Tidenes yngste

Marcus Rashford er den yngste United-spilleren som noen gang har scoret mot Manchester City i Premier League.

Du husker kanskje da en purung Wayne Rooney scoret det første målet i 2-0-seieren mot Manchester City på, den gang, City of Manchester Stadium?

Kanskje ikke. Han ble hvertfall da tidenens yngste United-spiller til å score mot City som 19 år og 112 dager.

Den rekorden er nå ikke lenger gjeldende. Da Marcus Rashford scoret 1-0-scoringen mot City på Etihad søndag, som 18 år og 144 dager gammel, ble han tidenes yngste.

PS: Ryan Giggs scoret mot City som 17-åring i mai 1991 – men det var før det het Premier League.

1. 2016: Marcus Rashford, 18 år og 144 dager: Etter å ha fått sitt lille gjennombrudd ved åmarcus rashford manchester city score to mål mot Midtjylland i Europa League for en knapp måned siden, fulgte unggutten opp med to mål mot Arsenal bare dager senere. Siden hadde ikke Rashford scoret – men den unge spissen dukket nok en gang opp for rødtrøyene da de trengte ham som mest, og ble like greit tidenes yngste United-spiller som scoret mot City søndag.
  2. 2005: Wayne Rooney, 19 år og 112 dager: Han hadde noen måneder i forveien, nærmere bestemt 28. september, blitt tidenes yngste til å score et hat-trick i Champions League, da han serverte tre mål og én målgivende mot Fenerbahce i gruppespillet. Mot City i februar, samme sesong, scoret han 1-0-målet mot City i en kamp som til slutt endte 2-0.
  3. 1995: Paul Scholes, 20 år og 332 dager: Litt eldre enn både Rashford og Rooney skrev den lille magikeren seg inn i historiebøkene da han etter bare fire minutter spilt sendte United i ledelsen mot byrivalen som etter åtte serierunder lå helt nederst på tabellen. Det ble bare scoret ett mål og Scholes kunne gå av banen som matchvinner.20060820fulham_ronaldo
  4. 2006: Cristiano Ronaldo, 21 år og 307 dager: Regnet som én av de beste Manchester United-spillerne noensinne, spilte Cristiano Ronaldo på Old Trafford fra 2003-2009. Portugiseren gjorde seg bemerket med både finter, scoringer og pasninger som blåste folk av banen – men han ble også den neste yngste United-spilleren som scoret mot City da han satte inn 3-1 mot blåtrøyene knappe ti minutter før slutt i 2006.
  5. 1993: Roy Keane, 22 år og 89 dager: Et av tidenes comeback av Manchester Unied i Premier League sørget Eric Cantona og Roy Keane for. City hadde scoret to tidlige mål og lagene gikk til pause med 2-0 til blåtrøyene. Etter syv minutter av andreomgangen scoret Cantona reduseringsmålet før han utlignet 25 minutter senere. Med tre minutter igjen å spille, avgjorde Keane kampen og ble tidenes yngste United-spiller som scoret mot City.Ryan Giggs of Manchester United
  6. 1996, Ryan Giggs, 22 år og 89 dager: En stor spiller i ordets rette forstand som står med en rekke recorder for Manchester United. I 1996 avgjorde han derbyet mot City som til slutt endte med 3-2 til rødtrøyene. Uwe Rösler hadde scoret 2-2-målet bare seks minutter i forkant, så waliserens avgjørende scoring ble naturligvis verdsatt i bortesvingen på Maine Road.