Ankom Manchester – legesjekk torsdag

Aaron Wan-Bissaka ankom Manchester med privatfly onsdag kveld – klar for å gjennomføre legesjekk og fullføre United-overgangen.

Aaron Wan-Bissaka, Crystal Palace’ 21 år gamle høyreback, ser ut til å bli Uniteds andre sommerkjøp.

Onsdag ettermiddag meldte Sky Sports at spilleren er på vei til Manchester i et privatfly, og klokka 19 skandinavisk tid meldte BBCs David Ornstein, mannen som var først ute med enigheten mellom klubbene, at Wan-Bissaka var i Manchester.

Han skulle gjennom noen røntgen-undersøkelser onsdag kveld, men den offisielle legesjekken – og det å signere kontrakten – gjennomføres først torsdag.

MERK: Dette er fra onsdagens utvikling med Wan-Bissaka. Her kan du lese hva som skjer torsdag.

Det sier alltid godt informerte Craig Norwood – kjent som personen som pleier å breake United-overganger.

– Klubbene ble etter en rekke møter enige om overgangssummen og klausulene tirsdag. Wan-Bissaka reiser til Manchester i kveld i forkant av en planlagt legesjekk på Carrington torsdag, skriver Norwood – som har jobbet som fotograf i United – og som er dønn pålitelig i slike saker.

Simon Peach, United-journalisten fra Press Association, skriver at Wan-Bissaka kommer til å skrive under på en kontrakt på fem pluss ett år – noe som betyr at han vil være knyttet til United frem til 2025.

Det begynte med BBC…

Men da hadde det allerede vært mange timer hvor et samlet engelsk pressekorps hadde fulgt etter BBCs David Ornstein.

Klokka 12.36 meldte nemlig han at United og Palace var blitt enige om en overgang for Aaron Wan-Bissaka.

Flere andre meldte så det samme.

Avtalen skal være verdt £50 millioner, der deler av avtalen sannsynligvis er mulige bonuser. Ifølge Simon Peach fra Press Association er det snakk om £45 millioner pluss £5 millioner i mulige bonuser. Samuel Luckhurst i lokalavisa melder det samme.

LES OGSÅ: Flere forsvarer prislappen: – Den beste avtalen de har gjort på evigheter

Palace ønsket å forhandle bort videresalgsklausulen som var en del av Wilfried Zaha-returen til Palace, men ifølge Ornstein har Palace ikke fått til det. United skal til slutt ha nektet det på grunn av at Palace fikk Zaha tilbake såpass billig (i underkant av £3,5 millioner).

Høyrebacken er nå ventet å reise nordover umiddelbart for å gjennomgå en medisinsk test, og for å signere en kontrakt verdt opp mot £80 000 i uka.

Nå melder også Sky Sports om enighet

Rett etterpå kom det litt andre beskjeder fra enkelte av de andre journalistene, uten at de helte altfor mye kaldt vann i blodet.

Sky Sports’ Kaveh Solhekol skrev at en avtale er nær, men at det ikke var enighet ennå – samtidig skrev også Sky Sports at det skal være snakk om en avtale på £45 millioner + £5 millioner i bonuser, så det var jo ikke akkurat en fullstendig kontrabeskjed.

LES OGSÅ: Wan-Bissaka inn på eksklusiv liste

Senere fulgte Solhekol opp med en ny tweet der han skrev at det er enighet mellom klubbene nå, men at det ikke er enighet om de personlige betingelsene.

 

Rob Dawson fra ESPN skrev at det er nok progresjon til at en har begynt å organisere en medisinsk test.

Football.london spekulerte onsdag ettermiddag at legesjekken kommer til å skje enten onsdag kveld eller torsdag, og at avtalen muligens offentliggjøres rett etter det.

Kanskje kan det altså skje allerede onsdag kveld – med tanke på at Wan-Bissaka skal være på vei nordover allerede nå.