ken2

Neste år skal United spille Premier League her

Publisert Sist oppdatert

Luton Town blir det siste laget i Premier League neste år. Det ble klart etter at de slo Coventry 7-6 etter straffer i play off-finalen på Wembley lørdag kveld.

Det betød samtidig en nedtur for tidligere United-spiller Mark Robins, som er Coventry-manager.

Det betyr også at United skal spille Premier League på Kenilworth Road neste sesong, en stadion som nå har en kapasitet på 10.240 tilskuere. Det har Luton-eierne bekreftet, selv om de må oppruste for cirka 10 millioner pund. På sikt er målet selvsagt også en ny stadion, som det lenge har blitt snakket om.

ken1

Luton spilte på nivå fire i England senest i 2017/18-sesongen, og de var på nivå fem i 2013/14. De slo Amad Diallos Sunderland i play off-semifinalen, men ble nummer tre i Championship – fem poeng foran neste lag. Sånn sett fortjente de opprykket.

Det sies gjerne at seieren i play off-finalen er verdt 170 millioner pund, og de to andre opprykkslagene denne sesongen er Burnley og Sheffield United.

United slo Luton 3-0 borte i ligacupen i 2020, mens forrige ligakamp mellom lagene var et 1-1-oppgjør på Kenilworth Road 18. april 1992.

Powered by Labrador CMS