Seier til U18 mot Bolton

Etter to strake tap slo United tilbake og vant 2-1 etter scoringer av Mats Møller Dæhli og Sam Byrne.

Paul McGuinness’ gutter kvalifiserte seg før nyttår til Elitegruppen etter å ha kommet på andreplass i sin avdeling i Barclays U 18 Premier League i høst. Etter sju poeng på de tre første kampene i Elitegruppen har det imidlertid gått tyngre for United, og det hadde blitt tap mot Southampton og Crystal Palace de to seneste kampene før helgens dyst.

For å henge med i toppen av tabellen var United avhengige av å ta alle poengene lørdag formiddag. At det var nettopp Bolton som kom på besøk virket i så måte være en fordel – gjestene stod nemlig med null poeng på sine fire spilte kamper i Elitegruppen.

Seier tross varierende kvalitet

Selv om Bolton har slitt med poengfangsten etter nyttår, viste de utover i kampen mot United at de har sitt å fare med. United tok en tidlig ledelse ved 18-årsjubilant Mats Møller Dæhli, men etter å ha dominert den første halvtimen kom Bolton stadig mer inn i kampen, og viste seg sterke, spesielt på dødballer.

Med en halvtime igjen å spille fikk Bolton også lønn for innsatsen da Saul Hamer satte inn 1-1 for gjestene etter en retur fra Joel Pereira. Bolton hadde da vært det beste laget i en lengre periode, og utkliningsmålet var ikke ufortjent.

Etter utlikningsmålet virket United til å våkne til liv igjen. De røde fikk fart på ballen, bevegelsene satt bedre og det ble produsert flere gode sjanser. Sam Byrne hadde flere gode forsøk, og etter 81 minutters spill fikk spissen endelig uttelling etter å ha driblet seg fri inne i Boltons 16-meter.

Etter Byrnes mål kontrollerte United kampen de siste minuttene, og vertene kunne dermed ta sin første seier siden 9. februar.Neste oppgave for Uniteds U 18-lag er lørdag 9. mars når Everton venter på bortebane.

I tillegg til Mats Møller Dæhli, som fylte 18 år lørdag, hadde også Paul McGuinness (47) bursdag. Ingen dårlig bursdagsgave med tre poeng i sekken. Møller Dæhli spilte forøvrig en meget god kamp for United på venstrekanten, og var arkitekten bak mye av det United foretok seg i tillegg til å notere seg for scoring selv. Verdt å nevne er også at keeper Joel Pereira debuterte for U 18 mot Bolton.

Uniteds U 16-lag slo Bolton 3-0 på banen ved siden av U 18-kampen.

Les mer:

KAMPFAKTA:

Manchester United U18 – Bolton U18 2-1 (1-1)

1-0 Møller Dæhli (6)1-1 Hamer (57) 2-1 Bailey (selvmål, 81) Tid: Lørdag 2. mars klokken 12.00 (skandinavisk tid).Sted: Trafford Training Centre, Carrington.Turnering: Elitegruppen, U 18 Premier League. Runde 6.

United (4-1: Joel Pereira – Liam Grimshaw, Declan Dalley (Andreas Pereira 79), Ryan McConnell, Callum Evans, – James Weir, Ben Pearson, Jack Rudge, Mats Møller Dæhli – Jack Barmby – Sam Byrne.

Benk: Pierluigi Gollini, Matthew Willock, Josh Harrop, Ashley Fletcher.

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang.

6. min: 1-0 UNITED! Mats Møller Dæhli markerer bursdagen på glimrende vis! james Weir fosser nedover høyrekanten, drar seg inn i feltet og spiller ballen ut til Møller Dæhli. Nordmannen avslutter på første touch, og setter ballen enkelt opp i vinkelen fra 10-12 meters hold. Flott angrepsspill!

20. min: United har kommet klart best i gang på Carrington, og Bolton ser ut til å slite med å henge med når United setter fart på ballen. Allikevel ikke andre store sjanser i kampen enn den som førte til målet.

26. min: Boltons første forsøk. Høyreback Jordan Hendrie fyrer av fra spiss vinkel, men skuddet går utenfor lengste stolpe. Halvjsanse.

42. min: Kjempesjanse for Bolton etter corner! En Bolton.spiller kommer på bakre stolpe, får hodet på ballen og stanger den via bakken, Joel Pereiras arm og i tverrligger før den går ut til ny corner. Den andre corneren ender med en heading like utenfor. Nesten for gjestene!

43. min: Nok en gang skaper Bolton farligheter på corner.Boltons U 18-lag virker, akkurat som førstelaget deres har vært i en årrekke, tunge på dødballer.

PAUSE: United har vært det beste laget på Carrington i første omgang, men har slitt med å skape de helt store sjansene. Bolton viste mot slutten av omgangen at de er farlige på dødballer, og så lenge stillingen kun er 1-0 lever kampen i beste velgående. Mats Møller Dæhlis mål er forskjellen på lagene sålangt.

ANDRE OMGANG:

46. min: United sparker igang andre halvdel av kampen.

52. min: Elliott Newby går på et sugende løp fra egen halvdel, og forsøker seg med skuddfoten fra 25 meter. Skuddet går imidlertid et par meter utenfor Pereiras mål.

53. min: Godt United-spill gjør at Sam Byrne får muligheten alene med keeper. Byrne forsøker seg på halv volley fra spiss vinkel, men skuddet går til side for mål.

56. min: Declan Dalley pådrar seg et gult kort etter en tøff takling.

57, min: 1-1 BOLTON! Saul Hamer utlikner på en retur! United har gitt fra seg noe av initiativet i kampen, og Bolton har kommet stadig oftere på visitt i Uniteds boks og skapt farligheter. Ikke ufortjent at Bolton får målet sitt.

59. min: Gigantisk sjanse for Untied! Sam Byrne treffer stolpen fra spiss vinkel, og returen havner hos en umarkert Ryan McConnell på to meters hold. McConnell greier dessverre ikke å stokke beina, og skuddet går over mål. Utrolig mulighet!

68. min: Frispark i farlig posisjon for Bolton etter at Declan Dalley handser på egen 16-meterstrek. Skuddforsøket går høyt over.

75. min: Nok en stor sjanse for United! Innlegg fra venstrekanten treffer Sam Byrne, og spissen får til en god heading mot korthjørnet. Keeper er med på notene, og får slått ballen mesterlig unna.

78. min: Byrne er frempå etter innlegg igjen, men denne gang går headingen over. Kan Byrne få uttelling mot slutten? Lukter mål av Byrne i dag.

79. min: Bytte Bolton: Aaron Knight kommer inn for Elliott Newby. Bytte United: Andreas Pereira kommer inn for Declan Dalley.

81. min: 2-1 UNITED! Selvmål av Bailey! Sam Byrne dribler seg fri inne i feltet og avslutter mot lengste hjørne. Ballen går via en Bolton-forsvarer Bailey og i nota!

SLUTT: Manchester United kontrollerer kampen de siste miunuttene, og det ender dermed 2-1 på Carrington. United står dermed med 10 poeng etter seks kamper, mens Bolton fortsatt står med null. United var best første og siste halvtime, mens Bolton var best i perioden i mellom. Alt i alt en fortjent seier for vertene, og Mats Møller Dæhli og Sam Byrne er av spillerne som fortjener et ekstra klapp på skuldra etter lørdagens kamp.