russoma

Genialt mål i EM-semifinalen, men sa nei til ny United-kontrakt

Mary Earps, Ella Toone og Alessia Russo er nå bare 90 minutter unna å bli europamestere.

Det er klart etter en klar 4-0-seier i EM-semifinalen mot Sverige tirsdag kveld.

Svenskene startet veldig godt, men United-keeper Mary Earps, som igjen spilte hele kampen, holdt nullen nok en gang.

Hun har holdt nullen i fire av fem kamper på vei til finalen, og vartet opp med noen fine redninger.

earps22
SÅ GLAD: Earps etter 3-0-scoringen til Russo.

United-spiss Alessia Russo kom innpå etter en snau time, på stillingen 2-0, og holdt på å få målgivende med en gang bare for at Lauren Hemp traff tverrligger på åpent mål.

Ni minutter etter innhoppet punkterte hun imidlertid kampen etter et flott og ganske så genialt hælspark da mange trodde sjansen til scoring langt på vei var over.

Russo var på vei bort fra mål, hun hadde én motspiller bak seg, én ved siden av seg, ballen var på vei bort fra mål, men da hentet hun fram et hælspark som overrasket alle. Tunnel på keeper, 3-0 og game over.

russemal
PÅ VEI BORT FRA MÅL: Slik så det ut rett etter at Russo, fra hjørnet av 5-meteren, sendte i vei hælsparket som ordnet 3-0.

Det var hennes fjerde mål på fem kamper etter, å ha kommet innpå som innbytter i alle fem kampene. Det er ville tall for en spiss som ikke har spilt en eneste 1. omgang i EM.

Hun var også nær flere scoringer i EM-semifinalen, og gjorde som kjent også forarbeidet til den viktige 1-1-scoringen som sikret ekstraomganger – og til slutt seier – mot Spania i kvartfinalen.

Sa nei til ny kontrakt

23 år gamle Russo tok store steg som fotballspiller i United forrige sesong. Hun har kontrakt med klubben frem til sommeren 2023, men sa tidligere i sommer nei til ny United-kontrakt.

Det betyr ikke at hun nødvendigvis forsvinner i sommer, det er tross alt en en helt annen økonomi i kvinnefotballen, slik at verdien av å beholde Russo fort er mye større enn å skulle hente inn en mindre sum penger for henne.

Avslaget betyr imidlertid at det er høyst usikkert om hun spiller mer for United enn én sesong til. Det vil nok fort kunne avgjøres av Uniteds ambisjoner og lønnstilbud.

Ella Toone, som scoret det viktige 1-1-målet i forrige runde, fikk et snaut kvarter av semifinalen, da England allerede ledet 4-0.

United-kaptein Harry Maguire, midtstopper-kollega Victor Lindelöf og også Juan Mata så Englands seier fra tribunen i Sheffield.

Til slutt ble det altså en jubelkveld for Maguire, mens Lindelöf og kona måtte akseptere et svensk tap.

England møter vinneren av Frankrike og Tyskland i finalen.