Bekreftet: Murtough ferdig i United

Publisert Sist oppdatert

Manchester United bekrefter tirsdag ettermiddag at John Murtough takker for seg som fotballdirektør i klubben.

Partene skal sammen ha blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.

– Vi ønsker å takke John for sin lojale tjeneste over mange år, og for hans støtte og integritet i denne overgangsperioden. Han drar med våre beste ønsker for framtiden, sier Sir Jim Ratcliffe.

Murtough ble hentet til Manchester United allerede i november i 2013, og i mars 2021 ble han presentert som klubbens nye fotballdirektør.

Med Ratcliffe og INEOS som kom inn i vinter har det imidlertid vært ventet endringer rundt Murtoughs rolle.

– Etter 11 år med utrettelig arbeid for klubben, har John blitt enige med oss om at tidspunktet nå er riktig for å tre til side og la den nye lederskapsstrukturen komme på plass, sier Joel Glazer.

– Han vil alltid være ønsket tilbake til Manchester United som en venn av klubben, fortsetter han.

John Murtough da han ble presentert som ny fotballdirektør i 2021, ved siden av Darren Fletcher som samtidig fikk rollen som teknisk direktør. Sistnevnte ventes å få en ny stillingstittel fremover.

Før Murtough, som er fra Liverpool, ble ansatt som fotballdirektør, hadde han allerede lenge vært sentral i spillerrekrutteringen til klubben.

Han ble hentet til Manchester United av David Moyes i 2013. De to kjente hverandre godt fra tiden de jobbet sammen i Everton, og Murtough hadde også jobbet for Premier League som sjef for spillerutvikling og jobbet med spillerutvikling i akademiene hos flere klubber før det.

Da Moyes fikk sparken våren 2014, forlot også de fleste i støtteapparatet hans United, inkludert assistenten Steve Round, og trenerne Jim Lumsden og noe senere Chris Woods.

Murtough ble imidlertid værende, og etter hvert forfremmet til utviklingssjef, før han de siste årene altså har figurert som fotballdirektør.

Powered by Labrador CMS