– Trekk dypere, Wayne!

Tidligere Barcelona-spiller mener at Wayne Rooney trenger å omskoleres.

Publisert Sist oppdatert

Som mange andre har også den 35 år gamle Barcelona-legenden fått med seg Wayne Rooneys vanskelige sesonginnledning. United-kapteinen virker utilpass, noe som som ikke bare gjenspeiles i spillet hans, men også i en uvanlig måltørke. Mannen som jakter på Bobby Charltons scoringsrekord har, ti runder inn i ligasesongen, kun to scoringer bak sitt navn.

Mange har gitt uttrykk for oppfatningen om at Wayne Rooney har sett sine beste dager allerede og derfor bør settes ut av laget. Det er Xavi ikke udelt enig i. Derimot mener han at den ferske 30-åringen bør trekkes dypere ned i banen.

– Personlig mener jeg at Rooney fortsatt har mye å tilby, men kanskje er tiden inne for at han må tilpasse seg (en annen rolle), foreslår han, ifølge Daily Mail.

– Et intelligent fotballhode

wr
WAYNE ROONEY – ute av form

– Man kommer til en alder da man ikke lenger kan spille på samme måte som tidligere, men intelligente fotballspillere – og det er ingen tvil om at Rooney har et veldig godt fotballhode – er i stand til å tilpasse seg.

– Kanskje har tiden kommet for en ny Manchester United-spiss, en som kan løpe i 90 minutter, men Rooney ville vist seg veldig farlig i en dypere rolle, tror den spanske midtbanelegenden, og forklarer det med hans gode overblikk og pasningsferdigheter.

Om Rooney skulle lykkes i en mer tilbaketrukket rolle, er det etter Xavis mening heller ingen grunn til at han ikke skal kunne spille fotball på øverste nivå i ytterligere fem, seks sesonger.

– Kan fort ryke ut

“For Van Gaal spiller det ingen rolle om du så er verdens beste fotballspiller .”

Xavi

Men, hvis ikke, tror Xavi at Rooney risikerer å miste plassen på laget:

– Van Gaal har ingen respekt for navn. Det spiller ingen rolle om du så er verdens beste fotballspiller. Hvis han ønsker å sette deg ut, så gjør han det, sier Xavi, som selv har fått merke 64-åringens metoder på kroppen da den nåværende United-manageren var sjef i Barcelona.

– Jeg respekterer og liker Van Gaal fordi han er ærlig og direkte. Jeg liker å forholde meg til slike mennesker, selv om det til tider kan være vanskelig å lytte til hans krasse kritikk. Men, om du gjør det, vil det lønne seg for deg i det lange løp, avslutter den spanske legenden som forlot Barcelona i sommer. Han spiller i dag for Qatar-klubben Al Sadd.

Enig med Xavi eller hva? Ville Rooneys kvaliteter kommet bedre til sin rett på sentral midtbane?

Logg inn og si din mening, eller gå til United-forumet for å diskutere der.

Powered by Labrador CMS