SKOTTLAND – ENGLAND 2-2:

Chris Smalling og Marcus Rashford fikk tillit fra start da England møtte sine skotske rivaler i VM-kvalifiseringskamp lørdag.

Det ble ingen god kveld, verken for Rashford eller England.

Men det som så ut til å bli tap ble til ett poeng etter en vanvittig avslutning.

Alex Oxlade Chamberlain ga nemlig England 1-0, men to frispark ved Celtics Leigh Griffiths, snudde kampen i 87. og 89. minutt. England var på vei mot tap, før Harry Kane reddet 2-2 og poeng på overtid.

Saken fortsetter under videoene av tre av målene i kampen.

Englands 1-0-scoring:

Skottlands 2-1-mål mot England:

Harry Kanes 2-2-mål mot Skottland:

Rashford byttet ut

England stilte med kvartetten Rashford, Alli, Lallana og Kane lengst frem, med Rashford på høyresiden. De var også best fra starten av. Alli var aktiv, Lallana skaffet seg ofte rom, mens Kane var relativt usynlig og Rashford dessverre fikk lite til.

Han hadde en målsjanse, etter en halvtime, men skuddet ble slått til corner av keeper. Resten av omgangen var preget av altfor mange gale valg, eller at han gikk seg fast i en motspiller.

Etter pause yppet skottene seg litt mer før England tok ledelsen, men Rashford klarte ikke å gjøre noe mer ut av seg. Det var derfor ikke overraskende at han ble tatt av banen etter 65 minutter.

Fem minutter senere sørget Rashfords innbytter, Alex Oxlade-Chamberlain for 1-0. Han tråklet seg inn i feltet, og skjøt presset over skottenes keeper.

Det gikk mot en fortjent engelsk seier på en dårlig dag.

Men så snudde alt.

To ganger.

Tre minutter før slutt fikk skottene nemlig frispark på 20 meter. Det skrudde Griffiths i hjørnet.

To minutter etter fikk de et nytt frispark, noen meter lenger fra. Griffiths skjøt igjen, i motsatt hjørne, og igjen lurte han ballen inn bak Joe Hart.

England var på vei mot sitt første tap i en EM- eller VM-kvalifiseringskamp siden 2009, men så reddet kaptein Harry Kane altså poeng på overtid.

Greit for Smalling

Chris Smalling hadde en bedre dag på jobben enn Rashford, men ble sjelden satt på prøve, og leverte solid nok i det oppbyggende spillet. Greit, men det er vanskelig å si mer ettersom England, med unntak av de to sene frisparkene, stort sett hadde full kontroll.

Phil Jones og Jesse Lingard ble sittende på benken kampen gjennom.

England har nå spilt 35 kvalifiseringskamper til EM eller VM uten tap.

England holder dermed stø kurs mot VM i Russland neste sommer. De står med 14 av 18 mulige poeng i kvalifiseringen, og har tre poeng å gå på ned til Slovenia på 2. plass, mens Slovakia og Skottland følger deretter.

Rashford, Smalling, Jones og Lingard må gjennom en kamp til før fotballferien. Neste kamp ut er nemlig en vennskapskamp mot Paul Pogba og Frankrike tirsdag kveld.

Englands startlag: Hart, Walker, Bertrand, Dier, Cahill, Smalling, Rashford, Livermore, Kane, Dele, Lallana
Benken: Trippier, Forster, Lingard, Gibson, Stones, Jones, Defoe, Sterling, Oxlade-Chamberlain, Cresswell, Heaton, Butland.