Tap for Wolfsburg

SPIONØYNE PÅ CL-RIVALENE: De grønne ble snytt for poeng langt inne på overtid.

Mens United ble holdt til 0-0 av West Ham, måtte altså tirsdagens Champions League-motstander døyve et surt nederlag, og det hjemme på eget gress.

wolfsburg_100x100Wolfsburg 1-2 Borussia Dortmund

Borussia Dortmund, med Adnan Januzaj på benken gjennom hele oppgjøret, innledet sterk og tok en fortjent ledelse ved Marco Reus etter vel en halvtimes spill på Volkswagen Arena. Deretter så de gule og svarte lenge ut til å ville stikke av med alle poengene, men først og fremst takket være sin keeper, Roman Bürki.
Han dro frem en rekke fremragende redninger da Wolfsburg presset hardt på i 2. omgang, og holdt dermed laget sitt inne i kampen. Da kampuret passerte 90 minutter sto det fortsatt 1-0 til gjestene.

Men så ble vertene tildelt straffespark, og da kunne ikke Bürki lenger hjelpe sine lagkamerater. Ricardo Rodriguez var iskald fra 11-meteren, og Wolfsburg så ut til å ha sikret seg det ene poenget laget, på bakgrunn av 2. omgangen, så avgjort hadde gjort seg fortjent til.

Det var bare det at Dortmund-innbytter og ex-Red Shinji Kagawa slett ikke var interessert i å dra hjem igjen med poengdeling. Like før dommeren skulle blåse av oppgjøret, dukket den 26 år gamle japaneren opp foran vertenes mål og videreekspederte en flott pasning fra armeneren Henrikh Mkhitaryan.

Wolfsburgs lag: Bengalino – Vierinha, Naldo, Klose, Rodriguez – Caligiuri (Träsch, 57.), Guilavogui (Dost, 46.), Arnald, Draxler – Kruse, Schhürrle.

VfL Wolfsburg v Borussia Dortmund - Bundesliga
Matchvinner SHINJI KAGAWA (han ligger inni der et sted)

cska_moskva_100x100Amkar Perm 2-0 CSKA Moskva

Siden Uniteds videre Champions League-skjebne langt på vei ligger i CSKA Moskvas hender, kan det være greit å vite at russerne i det minste går uthvilte til tirsdagens bortemøte med PSV Eindhoven. Deri ligger trolig det eneste håpet om hjelp derfra.
Lederlaget i russisk Premier Liga spilte allerede på torsdag, og det gikk like elendig som det har pleid å gå i den senere tid.
Faktum er nemlig at nederlaget mot Amkar var Moskva-klubbens sjette på syv kamper(!). Tapsrekken ble innledet på Old Trafford den 3. november, og siden har tilværelsen vært trøstesløs for Leonid Slutskys mannskap. Utrolig nok har ikke elendigheten rokket ved klubbens lederposisjon i Russland – ennå. Etter 18 ligarunder er imidlertid forspranget til Rostov på andreplass redusert til bare tre poeng.

psv_eindhoven_100x100Vitesse 0-1 PSV Eindhoven

Seieren satt langt inne – uhyre langt inne, for det var bare ett minutt igjen på kampuret da det endelig lyktes PSV å finne veien forbi Vitesse-keeperen.
Dermed er avstanden opp til toerne Feyenoord og lederlaget Ajax fortsatt henholdsvis ett og fire poeng.

PSV tar altså imot CSKA Moskva på Philips Stadion tirsdag klokken 20.45.