England v Sweden: Semi Final - UEFA Women's EURO 2022

Genierklæres etter magisk EM-scoring: – Alle på tribunen måpte!

De engelske løvinnene hylles for at de ikke frøs som England «alltid» gjør når det gjelder. Øverst på tronen sitter Alessia Russo.

Publisert Sist oppdatert

Den 23-årige United-spilleren verken startet semifinalen mot Sverige eller ble matchvinner i form av en avgjørende scoring i 4-0-seieren.

Men hun tryllet fram EMs vakreste øyeblikk på Bramall Lane.

Med ryggen til mål hælsparket hun inn Englands tredje scoring for kvelden, og sendte snaue 30 000 tilskuere til himmels.

Nå trekkes superlativene om superinnbytteren fram før søndagens EM-finale.

– Jenter og gutter vil våkne opp og bruke timesvis på å kopiere Russos scoring, akkurat som de ville gjort om det ble scoret av Ronaldo, Messi eller en av de andre mannlige superstjernene, skriver Mark Ogden i ESPN.

– Å score et slikt mål i en semifinale i et mesterskap – det var et magisk øyeblikk som fikk alle til å måpe. Tilskuerne skrek hverandre opp i ansiktet, det var «high fives», klemming, stolthet og glede. Scoringen vil få navnet «The Russo» som en hyllest til en kvinne som våget å prøve på noe de færreste har fantasi til å finne på. Ikke bare klarte hun å se muligheten, hun hadde også ferdighetene til å gripe den, skriver Telegraph.

– Russo har alltid hatt sans for det teatralske. Selv om hun ikke har startet en eneste kamp i mesterskapet, har hun hele veien bydd på seg selv og spilt med risiko, skriver kommentator Jonathan Liew i Guardian.

Selv var Russo like opptatt av at hun hadde brent en stor mulighet tidligere i omgangen.

– Jeg kunne gjort det enklere for meg selv hvis jeg hadde scoret på den første muligheten. Men det føltes godt selvfølgelig, uten at jeg husker altfor mye av det. Jeg tenkte bare at det var den korteste veien til mål, og jeg var nok litt heldig. Jeg så faktisk ikke at den gikk i mål, så jeg bare jublet og nøt øyeblikket.

Landslagssjef Sarina Petronella Wiegman mente derimot ikke at kunstmålet var et resultat av hell og tilfeldigheter.

– Du må ha så mye mot for å gjøre noe så uforutsigbart og fenomenalt som det der, sa Wiegman.

Søndag spiller England sin første mesterskapsfinale siden 2009, da det ble finaletap i EM mot Tyskland.

– Ingen angst, ingen sceneskrekk, ingen tragedie. Bare vakker én-touch-fotball og mål du bare scorer i drømmene dine. Noen bør sjekke passene deres, spøker Liew i Guardian, med referanse til Englands uvane med å snuble før målstreken.

Russo har scoret fire mål i mesterskapet, og må sannsynligvis belage seg på rollen som superinnbytter også i finalen mot Tyskland eller Frankrike på Wembley. City-veterant Ellen White er landslagets toppscorer gjennom tidene og har startet alle kampene på topp.

Russo får 9 på spillerbørsen til Telegraph og 8 hos Daily Mail. United-keeper Mary Earps får 8 og 8.5.

Powered by Labrador CMS