– Jeg elsker United og ser fortsatt hver eneste kamp

Adnan Januzaj har fortsatt sterke følelser for klubben han forlot i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Det begynner å bli en stund siden, men en gang var det Januzaj som var fremtiden på Old Trafford.

Belgieren var i førstelagstroppen for første gang i Sir Alex Fergusons aller siste kamp som trener, 5-5-dramaet mot West Brom.

Kantspilleren nøt tillit hos David Moyes, mens Louis van Gaal og José Mourinho sendte Januzaj bort, først på utlån, deretter på permanent overgang til Real Sociedad.

26-åringen forteller selv at Ferguson var den som var flinkest til å pushe ham og den som trodde mest på ham. Dermed var det tungt at skotten ga seg akkurat idet karrieren på Old Trafford var i ferd med å begynne.

– Da han forlot klubben, var jeg veldig lei meg, fordi jeg trodde at hvis han fortsatt var der, ville jeg også være der. Men til syvende og sist, tar fotballen deg med andre steder, sier Januzaj i et intervju publisert på UEFAs nettsider.

FEMÅRSKONTRAKT: Adnan Januzaj hadde tilsynelatende en lys fremtid i United da han signerte ny kontrakt med klubben i 2013.

– Elsker United

Til tross for at han ble veid og funnet for lett av United, har belgieren ingen bitre følelser mot sin tidligere arbeidsgiver.

Tvert imot.

– Jeg elsker United. Det er favorittklubben min. Jeg ser fortsatt hver eneste kamp, fordi jeg elsker klubben.

Nå venter altså et dobbeltoppgjør mot gamleklubben. Januzaj forteller at det var en «rar følelse» å innse at han skulle spille tilbake til gamle trakter for å spille fotball igjen.

Likevel vil han ikke vise gamle lagkamerater noen nåde når de møtes torsdag kveld.

– Men når alt kommer til alt, vil jeg spille mot dem og prøve å slå dem, for å vise dem hva de går glipp av og alt det der.

SJEFEN: Adnan Januzaj krysser nok fingrene for at Imanol Alguacil velger ham til sin startellever torsdag kveld.

Men først må han må grønt lys av Imanol Alguancil. Den baskiske treneren vil ikke love Januzaj spilletid på sin pressekonferanse før kampen.

– Vi får se om han spiller eller ikke i morgen. «Janu» er del av stallen, han er i god form og han gleder seg. Han ivrer etter å spille i morgen, forteller 49-åringen og legger til at Januzajs iver kommer på grunn av kampens viktighet for Real Sociedad og ikke nødvendigvis fordi den er mot United.

– Slår vi United, har vi stor sjanse til å vinne turneringen

Den spanske treneren sier at det aller viktigste for ham er at Real Sociedad kommer seg helskinnet gjennom det første av to oppgjør.

Jeg vil at mitt lag skal være levende etter den første kampen, sier han.

Skulle baskerne lykkes i det, og dermed avansere etter returoppgjøret på Old Trafford, tror Januzaj at han og lagkameratene kan gå hele veien i turneringen.

Slår vi United, tror jeg vi har en større sjanse, kanskje den beste sjansen til å vinne Europa League. For min del er United den tøffeste motstanderen man kan få i Europa League, sier han og fortsetter:

– Vi har mye igjen å vise folk.

TORSDAGENS MOTSTANDER: Skal United komme seg videre i europaligaen må Real Sociedad, anført av Mikel Oyarzabal og Alexander Isak, slås.

Uansett utfall torsdag kveld, venter altså et returoppgjør på Englands største klubbstadium, Drømmenes Teater.

Det tror Januzaj kommer til å bli en stor opplevelse, både for ham og resten av laget.

Jeg er sikker på at for de andre unge gutta som spiller i Real Sociedad, kommer til å synes at det er en drøm å spille på Old Trafford. Det kommer nok til å bli en av de største kampene i karrierene deres, så jeg tror det kommer til å bli fantastisk for alle.

Powered by Labrador CMS