– Overgangen kollapset nesten på grunn av sent Palace-krav

Aaron Wan-Bissaka var ventet å bekreftes til United i løpet av fredagen, men foreløpig venter vi fortsatt på bekreftelsen.

Publisert Sist oppdatert

Aaron Wan-Bissaka var først ventet å bli presentert torsdag. Så trodde vi at det kom til å skje fredag. Ingen av delene skjedde.

Ifølge The Suns United-korrespondent, og andre som f.eks. BBCs David Ornstein, kan deler av utsettelsen forklares med at Crystal Palace i siste liten krevde en videresalgsklausul på 10%. United hadde tidligere stått fast på at de ville betale £45 millioner, med £5 millioner i eventuelle bonuser, men de gikk motvillig med på det for å redde avtalen. Ornstein skriver at videresalgsklausulen slår inn hvis Wan-Bissaka selges videre for mer enn totalsummen fra denne avtalen.

 

United hadde allerede planlagt annonsering torsdag fordi de trodde avtalen var i boks. Det ble utsatt til fredag, men fortsatt kom ikke bekreftelsen.

Det er uansett ingen informasjon i saken som tyder på at overgangen nå skal stå i fare. Det finnes også bilder og video av både Wan-Bissaka og hans familie på Old Trafford, og som blant skal vise at han signerer. Annonseringen er neppe veldig langt unna.


Oppdateringer fra onsdag, torsdag og fredag:

Han kommer til å bli tidenes femte dyreste United-spiller, Aaron Wan-Bissaka.

Den 21 år gamle høyrebacken ankom Manchester onsdag kveld i et privatfly, og skal ha brukt deler av kvelden på røntgenundersøkelser før han sjekket inn på Lowry-hotellet.

FAKSIMILE FRA THE SUN: Aaron Wan-Bissaka på Lowry-hotellet.

Så er det meningen at han skal gjennomføre resten av legesjekken torsdag – før han til slutt også skriver under på United-kontrakten og så reiser på en liten sommerferie.

Det er kommet bilder av spilleren på vei inn på Uniteds treningsanlegg, Carrington, torsdag.

Spørsmålet er hvor lang tid det hele tar, og når United offentliggjør overgangen.

Ifølge engelsk presse skriver Wan-Bissaka trolig under på en seksårskontrakt (5+1), noe som er en like lang kontrakt som United akkurat også ga til Daniel James, sommerens første kjøp.

Det betyr at United vil ha kontroll på Wan-Bissaka frem til 2025.

De første fem årene er obligatoriske, men så skal det altså også være en klausul på ytterligere ett år – om United ønsker å utløse den når vi kommer til våren 2024.

Engelsk presse er også samstemte i at United-kontrakten blir på cirka 80.000 pund i uka – åtte ganger så mye som han hadde i Crystal Palace.

Torsdag kveld kom meldingene om at overgangen ser ut til å bekreftes i løpet av fredagen, og ti på halv sju på fredagskvelden skrev Kaveh Solhekol og Sky-kollega Jim White at Wan-Bissaka har signert. Den medisinske testen skal ha vært problemfri.

Avbildet i United-trøye

Fredag morgen var det flere av de britiske mediene som kastet seg over to bilder av høyrebacken som er blitt lekket. Ett av bildene er av spilleren i fullt utstyr.

– Kanskje verdens beste klubb

Få vet bedre enn Wayne Rooney hvordan det er å spille for United, og hvordan det er å komme til United med store forventninger knyttet til seg.

Etter at han selv hadde scoret fra egen banehalvdel for sitt DC United i natt, hadde United-legenden følgende råd til Wan-Bissaka.

– Kos deg. Spill uten frykt. United er en fantastisk klubb – én av, om ikke den aller beste i hele verden. Du må omfavne det og ta til deg kulturen i klubben. Lær deg historien og gi ditt aller beste, men jeg er sikker på at trenerne vil fortelle ham alt dette.

United.no oppdaterer selvsagt så fort noe skjer.

Les også: Slik utviklet Wan-Bissaka-saken seg onsdag

Powered by Labrador CMS