Disse sju har Solskjær solgt – slik har det gått i de nye klubbene

Hvordan har det gått med spillerne som Solskjær har solgt fra klubben? Dette er en statusoppdatering om de sju som har måttet pakke kofferten.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær har fått ros for spillerne han har hentet inn, og foreløpig vil de fleste hevde at samtlige av signeringene er gode investeringer med en plan bak.

LES OGSÅ: (+) Disse kan ha spilt sin siste kamp for klubben

Hva med spillerne som har blitt solgt mens Ole har vært ved roret?

MEN har sett nærmere på saken, og dette er en liten gjennomgang over hvordan det har gått med de sju spillerne som Solskjær har solgt siden han ble manager.

Er det noen av disse som vi skulle hatt i dagens stall?

Marouane Fellaini – Shandong Luneng:

Belgieren kom inn dørene sommeren etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager, og ble på mange måter symbolet på en ny og dalende æra for United.

Fellaini spilte under David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær. Sistnevnte mente at den høyreiste midtbanespilleren passet dårlig inn, og ble derfor den første spilleren som ble sendt på dør under nordmannens ledelse.

I Kina har belgieren gjort det ganske bra og står med tolv mål og fem målgivende pasninger på 34 kamper. 

FARVEL: Solskjær har tatt farvel med sju spillere siden han ble manager i klubben.

Antonio Valencia – LDU Quito

Utover sesongen 2018/19 så vi mindre og mindre til den robuste høyrebacken, og ikke overraskende valgte Valencia å dra fra klubben som han hadde spilt i siden 2009.

TRIUMF: Valencia, Mourinho og Rooney feirer etter å ha vunnet finalen i Europa League. Nå er ingen av dem lenger i klubben.

Hjemme i LDU Quito var han nære på å vinne et trofé i desember, men laget hans tapte play-off-finalen i Ecuadoriansk Serie A på straffer. Valencia bommet også på et av straffesparkene.

Ander Herrera – PSG

Spanjolen dro noe overraskende i sommer, etter å ha blitt enig med hovedstadsklubben om en overgang tidligere på våren 2019. Herrera fikk tilbud om å fornye kontrakten sin, men spanjolen ønsket å prøve seg i Frankrike.

Den hardtarbeidende midtbanespilleren ble derfor et savn for Solskjær som lette etter den rette mentaliteten i laget på denne tiden, og med Herrera på vei ut var det en mindre spiller å vise til som Solskjær mente hadde den rette innstilling for å spille i Manchester United.

I Frankrike har det ikke gått så bra for baskeren. Herrera har bare spilt 993 minutter denne sesongen og er derfor ikke en foretrukken spiller å bruke på midten. Herrera var heller ikke en del av troppen i oppgjørene mot Borussia Dortmund som de slo 3-2 sammenlagt etter to kamper. 

Mon tro om 30-åringen angrer på valget?

HERRERA: Spanjolen får virkelig kjenne på konkurransen om plassene i laget, og det har foreløpig blitt lite spilletid.

James Wilson – Aberdeen/ Salford City

Det evigunge talentet James Wilson ble til slutt ikke den spissen United-fansen håpte på. Målene uteble og Wilson var stort sett å se på utlån.

I sommer ble han solgt til skotske Aberdeen, og i første halvdel av sesongen sto engelskmannen med null mål. Det endte med en ny overgang i januar, og nå spiller Wilson for Salford City.

Der startet det godt med to scoringer i debuten, men har nå null nettkjenninger på sine siste fem kamper.

Ashley Young – Inter Milan

Den tidligere United-kapteinen dro fra klubben i januar til fordel for italienske Inter. Den noe utskjelte engelskmannen kom til United i 2011 og ble først og fremst sett på som en kantspiller. Utover sesongene med ulike managere viste han likevel å være fleksibel på posisjonering og ble en yndling blant flere managere.

I Inter har Young operert som høyreback og har til sammen spilt fem kamper og står med ett mål og en målgivende pasning for de blå og svartstripete.

Inter-manager Antonio Conte skal etter ryktene være godt fornøyd med 34-åringen, og skal være villig til å forlenge kontrakten hans til sommeren 2021. 

YOUNG: Young har foreløpig fått fem kamper i Inter-drakten, og står med to målpoeng for klubben.

Matteo Darmian – Parma

Italieneren ankom United under Louis van Gaals ledelse, og hadde en god start i klubben hvor han stort sett var plassert på høyre back.

Utover sesongene ble det mindre og mindre spilletid, og Darmian valgte til slutt å dra til Italia for å spille for Parma. 30-åringen er fast inventar i Parmas førsteellever og står med 22 kamper for klubben denne sesongen.

Romelu Lukaku – Inter Milan

Overgangssagaen rundt belgieren varte noe lenger enn de fleste ønsket. Lukaku var lenge klar på at han ville bort, men han ble ikke solgt før den 8. august i sommer. 

Storscoreren har virkelig levert fra seg, og står for øyeblikket med 23 mål på 35 kamper. I Champions League scoret 26-åringen to ganger og leverte to målgivende pasninger, men Contes menn kom til kort i gruppespillet hvor Barcelona og Borussia Dortmund havnet foran.

Powered by Labrador CMS