Angriper agenten til Brown

Kontraktsforhandlingene mellom Wes Brown og United har brutt sammen. Fredag legger Sir Alex Ferguson all skyld på spilleren og spillerens agent. Skotten er mildt sagt forbauset over oppførselen Brown og agenten har vist etter nyttår.

Publisert Sist oppdatert

Wes Brown er inne i en av sine beste United-sesonger noensinne. Med en langtidsskadet Gary Neville har Brown spilt mer eller mindre fast hele sesongen. Det solide backspillet til Manchester-gutten har på ny gitt muligheter på Englands landslag. Men noen ny kontrakt vil ikke Brown underskrive. Forsvarsspilleren og hans agent ønsker en kraftig lønnsforhøyelse. United er kun villig til å gi Brown en moderat økning i grunnlønna.

Should I stay or should I go?

Wes Brown har innsett at han aldri vil bli lønnet på samme nivå som de største stjernene (Rio Ferdinand, Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney). Striden mellom klubb og spiller står nå om hvorvidt Brown fortjener å tjene best blant de nest beste. Anført av agenten sin krever Brown at han tar steget helt opp på lønnsstigens nivå to. Browns nåværende kontrakt går ut til sommeren. Fra klubbhold meldes det om at Brown har fått sitt siste tilbud. Neste utspill må komme fra Brown-leiren.

Sir Alex Ferguson er tydelig misfornøyd og frustrert over situasjonen. "Det er stillstand i forhandlingene. Alt er opp til dem nå. Klubben har kommet med sitt siste tilbud. Vi hadde ikke gitt dette tilbudet om vi ikke hadde hatt troen på spilleren. Han har hatt en fantastisk sesong i fraværet til Gary Neville. Vi er godt fornøyde med spillet hans. Det er svært frustrerende å se at dagens spillere blir kontrollert av agentene sine. Rett og slett deprimerende", uttaler skotten.

Skal en tro ryktene driver flere i United-troppen heftig lobbyvirksomhet for å få Brown til å bli i United. Ferguson håper derfor at Brown tar hintet før det er for sent. "Wes har vært hos oss siden han var 12 år. Det ser ikke ut til at klubbtilhørighet betyr noe lenger. I dag er det slik at agentene lever livet for klientene sine. Hvis spillerne aksepterer dette får man situasjoner som denne. Wes er klar over dette. De andre spillerne har også fortalt ham hvor landet ligger", avslutter Ferguson.

Det bør her nevnes at Roy Carroll brukte en lignende "dra ut forhandlingene lengst mulig"-taktikk i 2005. Resultatet ble at United trakk tilbake kontraktsforslaget fullstendig og slapp keeperen på free transfer. Etter dette har Carroll spilt for henholdsvis West Ham og Derby. Som et annet apropos kan det legges til at United i disse dager aes til flere spennende backtyper. Både Jose Bosingwa (Porto) og Philipp Lahm (Bayern München) har blitt koblet til United de siste ukene.

Kilde: MEN

Powered by Labrador CMS