kobbiem110522b

– Banker på døren til første­laget om ett års tid om han fortsetter utviklingen

Publisert Sist oppdatert

11. mai 2022 var datoen for en av Manchester Uniteds største oppturer i sesongen som var – kanskje den aller største.

Det var nemlig dagen hvor United endelig vant FA Youth Cup igjen, elleve år etter forrige triumf.

United vant finalen 3-1 mot Nottingham Forest, etter scoringer av Rhys Bennett og Alejandro Garnacho (x2). Joshua Powell scoret for Forest.

Til den nyeste utgaven av medlemsbladet United-supporteren fikk vi Ben Thornley – som scoret i den ene finalen da «class of ’92»-laget vant FA Youth Cup, og som nå følger United-akademiet tett i sin MUTV-rolle – til å vurdere unggutta spiller for spiller.

Her finner dere Thornleys dom over keeperne og forsvarsspillerne, og under kan dere se hva han mener om resten av laget.

LES OGSÅ: Akademiveteran Tony Whelan om Isak Hansen-Aarøen: – Han har en veldig god sjanse til å komme inn på førstelaget på et eller annet tidspunkt

Manchester United v Nottingham Forest: FA Youth Cup Final
FA YOUTH CUP-VINNERE: Isak Hansen-Aarøen sammen med Ethan Ennis, Charlie McNeill, Joe Hugill og FA Youth Cup-troféet.

Av Ben Thornley, fortalt til Bjarte Valen 

Midtbanespillere:

Kobbie Mainoo:

Har hatt en fantastisk sesong. Fysisk sterk, takler, fører, og er komfortabel med ball. Et talent som har det aller meste selv om han fylte 17 så sent som i april.

Om han fortsetter denne utviklingen vil han banke på døren til første­laget om ett års tid. Enormt talent. Kan spille U18 også neste år, men det er U23 og kanskje til og med en sjanse eller to i troppen til A-laget som gjelder den kommende sesongen.   

Manchester United v Nottingham Forest: FA Youth Cup Final
KOBBIE MAINOO: Spennende midtbanespiller.

Daniel Gore:

En Salford-gutt som har overrasket positivt denne sesongen.

Utstråler lidenskap og besluttsomhet. Han mangler litt på fysikken, men tar det igjen på aggressivitet.

Jeg elsker tøffheten hans, og for Dan spiller det ingen rolle om motstanderne er større og sterkere. Han blir aldri skremt. Dan kan minne om en ung Nicky Butt. En spiller det er vanskelig å sette tilstrekkelig pris på før du spiller med ham og ser hva han gir til laget.  

dangore110522n
DAN GORE: Spilte hele FA Youth Cup-finalen på Uniteds midtbane.

Maximillian Oyedele:

Kan spille i forsvar, men har vært best som midtbanespiller og det er også her han vil utvikle seg.

Solid både med og uten ball. Solid fysisk, god med begge bein og en habil avslutter. Startet over 60 prosent av ligakampene for U18-laget denne sesongen.  

oyedele110522n
MAXI OYEDELE: Kom innpå i FA Youth Cup-finalen og utgjorde en forskjell på United-midtbanen.

Isak Hansen-Aarøen:

Isak er en smart spiller med utsøkt teknikk, han er leken i stilen og har hatt en glimrende sesong.

I motsetning til det store flertallet av lagkameratene har han fått smakebiten av førstelagsfotball med Tromsø. Det er en stor bonus i denne alderen.

Isak har to gode bein, bra tyngdepunkt og strør om seg med smarte pasninger. Har litt å gå på rent fysisk, men det vi har sett av ham denne sesongen lover meget bra.

Har allerede fått mange sjanser på U23-laget og er en spiller som fort kan bli aktuell for førstelagstroppen enten i Europa eller i ligacup kommende sesong. 

isak110522n
ISAK HANSEN-AARØEN: Får han førstelagsdebuten av Erik ten Hag?

Kantspillere/spisser:

Sam Mather:

Kreativ spiller som skaper mye. Det er alltid interessant å se hva som skjer når han går på løp med ballen.

Ikke alltid den som utfordrer mest med ball, men imponerer som tilrettelegger og målscorer.

hannibalmather110522
SAM MATHER: Her sammen med Hannibal Mejbri etter FA Youth Cup-finalen.

Alejandro Garnacho:

Om det er én spiller som oppsummerer den positive sesongen for U18-laget er det nettopp Garnacho. A-lagsdebut, tatt ut i den argentinske landslagstroppen, årets akademispiller i United og matchvinner i FA Youth Cup-finalen.

Likevel har vi bare sett begynnelsen. Garnacho er rask, god til å utfordre, tobeint og aggressiv. Han er et mareritt for forsvarerne siden han er uforutsigbar og en eminent avslutter. Kommer til å spille mye for U23-laget neste sesong, og kanskje også på A-laget. Er god nok til å være i stallen på førstelaget og vil få flere sjanser.  

garnachojubel110522
ALEJANDRO GARNACHO: Scoret to mål i FA Youth Cup-finalen.

Charlie McNeill:

Særdeles giftig og smart måltyv. Kan avslutte med begge bein, og trenger ikke mye rom for å avslutte.

Har en utrolig imponerende statistikk på akademinivå og har vist gjennom hele sesongen at han er en spiss du kan stole på. God til å true bakrom og dyktig til å finne åpninger mot etablert forsvar. En det er lov å knytte store forventninger til. Manchester-gutten har allerede fått sjansen på U21- og U23-laget.  

mcneill110522m
CHARLIE MCNEILL: Lokal spiss med nese for mål.

Joe Hugill:

En litt annen spisstype enn McNeill. Fysisk sterkere og god til å holde på ballen. Litt bak McNeill i køen akkurat nå, men har også vist seg som en målfarlig spiss.

Har vist seg som en effektiv målscorer for U23-laget også, men et par skader ødela litt for ham denne sesongen. Har en viktig preseason foran seg. 

Ethan Ennis:

Har for alvor vist seg frem etter overgangen fra Liverpools akademi, og avsluttet sesongen sterkt med en rekke med ni mål på ti kamper.

Leverer når han får sjansen, men det er ikke enkelt å konkurrere mot McNeill og Hugill. God og treffsikker når han avslutter fra distanse.  

ennishugill110522p
ETHAN ENNIS OG JOE HUGILL: Ingen av dem var blant spillerne som var viktigst i FA Youth Cup for United, men begge hadde en svært god vår for United likevel.

Manni Norkett:

Nok en bra spiss som har fått sjanser på U23-laget også. At han ikke engang var på benken i FA Youth Cup-finalen sier mye om styrken til denne stallen i angrep.

En god spiss som kan endre kampbildet når han kommer inn fra benk.  

norkett110522b
MANNI NORKETT: Kom ikke med i Uniteds finaletropp, men var jublende glad for seieren likevel.

Av spillere vi ikke snakket med Ben Thornley om, så var Omari Forson også på banen for United i FA Youth Cup denne sesongen. Han var ubenyttet reserve i finalen.

Powered by Labrador CMS