Sterk borteseier i Tyskland

Michael Owen gjorde hattrick og sikret gruppeseier for et reservepreget United mot Wolfsburg.

Publisert Sist oppdatert

Wolfsburg 3-1 (1-0)

08.12.2009 20:45

Turnering: CL
Bane: Wolfsburg Arena
Tilskuere: 29.000

Målscorere:
Fotball1-0 Owen (Nani) (44)
Fotball1-1 Dzeko (56)
Fotball2-1 Owen (Obertan) (83)
Fotball3-1 Owen (Obertan) (90+1)

Kort:

 

Det var vertene som spillemessig kom best i gang. United avventet og lot vertene komme til et par innlegg som begge ble for høye. Med såpass mange som spilte på uvant plass i forsvarsfireren var det nok bevisst å forsøke å ri av innledningsvis.

Wolfsburg snytt for straffe

Tolv minutter ut i kampen blir midtstopper Carrick utfordret og tvunget til å takle Hasebe inne i eget felt. Det ble en felling, men dommeren mente Carrick var på ball og ga corner. Reprisene viste at det skulle vært straffe til hjemmelaget.

United gikk en del i offside i begynnelsen, men første United-mulighet kom etter et kvarter da skuddvillige Gibson prøvde seg, men skuddet går utenfor.

To store sjanser for hjemmelaget

Frem mot halvspilt første omgang kommer hjemmelaget til to store sjanser, begge på headinger. Først får Barzagli stå helt umarkert på fem meter på en corner, men header over. Et par minutter senere er det Misimovic som header over etter innlegg fra høyre.

Annullert scoring

I det halvtimen passeres setter Welbeck ballen i mål etter et flott angrep med veldig mange trekk i laget. Det er Anderson som spiller Welbeck fri, men han er dessverre noen centimeter offside.

Owen gjør mål rett før pause

Trolig ga ”scoringen” United selvtillit. De tok over initiativet i kampen, og anført Scholes som ballsentral fikk United kampen inn i sitt spor. Og det var nettopp Scholes som var arkitekten bak ledermålet etter 44 minutter. Han slo en av sine mange presise langpasninger ut til Nani på venstre. Portugiseren legger flott inn til Owen som på beste målscorervis header ballen ned i hjørnet bak en sjanseløs keeper.

Wolfsburg kjører på i andre omgang

I pausen fikk nok hjemmelaget vite at CSKA ledet i Tyrkia i den andre kampen i gruppen. Med det resultatet måtte Wolfsburg vinne for å komme videre. Og det var et langt mer aggressivt hjemmelag som entret banen i andre omgang.

Dzeko utlikner

Etter bare ti minutter får de også sin utlikning da venstreback, Schäfer slår et flott innlegg som Dzeko stanger i mål. Scoringen tenner publikum også, og hjemmelaget tar fullstendig føringen i kampen. Dzeko og Misimovic har et par brukbare forsøk, men Kusczcak står godt i målet.

Det er lengre mellom hvert gode United angrep, og Paul Scholes får ikke så god tid og plass som før hvilen. Men United er gode til å ri av stormen. De er meget tålmodige og forsvarer seg godt selv om de kun har Evra på banen av de som normalt er forsvarsspillere!

Rom for kontringer

Etter hvert som Wolfsburg måtte sende flere folk frem, og ta større sjanser, så åpnet det seg muligheter på kontringer. Og sju minutter før fulltid tar Evra et raskt innkast til Obertan. Han dribler av tre mann og slår inn til Owen som enkelt triller inne sitt andre for kvelden.

Drama på overtid

På overtid tar det helt av. Først bommer Riehter på ballen for åpent mål, og United kontrer på ny. Fletcher spiller til Obertan som slipper ballen videre til Owen som spinner av gårde fra midtlinjen. Alene med keeper lobber han ballen over keeper og setter spikeren i kista.

Med det resultatet tar et reservepreget United sin tredje borteseier og vinner gruppa.

Wolfsburg: Benaglio – Riether, Costa, Barzagli, Schäfer – Hasebe (Ziani 72. min), Josue, Gentner – Misimovic – Grafite (Dejagah 72. min), Dzeko

Ubenyttede reserver: Lenz, Simunek, Johnson, Madlung, Pekarik

Dommer: Kuipers (Nederland)

 

Her kan du gjenoppleve LIVE-oppdateringen:

 

 

Powered by Labrador CMS