sivebæk markerte starten på en ny æra ved å score det aller første Manchester United-målet under Fergusons ledelse.

For øvrig var dette også Sivebæks eneste mål for klubben, og etter Fergusons kjøp av Viv Anderson ble Sivebæk solgt til franske St. Étienne.

SCORET DET FØRSTE MÅLET UNDER FERGUSON: John Sivebæk.

Peter Schmeichel

År i klubben: 1991-1999
Kamper/mål: 398 kamper, 1 mål

Den desidert mest profilerte dansken som har spilt for Manchester United, og et av symbolene på suksessen på nittitallet. Verdens beste keeper, og avsluttet for alvor på topp i United med å vinne trippelen, og han ledet også United som kaptein i Champions League-finalen mot Bayern München på Camp Nou, siden Roy Keane var suspendert.

Trolig den beste skandinaven som har spilt for Manchester United, og morsomt nok har han scoret flere mål enn tre av de andre danskene som har spilt for United, og like mange som John Sivebæk.

KEEPERHELT: Peter Schmeichel.

Mads Timm

År i klubben: 2000-2006
Kamper/mål: 1 kamp, 0 mål

Timm var regnet som et stort talent, men klarte aldri å leve opp til den betegnelsen. I United fikk han bare én kamp – som innbytter på slutten av 0-3-tapet borte mot Maccabi Haifa i oktober 2002.

FIKK ÉN KAMP: Mads Timm.

Anders Lindegaard

År i klubben: 2011-2015
Kamper/mål: 29 kamper, 0 mål

En liten periode så det ut til at Anders Lindegaard var i ferd med å gjøre konkurransen om keeperplassen i United svært vanskelig for David de Gea, men etter hvert ble konkurransen fra den talentfulle spanjolen for tøff, og da fikk Lindegaard mindre og mindre spilletid i United.

Som regel gjorde Lindegaard det uansett ganske bra de gangene han fikk sjansen – det var bare at De Gea var enda bedre, og det er ingen skam i det. Kom til klubben fra Aalesund i 2011, mens han etter United-karrieren har vært i WBA, Preston, Burnley og Helsingborg.

LIGAMESTER: Anders Lindegaard, her sammen med keeperkollega David de Gea.

Signe Bruun

År i klubben: 2022
Kamper/mål: 5 kamper, 0 mål

Danmark var en stund det eneste skandinaviske landet som ikke hadde vært representert for United-kvinnene, men sesongen 2021/2022 gjorde Marc Skinner noe med det da han i januarvinduet hentet inn Signe Kallesøe Bruun på lån fra Lyon.

Det var knyttet store forventninger til Bruun – kanskje hun kunne være den stjernespissen som kunne skyte United til Champions League – men hun ble dessverre en gedigen skuffelse, uten at det var bare hennes feil.

Det ble fem opptredener, og bare to av dem var fra start, og det var mot topplag som United skapte svært ganske lite mot. Det ble null mål for Bruun, og ikke noe Champions League-spill for United-kvinnene.

signebruun130222

Christian Eriksen

År i klubben: 2022 – til dags dato
Kamper/mål: 44 kamper, 2 mål

Da han falt om med hjertestans i Parken i juni 2021 var det absolutt ingen som trodde at Christian Eriksen noen gang skulle spille fotball igjen, men bare 13 måneder senere var han United-spiller.

I opptreningsprosessen trente han med Ajax og sin nåværende manager Erik ten Hag. Nederlenderen må ha blitt såpass imponert at han ønsket seg den nå 31 år gamle dansken med seg til United.

Etter treningsoppholdet i Ajax spilte Eriksen en halv sesong i Brentford under sin landsmann Thomas Frank, et opphold hvor han viste at selv ikke en hjertestans kunne stoppe ham fra å prestere på ypperste nivå, og det bare åtte måneder etter den dramatiske hendelsen.

Eriksen debuterte med å starte første seriekamp mot Brighton sesongen 2022/2023, en kamp som endte med tap. Likevel var han en viktig del av Ten Hags snuoperasjon og opptur i sin første sesong hvor han nok fikk enda mer spilletid enn han nok hadde forventet da han kom til klubben.

eriksen211222h
IMPONERENDE COMEBACK: Christian Eriksen.

Powered by Labrador CMS