Derfor ville han dra

Wayne Rooney har åpnet munnen om det som skjedde i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Det var sommerens største overgangsfarse i United.

For selv om United ble koblet hit og dit til nye spillere uten å få andre enn Marouane Fellaini i siste minutt, så var det Rooneys kobling til Chelsea og andre klubber som tok de fleste spaltemeterne.

United var imidlertid klare hele veien på at stjernespissen ikke var til salgs, og rikket seg ikke.

Belønningen har vært en motivert Rooney så langt i sesongen.

Nå snakker han om at han er fornøyd i United, men han ville i intervjuet med The Guardian ikke snakke om noe lenger enn til neste sommer.  På konkret spørsmål om han kunne tenke seg å bli i United i flere år, unngikk han å svare. Han påpekte bare at det kom til å bli flere diskusjoner mellom partene før den tid.

Manchester United Training Session

– Fortjente å spille som spiss

Selv hevder Rooney at hans egen misnøye kom som en følge av at han ble tatt bort fra sin vante spissrolle og plassert på midtbanen.

– Alle i klubben visste hvor jeg ville spille, og det var én av grunnene til at jeg var misfornøyd. Jeg ble satt på midtbanen, men jeg ønsket ikke å spille der. For meg så kom det til et punkt hvor jeg følte det var nødvendig å være litt egoistisk.

– Jeg følte faktisk at jeg gjorde det ganske så ok på midtbanen, men jeg ønsket ikke å spille der. Jeg har aldri tidligere hatt noen problemer med å bli plassert i andre posisjoner på laget, men jeg følte at jeg fortjente å spille som spiss, men det skjedde ikke. Som en konsekvens tror jeg skuffelsen påvirket spillet mitt i noen kamper. Jeg vet godt at forrige sesong ikke var min beste, men jeg ble også satt i mange ulike posisjoner. Jeg følte aldri at jeg fikk nok kamper på topp, og noen ganger, når man blir plassert i ulike roller, så er det vanskelig å tilpasse seg, sier han.

Han understreker imidlertid at han ikke snakker om Van Persies rolle, men om å være den ene av to spisser.

Det hele endte altså med Chelseas interesse og bud i sommer.

Rooney selv sa aldri et ord offentlig – siden han allerede hadde sagt alt som var nødvendig til de som trengte å vite det

– Ville vise at jeg er en toppspiller

– Alle ventet på en uttalelse fra meg, men jeg hadde snakket med de i klubben som trengte å vite noe, og visste hele tiden hva som skjedde. Jeg ville derfor ikke gå ut i pressen. Jeg ville kun fokusere på fotballen, og det er det jeg har gjort siden. Det er også det jeg vil gjøre videre.  Jeg er ikke typen som sier at «jeg vil bli» eller «jeg vil dra».  Jeg konsentrerer meg om fotballen. Så får vi se hva som skjer etter det.

– Men vil du bli her videre?

rooneyw

– David Moyes har kommet inn. Jeg får spille på topp, og jeg trives. Det betyr ikke at jeg aldri kommer til å spille på midtbanen igjen. Jeg vil alltid gjøre det jeg kan for å hjelpe laget. Kanskje, når jeg blir litt eldre og tregere, så blir det også der jeg ender.

– Men jeg har egentlig vært fornøyd i hele sommer. Det har kanskje ikke virket sånn for dere som har sett tingene fra utsiden, men jeg har faktisk vært fornøyd. Jeg har fått et nytt barn, jeg er skadefri og jeg kan spille igjen. Jeg har også vært ekstremt fokusert og jobbet hardt. Nå vil jeg vise folk at jeg er en toppspiller. Det er alt det har handlet om.

– Jeg ville vise for meg selv at jeg kunne klare å komme tilbake. Det var viktigere enn å vise andre. Jeg føler jeg har klart det. Jeg har scoret noen mål, spiller hver uke og trives.

– Alt er imidlertid litt annerledes under David Moyes. Det er et nytt trenerteam. Det er en ny type trening. Det er en annerledes stil og en annerledes måte å tenke på når det gjelder hvordan vi skal spille fotball. Treningene har faktisk vært ekstremt tøffe. Vi har løpt mye mer. Vi har løpt lenger og raskere enn før, men det har hjulpet meg. Jeg er i topp, topp form. Jeg hadde et par skader i sommer, men nå føler jeg meg i fantastisk slag, sier han.

Rooneys kontrakt går ut sommeren 2015.

Powered by Labrador CMS